Crearea si proiectarea unui spatiu special pentru bebelusi este o misiune importanta si deosebita pentru orice parinte. In timp ce ati putea fi atenti sa nu faceti greseli in alegerea schemei de culori si a patutului perfect, totusi exista cateva aspecte precum sanatatea si siguranta care sunt deseori omise. Pana la urma este important sa amenajati un spatiu frumos si sigur pentru bebelus.

Iata o lista cu greseli frecvente periculoase de care parintii ar trebui sa tina cont atunci cand amenajeaza camera bebelusului.

 

Ce greseli sa nu faci in amenajarea camerei bebelusului?

 pachet-6-piese-colectia-mirtillone_e59aa32c-f11d-41ef-b634-416d9e209b74

1.Nu asteptati pana in ultimul moment pentru amenajarea camerei bebelusului

Sunt parinti care asteapta ultimele luni pentru a decora camera viitorului copil. Cu toate astea, vopseaua proaspata, mobila, covoarele, emana gaze timp de cateva saptamani, iar asta ar putea fi periculos pentru un nou nascut. Asadar, incepeti prin a decora camera bebelusului cu mult timp in avans pentru a aerisi spatiul si pentru a-l face adecvat pentru puiul de om. Utilizati vopsele cu miros redus sau fara chimicare pentru a minimiza nivelul de toxicitate.

Pastrati mobilierul in alta camera pana cand substantele chimice daunatoare se risipesc sau pur si simplu investiti in mobilier de cea mai buna calitate, fara miros, fara subtante chimice. In oferta noastra veti gasi o multime de idei de mobilier pentru bebelusi, din lemn netratat chimic, 100% sigur pentru bebelusi.

 lettino-homi_b29f6a04-10a2-4e79-b7fc-875fd7f4367d

2.Nu includeti in schema decorativa un covor predispus la germeni

Poate ca vi se pare simplu si rapid sa asterneti o mocheta sau un covor pe toata suprafata podelei din camera bebelusului. Dar, cercetarile arata ca mochetele si covoarele favorizeaza reproducerea multor boli, bacterii, ciuperci, toxine daunatoare cum ar fi toluen, benzen, PFOA, percloroetinela etc. Cu o varietate de optiuni disponibile pe piata, este mai bine sa optati pentru finisaje non-toxice pentru camera bebelusului.

 7-01_8e3528e6-e6b3-4dc0-89bf-27f0851bd491

3.Nu folositi un patut bebe la mana a doua

Patutul este cu siguranta elementul central din camera unui bebelus. Asta pentru ca bebelusii dorm mai mult de 12 ore pe zi. Prin urmare, inainte de a cumpara un patut bebe, uitati-va la standardele de siguranta. Investiti intr-un patut nou, actual, pentru ca noile standarde de siguranta sunt mai exigente decat cele dinainte de 2011.

Saltelele si cearceafurile organice sunt o alta optiune sanatoasa pentru bebelus. Evitati sa folositi protectiile pentru patut pentru ca acestea sunt considerate posibil periculoase pentru bebelusi.

 letto-grande-pan-trap_b99b9555-ee71-474a-9c5d-8fe1d20c6475

4.Nu folositi odorizante toxice

Mentinerea unei incaperi proaspete si cu miros placut este un mod minunat de a-ti astepta bebelusul acasa. Dar, odorizantele de camera contin o multime de substante chimice care pot fi daunatoare pentru copiii mici. Prin urmare, in loc sa cumparati odorizante de camera, mentineti incaperea proaspata, bine aerisita, cu lavanda organica, o planta uimitoare care stimuleaza somnul odihnitor.

O alta varianta este sa alegeti niste plante de apartament (dar nu la indemana copiilor mici) pentru ca acestea actioneaza ca niste purificatoare de aer in miniatura care elimina toxinele din aer, elibereaza oxigen si sporesc umiditatea din camera (un plus important atunci cand bebe are nasucul infundat). Apoi, culorile acelea verzi in contrast cu albul mobilierului pentru camera bebelusului vor arata foarte bine.

 patut-tip-landou-puccio-nanan-roz

5.Nu alegeti o camera intunecata

In mod ideal ar trebui sa selectati o camera cu multa lumina naturala. Lumina soarelui este buna pentru nou nascuti pentru ca este o sursa naturala de vitamina D si aprinde neurotransmitatorii din creier, ceea ce duce la dezvoltarea bebelusului. Va temeti ca lumina ar putea sa-l impiedice pe cel mic sa doarma in mod corespunzator? Doar investiti in niste draperii opace.

 

6.Nu alegeti jucariile doar pentru ca arata dragut

Asigurati-va ca acestea sunt adecvate pentru cel mic. Pentru ca bebelusii cresc repede si la inceput ei vor baga totul in gura, trebuie sa va asigurati ca nu exista in preajma lor jucarii cu piese mici. Evitati de asemenea produsele din plastic, lemn toxic sau cu finisaj vopsit. In schimb, optati pentru jucarii organice si non-toxice. Vedeti si ofertele noastre pentru jucarii termice si jucarii organice.

 

Evitati greselile de mai sus si incepeti amenajarea camerei bebelusului chiar acum. Va asteptam pe site cu sute de idei de amenajare si articole pentru bebelusi: patuturi bebe, comode de infasat, dulapuri pentru bebelusi, jucarii termice, hainute bebelusi.