Fiecare organism este diferit, iar acest lucru nu este exclus si in cazul bebelusilor. Tine cont de nevoile celui mic, el te va ajuta cu multe raspunsuri. Degeaba intrebi in stanga si in dreapta la cate ore trebuie hranit bebelusul, daca nu se poate aplica și in cazul vostru.

 

1.     Ce mănâncă bebelușul?

Multe mamici nu pot alapta, fie nu au lapte, fie au alte probleme care le impiedica sa faca asta. In cazul in care poti alapta, beneficiile sunt numeroase. De la laptele care nu trebuie preparat, pana la alaptarea in orice loc in care bebelusul va cere. In zilele noastre, alaptarea in public a devenit tot mai folosita, ceea ce este un lucru incurajator pentru mamicile care se simteau stanjenite sa faca acest lucru. 

  Daca nu am lapte..

 

In situatia in care nu poti alapta, exista multe formule de lapte praf pe care le poti integra in hranirea bebelusului. Laptele praf va necesita preparare, nu este ca cel matern, de-a gata. Nu iti face griji, laptele praf bun pentru bebe va reiesi din amestecarea prafului de lapte cu apa masurata. Poate iti va lua putin mai mult timp, insa cel mai important este ca puiul tau sa se hraneasca.

Exista situatii in care desi mama are lapte si poate alapta fara probleme, dar bebelusul pur si simplu nu poate trage din san. Astfel de situatii pot aparea, insa orice lucru vine cu rezolvarea lui. Iti recomandam sa ai rabdare cu tine si cu bebe, iar daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa-ti suni medicul. 

 Vezi categoria noasta de produse Accesorii masa copii

2. Cum mananca bebelusul?

 

Asa cum am mentionat anterior, bebelusul se poate hrani la san sau cu lapte praf. La san, bebelusul va suge singur sau uneori ,,impins'' prin gadilat in obraji de catre mama. Uneori cei mici adorm cu sanul in gurita, si aici intervine din nou stimularea bebelusului pentru a isi relua hranirea (urmeaza o noua serie de gadilat si tinut degetelul in mana mamei). Pentru prepararea laptelui praf, citeste instructiunile de pe cutia cu pe care o cumperi de la magazin sau de la farmacie, speciala pentru varsta nou nascutului (0 ani). 

Exista mame care le dau bebelusilor si lapte praf, pe langa alaptat. De ce si lapte praf? Pentru ca unii bebelusi nu se satura doar din ce lapte are mamica. 

 

Citeste si CADOURI PERSONALIZATE BEBELUSI: TRUSOU BOTEZ, LENJERIE PATUT BEBE PERSONALIZATA, BABYNEST

3. Cat mananca bebelusul?

Este o intrebare controversata, iar parerile sunt impartite. Cat mananca bebelusul depinde in mod evident de acesta, de cat de des i se face foame. Bebelusul se poate trezi si din doua in doua ore pentru a manca, in timp ce altii se pot trezi la 4 sau 6-8 ore. Nu trebuie fortat sa manance. Poate la inceput va manca foarte putin, insa gandeste-te si la noi, adultii. Mancam atat cat ne este foame, asta in cazul in care nu tinem vreun regim care sa ne limiteze. In cazul bebelusilor, nu se pune problema de dieta. Deci oferiti-i atat cat cere. De altfel, printre mamele care alapteaza exista chiar si aceasta expresie de alaptare la cerere. 

Exista si bebelusi care cer o cantiatte mai mare de lapte, insa nu este nimic in neregula pentru ca fiecare organism are propriul sistem de functionare.

Noi suntem de parere ca bebelusul sa fie hranit atat cat cere. Nu exista o regula pe care trebuie sa o aplici cu sfintenie. Cu toate acestea, daca suspectezi ca bebelusul tau mananca prea putin sau prea mult, nu ezita sa contactezi pediatrul. 

Citeste si JUCARII ANTICOLICI CU INTERIOR BIO PENTRU BEBELUSI SI COPII

ce mananca bebe

Un aspect important in ceea ce priveste procesul hranirii il reprezinta eliminarea aerului. Acesta trebuie eliminat dupa fiecare masa, pentru o digestie fara probleme. Cum eliminam gazele bebelusului? Dupa fiecare masa, bebelusul se tine pe umar si se bate usor pe spate pana va scoate aerul. Nu este exclus sa verse putin ce a mancat - acesta este un lucru des intalnit la bebelusi. In cazul acesta, se face o mica pauza, dupa care se reincearca hranirea nou nascutului. Daca va putea sa manance, o va face, daca nu, mai asteptati.

 

Primele zile de viata ale bebelusului sunt de fapt o acomodare intre mama si cel mic - o acomodare din toate punctele de vedere, inclusiv in ceea ce priveste alimentatia. Ai rabdare - incet, incet vei cunoaste obiceiurile alimentare ale celui mic si vei putea regla mesele.