Draga viitoare mamica, ai auzit pana acum de Gender Reveal Party? Este un concept relativ nou, aparut in SUA undeva dupa 2005, care s-a extins destul de repede si la nivel global. Asa cum ii spune si numele, este o petrecere in care este dezvlauit sexul bebelusului nenascut inca, iar parintii se intrec in a organiza cele mai creative astfel de evenimente. 

Cum a aparut conceptul de Gender Reveal Party? 


La inceput, ideea de a dezvalui sexul bebeluslui era una simpla. O viitoare mamica din California a devenit ,,virala” pentru ca a taiat un tort cu interiorul roz, ceea ce indica faptul ca va avea o fetita. Astfel, conceptul de a taia torturi cu interior roz sau albastru s-a raspandit rapid, iar Gender Reveal Party au devenit tot mai populare. Mai mult, unele viitoare mame au inlocuit complet o alta petrecere, Baby Shower, cu aceasta. 


Astazi, parintii se intrec pentru a avea cele mai creative petreceri si metode de a dezvalui daca vor avea o fetita sau un baietel. Se pot folosi baloane mari umplute cu baloane mai mici, fum colorat, artificii, tot felul de dulciuri care sa aiba interior roz sau albastru si multe altele. 


Cu toate acestea, exista si unele controverse legate de aceste petreceri, deoarece din dorinta de a avea cele mai spectaculoase dezvlauiri, unii parinti au provocat adevarate tragedii, cum ar fi incendii forestiere. 


In orice caz, un Gender Reveal Party poate fi o ocazie excelenta pentru a sarbatori alaturi de cei dragi si pentru a-i anunta intr-un mod inedit ce va fi bebelusul mult asteptat. 

Cand se organizeaza Gender Reveal Party? 

Daca vrei sa le faci o surpriza prietenilor si familiei si sa organizezi o astfel de petrecere, probabil te intrebi care este momentul potrivit pentru a o organiza. Nu exista un moment potrivit, unii parinti alegand sa o organizeze foarte aproape de momentul nasterii. 


Cu toate acestea, cei mai multi viitori parinti vor sa afle cat mai repede daca vor avea o fetita sau un baietel, astfel ca imediat cum primesc rezultatul de la medic, organizeaza petrecerea. Acest lucru este posibil in general dupa saptamana 12 de sarcina, cand la ecografie se poate spune cu certitudine daca va fi fetita sau baietel. Bineinteles, exista si varianta in care sexul bebelusului se poate afla printr-un test genetic de sange, recomandat in anumite conditii, test care analizeaza si alte aspecte importante pentru bebelus. 


Organizarea petrecerii cand sarcina nu este foarte avansata iti permite si tie, viitoare mamica, sa te bucuri de eveniment fara oboseala si fara sa iti fie greu, asa cum se intampla de obicei pe ultima suta de metri a sarcinii. 

Cine organizeaza Gender Reveal Party? 

Cand vine vorba despre organizarea petrecerii, in general parintii sunt cei care se ocupa, insa de multe ori se poate implica si familia sau prietenii si le pot face o surpriza foarte placuta. 


In unele cazuri, nu este neobisnuit ca parintii sa angajeze un organizator de evenimente pentru a se ocupa de detalii, mai ales daca doresc ca petrecerea sa fie o surpriza si pentru ei insisi. De asemenea, pot implica in organizare nasii copilului sau alte persoane apropiate care doresc sa contribuie la planificare si sa faca momentul special.

Alegi sa stii sau sa nu stii sexul bebelusului inainte de petrecere? 

Una dintre cele mai des intalnite intrebari este daca tu si partenerul tau veti alege sa stiti ce veti avea inainte de petrecerea unde veti impartasi vestea frumoasa cu toata lumea. Nicio varianta nu este gresita, trebuie sa faci exact ce simti. Astfel, exista doua variante principale. 



  • Parintii stiu sexul copilului: in acest caz, parintii aleg sa afle sexul copilului la ecografie si planifica petrecerea ca un moment in care sa impartaseasca aceasta veste cu familia si prietenii. Daca alegi aceasta varianta, te vei implica si mai mult in organizarea petrecerii si vei alege cele mai frumoase accesorii in functie de bebelusul pe care il vei aduce pe lume.   

 

  • Sexul copilului este o surpriza si pentru parinti: in acest caz, medicul scrie sexul copilului pe o bucata de hartie si o sigileaza intr-un plic, plic care este inmanat unei terte persoane de incredere (de exemplu, un membru al familiei sau un prieten apropiat). Aceasta persoana va fi responsabila pentru pregatirea momentului surpriza, asigurandu-se ca nimeni altcineva, inclusiv parintii, nu cunoaste continutul pana in momentul dezvaluirii.

