Daca bebelusul transpira mult, primul lucru pe care ar trebui sa-l clarificam este ca este de obicei ceva obisnuit si natural. In cele mai multe cazuri, situatiile in care copilul transpira foarte mult, apar in urma etapelor de somn si hranire. In mod normal, transpiratia este asociata cu cresterea brusca a temperaturii si cu capacitatea organismului de a incerca sa o regleze.

Astfel, daca corpul transpira mult, acest lucru apare pentru ca bebelusul trebuie sa-si regleze temperatura corpului. Mergand la detalii, transpiratia apare atunci cand glandele sudoripare produc umiditate pentru a regla temperatura corpului. Retineti ca acestea sunt raspandite in tot corpul, dar in anumite zone sunt mai prezente. De exemplu, in cap, axile sau picioarele. Apoi, atunci cand exista o crestere a temperaturii, organismul produce umiditate pentru a o regla.

Pentru patuturi CLICK AICI

Cauzele transpiratiei la bebelusi

Adevarul este ca intrebarile legate de transpiratia copilului nostru, de obicei, apar din ingrijorarea daca ar putea fi o problema acest lucru.Exista o serie de situatii frecvente in care transpiratia copilului poate aparea. Daca analizam cele mai frecvente momente, gasim 6 ocazii in care bebelusul transpira. In toate acestea, exista un factor determinant, care poate provoca o crestere sau un exces de transpiratie, asa ca haideti sa le vedem.

 

Citeste si CE SALTELE RECOMANDA SPECIALISTII PENTRU NOU NASCUTI?

Bebelusul transpira mult la cap

Transpiratia la cap este de obicei asociata cu faptul ca acesta este calea prin care se elimina temperatura in exces. De multe ori, bebelusul este cald si acoperit in cea mai mare parte a corpului, astfel incat capul este modul de a spori reglarea transpiratiei.

Bebelusul transpira mult pe picioare

Picioarele sunt una dintre partile corpului cu concentratie de glande sudoripare si, de asemenea, legate de circulatie. In acest sens, memebrele inferioare sunt de doua ori mai predispuse la a fi o zona in care bebelusul transpira mult.

Bebelusul transpira mult in spate

In burtica si in special in spate, sunt locuri in care apare cea mai mare temperatura. Cresterea temperaturii estemai semnificativa in aceasta zona a corpului, iar spatele permite transpiratiei sa scada caldura. In plus, este, de obicei, o parte ce vine in contact direct cu imbracamintea bebelusului, iar in functie de materialele din care este confectionată vestimentatia, se poate produce o transpiratie mai mare.

 

Citeste si CUM TREBUIE SA DOARMA BEBELUSUL SI CUM II FACEM PATUTUL?

Bebelusul transpira atunci cand mananca

Acest caz special este de obicei cauza proceselor de hranire. Pe de o parte, din cauza activitatii crescute a copilului. Si pe de alta parte, prin schimbarea temperaturii dintre bebelus si alimentele ingerate. Hranirea copilului "se activeaza" si este usor ca bebelusul sa inceapa sa transpire mai mult.

Bebelusul transpira mult noaptea

Insumeaza majoritatea punctelor de mai sus. Activitatea lor corporala si importanta hainutelor ce permit o buna ventilatie sunt factori ce determina transpiratia bebelusului Este bine sa alegem materiale precum bumbacul organic, care este cea mai buna alegere pentru prevenirea transpiratiei.

Prin urmare, este important sa subliniem importanta alegerii hainelor potrivite pentru bebelus. De cele mai multe ori, parintii imbraca bebelusii cu mult prea multe hainute, insa materialele bune ajuta extrem de mult. In acest sens, trebuie sa luam in considerare faptul ca multe dintre produsele care fac parte din viata copilului, au in compozitie tesaturi neprietenoase cu pielea sensibila a bebelusilor, de exemplu, polistiren.

 

Citeste si CARE SUNT RECOMANDARILE MEDICILOR PRIVIND INGRIJIREA UNUI NOU NASCUT?

Dar, daca doriti sa evitati transpiratia excesiva, puteti actiona preventiv. Ne referim la a avea grija de copilul nostru cu produse fabricate din materiale special concepute pentru a avea grija de pielea lor si sa evitamfolosirea materialelor care cresc transpiratia.

Atunci cand corpul trece de la starea activa pe care o au bebelusii atunci cand nu dorm, la asa-numita stare de „recuperare” care apare in somn si reduce in mod clar si rapid activitatea bebelusului, astfel incat multa energie pe care o are bebelusul, nu mai este necesara.

 

In cele din urma, bebelusul nu isi regleaza bine temperatura corpului, este mai greu pentru ei sa se adapteze la schimbarile extreme de temperatura, deci este obisnuit ca ei sa transpire mai mult, atat treaz, cat si adormit. Cu toate acestea, retineti ca aceasta crestere a transpiratiei are loc in cateva minute de la adormire si, de obicei, dispare in mai putin de o ora.

Alegeti materiale calitative si prietenoase cu pielea bebelusului

Desigur, trebuie sa tinem cont de faptul ca mai mult de 70% din corp este apa si este foarte important ca bebelusul sa fie bine hidratat. Avand in vedere acest lucru, solutia la transpiratia bebelusului nu este atat de mult legata de el insusi, ci de tesaturile textile care sunt in contact cu el. Prin urmare, bumbacul organic sau de inalta calitate este, de obicei, o alegere excelenta pentru ca bebelusul sa nu transpire prea mult. Acesta se va simtimai confortabil, totodata.

Dupa cum am vazut, in cazul in care copilul transpira excesiv, cele mai multe cazuri sunt o consecinta a materialului cu care el este in contact. De la haine bebelus la suprafetele cu care bebelusii sunt in contact zilnic, in special, acele structuri din plastic si tesaturi acoperite cu polistiren, prezente in majoritatea produselor.Tesaturile sale de inalta calitate si organice, ajuta la un somn odihnitor si o calatorie mai buna.

Lenjerie de patut din bumbac

Acestea au grija atat de transpiratia bebelusului, cat si de confort, oferind copilului un somn mai odihnitor. In plus, bumbacul este un material sigur pentru bebelusi, acesta fiind deosebit de bun pentru pielea lor sensibila.

Saltea ce permite o buna circulatie a aerului

In zilele noastre, salteaua pentru patutul bebelusului este bine sa o alegem din materiale ce permit ventilatia, atat de necesara pentru a nu favoriza aparitia transpiratiei. Astfel, putem alege saltele cu fibra de cocos, peste care se dispune o husa din bumbac pentru patut.

Este important de retinut faptul ca aceasta combinatie (fibra de cocos si bumbac) reprezinta o varianta excelenta pentru inlaturarea bacteriilor ce se pot acumula in tesaturile saltelei.

Somnul este vital pentru oricine, in special pentru bebelusi. Pentru a-i oferi un confort sporit si implicit o odihna corespunzatoare, este esential ca hainutele sa fie din tesaturi calitative (in special din bumbac), iar patutul si salteaua sa ii permita bebelusului o buna ventilatie. Prin lucruri mici, dar importante, putem diminua semnificativ aparitia transpiratiei pe timpul noptii.