Idei si sfaturi pentru atunci cand vrei sa stii ca faci bine ceea ce faci pentru somnul bebelusului tau

Bucuria de a fi parinte atrage dupa sine foarte multe responsabilitati si provocari. In topul preocuparilor proaspetelor mamici si nu numai se numara rutina de somn a bebelusului si modalitatea de a aranja patutul astfel incat bebelusul sa fie in siguranta si sa aiba parte de un somn odihnitor.

patut-tip-landou-puccio-nanan-roz

Pentru ca suntem experti in patuturi pentru bebelusi, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi utile care sa te ajute in a-i crea bebelusui tau o rutina corecta de somn:

  1. Creeaza o rutina de somn si incearca sa o respecti in fiecare zi

Incearca sa obisnuiesti bebelusul cu o rutina de pregatire pentru somn, astfel incat el sa asocieze aceasta rutina cu pregatirea pentru somn. O astfel de rutina poate presupune baia, masarea cu ulei de bebelus, schimbarea in alte hainute sau pijamale, alaptarea si o intensitate a luminii diferita.

Patut bebelusi Rinascimento Trionfo tip Chesterfield Clasic Butoni Azzurra

  1. Incearca sa il asezi in patut cand este somnoros si pe cale sa adoarma si nu cand deja a adormit

Daca il muti in al sau patut bebelusi dupa ce deja a adormit risti sa il trezesti si sa fie nelinistit. Mai mult decat atat, este important ca bebelusul sa perceapa patutul ca fiind spatial destinat somnului si nu in bratele tale. Asadar, plasarea in patut va reprezenta pentru el asocierea cu rutina de somn.

  1. Pastreaza intensitatea luminii din camera cat mai naturala: pe timpul zilei lasa lumina naturala sa patrunda in camera in care stai cu bebelusul, iar pe timpul noptii ai grija sa fie intuneric si ca nu ai in camera lumini puternice.
  2. Foloseste white noise – muzica amientala linistitoare pentru bebelusi. Gasesti pe youtube astfel de sunete si te vor ajuta sa linistesti bebelusul si sa acoperi zgmotele din casa.
  3. Evita ca bebelusul sa fie prea obosit deoarece ii va crea discomfort, va fi nelistitit si va adormi mult mai greu. Multe persoane tind sa creada ca daca bebelusul este obosit in cele din urma va adormi, insa realitatatea este diferita, iar noi trebuie sa ne asiguram ca bebelusul are parte de o rutina echilibrata si somn odihnitor.

patut bebelus rutina somn

Vezi oferta noastra de patuturi co-sleeping.

Pe langa toate aceste aspect ce tin de rutina pe care o setati pentru bebelus este foarte important felul in care ii pregatim patutul pentru cel mic. Multe proaspete mamici constanta ca somnul este un aspect foarte complex in viata bebelusului, iar studiile spun ca majoritatea deceselor in randul sugarilor sunt cauzate de SMSS (Sindromul Mortii Subite) si alte cauze legate de somn precum sufocarea. Scopul acestui articol nu este de a genera frica, ci de a educa in privinta modului in care pregatim patutul bebelusului.

Iata cateva sfaturi pentru a ii asigura bebelusului un somn cat mai sigur si eficient

1. Bebelusul trebuie sa doarma singur.

Desigur ca bebelusul poate dormi in aceeasi camera cu dumneavoastra, insa este recomandat sa doarma singur in patutul lui si nu in canapea sau in pat cu dumneavoastra.

Asociatia Americana de Pediatrie recomanda sa impartiti camera cu bebelusul pentru minimum 6 luni, iar ulterior, daca bebelusul are o rutina de somn stabila si doarme bine pe timpul noptii, atunci ii puteti dedica o camera separata, insa trebuie sa aveti in vedere deplasarile din timpul noptii.

patut-bebelusi-elite-cu-cristale-swarovski_ab20eb97-73a6-45ad-a97c-e321a2cc63d3

2. Pozitia bebelusului pentru somn trebuie sa fie pe spate.


Exista multe mituri conform carora dormitul pe spate nu e sanatos sau duce la aplatizarea zonelor capului, insa realitatea este ca acestea sunt doar mituri, iar dormitul pe spate ajuta la eliminarea mai eficienta a fluidelor si ajuta la evitarea sufocarii in timpul somnului

 

3. Patutul bebelusului trebuie sa fie cat mai nou si sigur.

Prin utilizarea termenului “nou” ne referim la un patut care sa nu fi fost folosit mai multi ani la rand de mai multi copii pentru a va asigura ca este in continuare stabil.

patuturi pentru bebelusi

4. O saltea ferma si un cearceaf bine prins de saltea.

Multe mamici au tendita de a pune multe jucarii in patut, insa este recomandat sa le evitati si sa nu puneti altceva in patut pentru a evita ca acele obiecte sa ajunga pe fata copilului si sa se sperie sau sa duca la sufocare.

Retineti ca pentru a crea o rutina de somn stabila este nevoie de rabdare si de mentine lucrurile cat mai simple. Nu uitati sa investiti intr-un patut de calitate. Va asteptam pe site cu multe oferte avantajoase pentru mobilierul bebelusului.