Saltelele recomandate de specialisti pentru binele bebelusilor

In timp ce tatal si mama pot avea preferintele lor, se recomanda ca bebelusul sa doarma pe spate, pe o suprafata plana. Unele saltele care sunt potrivite pentru nou-nascuti sunt din cocos si bambus. Tipul preferat de saltea al unui parinte pentru nou-nascutul lor va fi diferit de cel al unui expert. In cazul bebelusilor, expertii recomanda adesea saltele care sunt ferme, dar suficient de moi pentru a nu provoca niciun disconfort. Saltelele cu umplutura din cocos sunt excelente pentru bebelusii abia nascuti. 

salteluta bebelusi

Saltelele sunt unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le aveti pentru un nou-nascut si exista multe optiuni din care parintii pot alege. Acest articol va va ghida prin cele mai populare saltele pentru nou-nascuti si ce sa cautati la achizitionarea lor. Importanta alegerii unei saltele bune pentru bebelusul tau este adesea trecuta cu vederea. Cea mai buna modalitate de a va asigura ca bebelusul are un somn bun este prin intermediul unei saltele care se potriveste formei corpului, pentru o pozitionare corecta a bebelusului.

saltea cu interior de cocos pentru bebe

Cum ar trebui sa fie salteaua copilului?

Principalele caracteristici recomandate pentru o saltea pentru copii, tinand cont de confortul si siguranta de care au nevoie, sunt prezentate in randurile urmatoare. Bebelusii trebuie sa doarma pe saltele cu un grad ridicat de fermitate si care nu se scufunda cu greutate. Specialistii recomanda materialele ce au in compozitie cocos, pentru o fermitate optima. Cu toate acestea, este important sa retineti ca patul trebuie sa fie ferm pentru greutatea corporala a unui copil, astfel incat senzatia pe care adultii o percep la atingere, poate fi foarte diferita fata de ceea ce simt bebelusii.

salteluta bebelusi

Un alt factor de retinut este ca salteaua trebuie sa fie perfect ajustata in patut, evitand sa se miste. Este important ca salteaua sa nu se scufunde si sa fie rezistenta la greutatea copilului. Nu este bine ca o saltea sa fie prea moale, deoarece corpul copilului se poate scufunda si astfel poate provoca durere, de vreme ce bebelusii petrec multe ore intinzandu-se.

saltele pentru bebe

Este recomandat ca salteaua sa fie cat mai respirabila posibil, deoarece acest lucru promoveaza o mai buna circulatie a aerului in mediul copilului. In plus, prin aceasta caracteristica se va evacua mai bine umezeala in cazurile in care salteaua este udata accidental. Cu cat o saltea este mai respirabila, cu atat va fi mai igienica. Pe piata exista saltele care incorporeaza progrese tehnologice, care garanteaza o ventilare optima.

Se recomanda ca salteaua sa fie suficient de groasa, intre 10 si 15 centimetri, pentru a oferi suportul necesar copilului. In prezent, doua tipuri de materiale predomina: Spumarea si viscolasticele sunt apreciate, la fel ca in cazul modelelor pentru adulti, viscoelasticul ofera un confort mai mare copilului.

umplutura saltea pentru bebelusi

Caracteristici ale saltelei pentru nou-nascuti

 

Prima conditie sau caracteristica pe care ar trebui sa o tineti minte este ca salteaua trebuie sa se potriveasca perfect cu patutul, fara a fi spatii. Cel mai bun lucru este ca saltelele pentru nou-nascuti au o acoperire detasabila, astfel incat sa o puteti indeparta si sa o spalati. In acest fel, putem mentine igiena necesara pentru pielea delicata a copilului.

saltea pentru bebelusi

Materialul

Despre materialul de umplere, ceea ce ar trebui sa cautati este ca acesta sa fie 100% hipoalergenic. Consistenta trebuie sa fie ferma, nici excesiv de rigida, nici prea moale pentru a evita scufundarea in ea si provocarea ranilor. 

Indicatori ortopedici

Calitatile ortopedice nu inseamna proprietati medicinale, ci pur si simplu suficienta rigiditate a suprafetei pe care copilul va dormi. De exemplu, fibra de nuca de cocos ca umplutura este moderat de ferma si ventilata. Recomandarile medicilor privind saltele prea moi, prin care unii parinti incearca sa asigure ”confortul” copilului, duc la deformarea coloanei vertebrale fragile (scolioza).

Coloana vertebrala a unui copil de pana la 2 sau 3 ani este dreapta, adica nu i s-a format inca acea curba in forma de S. Prin urmare, salteaua ar trebui sa fie neteda, cu duritate medie. Este mai bine daca pana la varsta de trei ani copilul nu are nici macar o perna, in special una mare (copilul se poate sufoca prin scufundarea nasului in ea).

Nou-nascutul ar trebui sa doarma pe o suprafata plana. Prin urmare, saltelele cu forma asimetrica din fabrica nu sunt recomandate pentru utilizare permanenta. Alegeti materiale ce permit o buna ventilatie, dar care sa poata fi spalate si igienizate cu usurinta.

Pentru oferta noastra de saltele patut bebe CLICK AICI