Leacurile babesti sau tratamentele naturiste in primii ani de crestere ai bebelusului sunt foarte folositoare dar in acelasi timp si periculoase daca nu esti bine informat. Cu totii ne dorim sa avem copii sanatosi si feriti mereu de orice boala. Dar ce facem in cazul in care copilul nostru chiar da de o problema tipica pentru varsta lui?
Unii parinti chiar si tu te-ai gandit ca o solutie mai simpla si usoara ar fi medicamentele din farmacii.
Cel mai bine ar fi sa aruncam o privire si la medicina naturista care a luat avant in ultimii ani si are foarte multe avantaje, ajuta chiar mai bine cateodata decat medicina moderna.
Citeste si CUM SI UNDE IL CULCAM PE BEBELUS CAND AJUNGEM CU EL DE LA MATERNITATE?
Leacuri babesti pentru bebelusi
Iti poti intreba si parintii cum te-au ajutat sau chiar si bunicii avand o vasta experienta din trecutul lor. Nu uita sa verifici sfaturile tuturor deoarece cateodata pot fi omise anumite lucruri sau practici.
Acum ca suntem pregatiti sa fim “doctori naturisti” sa vedem cum putem sa ii ajutam pe cei mici cat mai bine in anumite situatii neplacute.
- In caz ca va confruntati cu febra o modalitate reusita care din generatie in generatie a fost transmisa este banalul cartof. Cateva felii de cartof pe talpicile bebelusului pot face minuni. Intr-o sosetuta strecurati cateva felii de cartofiori si miracolul va avea loc cat ai zice french fries. Ii puteti pune pe palme si pe frunte pentru un efect mai bun.
Citeste si SALOPETE SI PIJAMALE SPECIALE PENTRU UN SOMN ODIHNITOR…TOT CE TREBUIE SA STII!
- Sughitului ne poate amuza dar si ingrijora iar zaharul poate fi usor folosit de toata lumea ca si remediu.
Putin zahar pe limbuta buburuzei poate avea un efect rapid in calmarea micutului. Zaharul mai mult ii distrage atentia de la sughit fiind foarte curios de noul gust.
-Un alt remediu bun pentru sughit este lamaia care cateva picaturi il vor face sa se opreasca dar si sa va incante cu mutrisoarele lor dulcegi. Apa este la fel de buna. Cateva inghitituri il vor face sa se opreasca imediat.
-Frectiile cu otet sau spirt sanitar sunt pe lista lucrurilor interzise pentru cel mic. Este bine sa evitati aceste lucruri deoarece piele bebelusilor este subtire si absoarbe repede aceste substante si nu este benefica si chiar le pot face rau.
Citeste si CUM IMBRACAM BEBELUSUL LA PLIMBARE PRIMAVARA?
-Un remediu bine cunoscut pentru constipatia puiului tau poate fi pruna. Daca inca alaptezi ii poti strecura in formula cateva picaturi de suc de pruna sau putin piure de pruna dar numai dupa ce bebelusul implineste 6 luni.
-Musetelul poate fi foarte benefic atunci cand bebelusul nu poate dormii sau este agitat. Il poate ajuta chiar si la calmarea durerilor din cauza colicilor, el poate fi folosit ca si compresa pe burtica sau ca si ceai. Oricum este recomandat indiferent de ceai sa intrebati medicul in prealabil ce tipuri de ceai sunt benefice sau nu pentru el.
-Mierea un miracol al naturii ai crede ca este inofensiv chiar o sursa buna pentru cel mic. Din pacate este interzisa mierea bebelusilor sub 1 an deoarece poate provoca botulism infantil.
-Un alt tratament ce trebuie evitat este cel cu plante medicinale. Bebelusii sunt in primele luni de viata sensibili si au nevoie de o dieta speciala. De asemenea tincturile de plante pot avea efecte negative asupra micutului, de aceea este recomandat inaintea aplicarii acestora sa se consulte un specialist avizat. Aceste tipuri de tratamente pot fi benefice pentru copii mai in varsta, acestia avand un organism mai dezvoltat.
-Iritatiile de piele ale bebelusului pot fi cu usurinta tratate inlocuind vastele creme din farmacii, cu ovaz.
Luati o cescuta de faina de ovaz sau daca aveti boabe pisatiile cat mai marunt sau rasnitiile pentru a fi cat mai pudra si amestecati cu apa din cadita. Puneti-l pe cel mic in cadita timp de 15-20 de min la “marinat” si piele va incepe sa se calmeze usor.
Cel mai bun sfat este ca in primii ani ai copilului sa apelati la un medic pediatru, fiind mai impacati si linistiti.