 

Indiferent daca stii de dinainte de petrecere sau nu daca vei avea un baietel sau o fetita, este important sa organizezi un Gender Reveal Party pe gustul tau. Poti avea o petrecere creativa, in care marea veste sa fie aflata cu ajutorul unui joc, poti merge pe varianta clasica a baloanelor umplute cu baloane mai mici sau confetti sau poti taia un tort cu interiorul albastru sau roz. 


Cel mai important, indiferent daca bebelusul va fi fetita sau baietel, este ca acesta sa se nasca sanatos si sa creasca frumos alaturi de voi. 


Idei de cadouri pentru gender reveal party 

Avand in vedere ca pana la momentul petrecerii nimeni nu stie ce va fi bebelusul, de cele mai multe ori, cadourile oferite sunt unele simbolice sau neutre, care sa se potriveasca indiferent daca va fi fetita sau baietel. 


Multe viitoare mamici aleg sa organizeze o petrecere de tip Gender Reveal Party si Baby Shower, 2 in 1, pentru a fi mai usor tuturor. In acest caz, probabil te gandesti ca este si mai greu sa alegi un cadou unei viitoare mamici si copilului. Nu iti face probleme, deoarece iti vom prezenta cateva idei excelente. 


  • Produse neutre din punct de vedere al culorilor: intrucat sexul copilului este inca un mister in momentul petrecerii, cadourile neutre din punct de vedere al culorilor sunt alegeri sigure. Articole precum paturi pentru bebelusi, scutece, jucarii educative si carti pentru copii sunt intotdeauna utile si apreciate.
  • Vouchere cadou: Daca nu stii sigur ce anume ar putea fi necesar, un voucher cadou de la un magazin de articole pentru copii poate fi o optiune excelenta, permitand parintilor sa aleaga ceea ce au nevoie cel mai mult.
  • Articole esentiale in primele luni de viata: spre exemplu, poti oferi viitoarei mamici un aparat electronic de care va avea nevoie, cum este un baby monitor. Mai poti sa ii daruiesti si o pompa de san, daca stii sigur ca planuieste sa alapteze. Este bine sa te consulti cu ceilalti invitati sau chiar sa intrebi viitorii parinti ce si-ar dori, pentru a nu cumpara mai multe persoane acelasi cadou. 
  • Kit-uri de ingrijire pentru mama: in timp ce majoritatea cadourilor sunt orientate catre bebelus, este frumos sa aduci ceva si pentru mama in asteptare. Un cos cu produse de relaxare sau de ingrijire personala poate fi o gura de aer proaspat pentru viitoarea mama. Nu uita si de tatic, deoarece si el va avea nevoie de relaxare si de atentie. 

Este important sa tii cont de preferintele parintilor si sa alegi cadouri care reflecta atat utilitatea cat si afectiunea, garantand ca atat parintii, cat si copilul vor fi bine pregatiti pentru noua etapa a vietii lor.

Ce cumperi pentru venirea pe lume a bebelusului? 

Dupa ce s-a incheiat petrecerea pentru aflarea sexului bebelusului, acum poti incepe sa visezi la cum va fi viata cu baietelul sau fetita ta si, bineinteles, poti sa incepi sa te pregatesti mai bine pentru nastere. 

hainute bebelusi gender reveal party

Vei dori sa cumperi lucruri personalizate, hainute pentru fetite sau baietei, jucarii si multe altele. Stim ca sunt foarte multe optiuni, asa ca te sfatuim sa nu cumperi impulsiv, ci sa alegi ceea ce crezi ca i-ar placea si bebelusului tau. Iti prezentam in continuare cateva lucruri foarte utile, pe care sa le cumperi pentru venirea pe lume a puiul tau. 


Mobilier pentru camera bebelusului 

Patut bebelusi Baieti Oval Tato Bleu cu saltea inclusa Design Italian Alb Lemn de Fag - Camera Bebelusului


O camera de bebelus utilata si mobilata cu tot ceea ce ii trebuie nu numai ca va crea un mediu confortabil si sigur pentru copil, dar va face si viata parintilor mult mai usoara. Inainte de a incepe procesul de achizitie a mobilierului, este important sa ai o idee clara despre ce piese de mobilier vei avea nevoie si sa tii cont de cateva aspecte esentiale in alegerea lor.


  • Patutul pentru bebe: un pat pentru bebelusi este piesa centrala a camerei si trebuie sa fie ales cu grija. Opteaza pentru un pat care sa fie solid, sigur si confortabil. Un pat care poate fi transformat intr-un pat pentru copii mai mari este o investitie inteligenta, deoarece va putea fi folosit pentru mai multi ani.
Patut Bebe Transformabil 6 in 1 Evolution Lemn

Spre exemplu, poti alege un Patut Bebe Transformabil 6 in 1 Evolution Lemn Fag Ground & Saltea & Set Textil Pat. Acest patut este realizat din lemn de fag si ofera siguranta si confort. Datorita modului in care este construit, se transforma pentru a raspunde diferitelor etape de crestere ale bebelusului. Alegand acest pat, oferi puiului tau un mediu sigur in care poate dormi. 


  • Comoda sau dulapul: un spatiu de depozitare generos este esential pentru a organiza hainele, scutecele si alte articole necesare pentru ingrijirea bebelusului. Asigura-te ca are sertare sau rafturi suficiente si ca este construit din materiale solide si sigure.
    Dulap bebelusi Bubu Alb cu fundite, Design Italian, Erbesi, Italia - Camera Bebelusului
    Poti alege pentru bebelusul tau un Dulap bebelusi Elly Alb, Mobilier Camera Copii Erbesi, Italia. Acesta imbina functionalitatea cu un design sigur si atragator pentru cei mici. Fabricat in Italia, acest dulap este conceput pentru a satisface toate nevoile de depozitare ale camerei copilului, oferind in acelasi timp un mediu sigur si sanatos pentru dezvoltarea acestuia. Finisajul special cu emisii scazute de formaldehida, acoperit cu PVC, asigura o interactiune prietenoasa cu pielea bebelusului. Dulapul Elly este alegerea perfecta pentru parintii care cauta un mobilier sigur, durabil si estetic pentru camera copilului lor.

  • Fotoliu sau balansoar pentru alaptat: daca intentionezi sa alaptezi sau sa hranesti bebelusul cu biberonul in camera sa, un fotoliu sau un balansoar confortabil si ergonomic va fi foarte util. Asigura-te ca este reglabil in inaltime si ca are o pozitie corecta pentru spate pentru a preveni disconfortul parintelui.
  • Masa de infasat: cu o suprafata moale si impermeabila este indispensabila in camera bebelusului. Alege una care sa fie la o inaltime confortabila pentru tine si care sa aiba margini ridicate pentru a preveni alunecarea bebelusului.
Masa De Infasat Lemn Cu Salteluta Pentru Patut Homy Baby Space Azzurra Italia - Camera Bebelusului

Daca iti doresti o masa de infasat multifunctionala, atunci alege cu incredere Comoda Bebelusi cu masa infasat si cadita Dudu Erbesi Tortora Sbiancato. Este practica si moderna si te va ajuta foarte mult in ingrijirea bebelusului. Vine echipata cu o masuta speciala de infasat si o cada ergonomica pentru copii intre 0 si 6 luni. Dupa aceasta perioada, masuta si cada se pot detasa, transformand comoda intr-o piesa mobila versatila. Cu 4 roti, dintre care 2 cu blocatori, si 3 sertare spatioase, este ideala pentru depozitarea scutecelor, cremelor si hainelor bebelusului. Fabricata din materiale sigure, cum ar fi lemnul de fag si plasticul de inalta calitate, este acoperita cu lacuri naturale non-toxice, asigurand durabilitate si siguranta.

  • Covor moale: un covor moale si calduros va fi o placere pentru bebelus sa stea pe el si va oferi un spatiu confortabil pentru jocuri si explorare, pentru cand va mai creste. 
  • Suport pentru scutece: sau un cos de scutece este util pentru a avea mereu la indemana scutecele si alte produse de igiena ale bebelusului.
  • Carusel pentru patut: acesta va ajuta bebelusul sa adoarma mai repede si va contribui la dezvoltarea emotionala a acestuia. 
carusel muzical bebe

Spre exemplu, poti opta pentru un Carusel Muzical. Caruselul Nanan, din Colectia Premium Bombo, aduce o atmosfera ludica si linistitoare in camera bebelusului tau. Cu 4 hipopotami si stelute alb-bleu, realizate din materiale non-toxice si durabile, acesta promoveaza dezvoltarea vizuala si auditiva a micutului. Instalarea usoara la patut se face datorita sistemului de prindere. Cadoul perfect pentru orice bebelus, caruselul muzical Nanan nu doar incanta ochii, ci si calmeaza. Pentru intretinere simpla, jucariile se pot desprinde si spala automat. Ofera bebelusului tau o experienta de somn si joc linistita cu acest carusel adorabil.


Asadar, daca vrei sa organizezi Gender Reveal Party, acum stii ce ai de facut, iar daca ai primit invitatie la o astfel de petrecere, stii ce sa oferi cadou viitorilor parinti!