MASTI DE PROTECTIE PENTRU COPII & ADOLESCENTI & ADULTI DIN BUMBAC CU FILTRU
Mastile sunt confectionate avand in vedere o mare parte din specificatiile transmise de Ambasada Frantei cu sprijinul AFNOR SPEC S76-001 din 27 Martie 2020.
Masca de protectie produsa de ARTCONFEX SRL – AnneBebe.ro si CameraBebelusului.ro este destinata copiilor, adolescentilor si adultilor pentru a-i proteja impotriva inhalarii particulelor din mediul inconjurator. Acest produs nu este un dispozitiv medical si nu inlocuieste mastile medicale cu filtru special.
NOTA IMPORTANTA: Produsul poate fi folosit de copii doar sub supravegherea unui adult.
NOTA IMPORTANTA: PENTRU ACESTE PRODUSE CARE SUNT CONSIDERATE PRODUSE DE IGIENA, NU SE ACCEPTA RETURURI SAU SCHIMBURI. VA RUGAM SA VERIFICATI DIMENSIUNILE TRANSMISE SI SA PLASATI COMANDA PENTRU MASURILE NECESARE DVS. SAU APROPIATILOR DVS.
Dimensiuni:
Pentru mastile cu 2 sau 3 pliuri din material textil bumbac + filtru cu aloe vera antibacterian
2 - 6 Ani: 14.5 cm x 6.5cm (stransa) -> 14.5cm x 13cm (desfacuta in partea centrala)
6 - 12 Ani: 16cm x 7cm (stransa) -> 16cm x 14cm (desfacuta in partea centrala)
Adulti si Adolescenti: 19cm x 8cm (stransa) -> 19cm x 16cm(desfacuta in partea centrala)
*datorita coaserii pot aparea diferente intre masurile mentionate de ±5%
Pentru mastile bot de rata din material textile bumbac + filtru cu aloe vera antibacterian
2 - 6 Ani: 18 cm x 10.5cm + elastic cu raza de 4.5cm
6 - 12 Ani: 23cm x 12.5cm + elastic cu raza de 4.5cm
Adulti si Adolescenti: 24cm x 14.5cm + elastic cu raza de 4.5cm
*datorita coaserii pot aparea diferente intre masurile mentionate de ±5%
Materiale Folosite:
Pentru realizarea mastilor cu 2-3 pliuri pentru copii, adolescent si adulti s-au folosit cel putin 2 straturi de material textil -100% bumbac
Pentru mastile bot de rata se folosesc cel putin 3 straturi de bumbac ( 2 subtiri si unul mai gros sau 2 straturi mai groase si unul mai subtire)
Toate mastile produse de noi sunt echipate cu filtru din material textil in interior + o rezerva – filtru netesut cu rol filtrant, de unica folosinta, 100% poliester – 20gr/mp – TRATAT CU ALOE VERA – ULTRAREZISTENT – ANTIBACTERIAN
Cele mai importante aspect pe care le-am avut in vedere in realizarea mastilor pentru Bebelusi, Copii, Adolescenti si adulti au fost:
- Masca nu trebuie să aibă cusătură sagitală - verticală nas gură (Nu se recomanda cusaturi pe fata mastii in zona filtrare) Evitati mastile care au cusaturi in dreptul gurii si in zona de respiratie.
- Rezistența respiratorie a acestor măști trebuie să permită purtarea pentru o durată de 4 ore.
- Mastile trebuie să păstreze performanțele de filtrare și de rezistență respiratorie conform specificațiilor după cel puțin 3-4 spălări.
- Pentru evitarea scăpărilor la marginile măștilor, aceasta ar trebui să permită ajustarea pentru față cu o acoperire a nasului și a bărbiei.
AFNOR SPEC S76-001 transmite urmatoarele informatii:
Dispozitivul „mască de protective textile din bumbac cu filtru netesut” este destinat să completeze măsurile de protecție și regulile de distanțare socială. Este destinat publicului larg și în special oricărei persoane sănătoase sau asimptomatice.
Masca de protective textila nu exonerează în niciun fel utilizatorul de aplicarea măsurilorilor de protecție, care sunt esențiale și a regulilor de distanțare socială.
Acest dispozitiv nu este un dispozitiv medical în sensul Regulamentului UE / 2017/745 și nici nu este echipament individual de protecție în sensul Regulamentului UE / 2016/425.
O mască de protectie din material textil este destinată utilizării persoanelor sănătoase care nu prezintă niciun simptom clinic de infecție virală și nu sunt în contact cu persoanele care prezintă astfel de simptome.
Purtarea măștii este limitată la o jumătate de zi și constituie o barieră de protecție împotriva unei posibile penetrări a virusului în zona gurii și nasului utilizatorului sau de la o persoană apropiată. Este destinat protejării acestei zone împotriva oricărui contact cu mâinile.
IMPORTANT Atragem atenția asupra faptului că masca de protectie va avea eficiență maximă dacă este purtată în contact direct cu pielea.
O mască de protectie acoperă nasul, gura și bărbia (zona de protecție a se vedea figura 1)
Masca de protectie realizata de Artconfex SRL si vanduta prin ANNEBEBE.RO SI CAMERABEBELUSULUI.RO este realizata din doua straturi de material textile 100% bumbac si un strat din material filtrant netesut antibacterian cu Aloe .
Aceasta masca are un dispozitiv de ajustare pe capul utilizatorului prin doua bride din elastic special pentru masti medicinale, un elastic moale, fara cauciuc.
Acesta va putea fi ajustat pentru a se potrivi îndeaproape peste nas, obraji și bărbia purtătorului pentru a asigura o sigilare suficientă a feței utilizatorului de atmosfera ambientală, când pielea utilizatorului este uscată sau umedă sau când utilizatorul își mișcă capul.
Aerul inhalat pătrunde în cea mai mare parte a măștii de protectie prin cele 3 straturi de material. Aerul expirat este descărcat pe aceeași rută direct în atmosfera ambientală.
Va recomandam sa verificati pozitia filtrului ori de cate ori scoateti sau fixate masca pe fata utilizatorului. Filtrul trebuie sa acopere toata zona prin care se face respiratia si cel putin 1.5 cm in lateral.
MATERIALELE UTILIZATE PENTRU PRODUCTIA MASTILOR:
Materialele utilizate trebuie să reziste la manipulare și uzură pe toată durata de viață a măștii de protectie.
Materialele care pot intra în contact cu pielea utilizatorului nu prezintă riscuri cunoscute de iritare sau efecte adverse asupra sănătății. Ele fiind achizitionate de la fabrici mari din Italia, Spania, Germania, Franta si nu sunt tinute in depozite neconforme.
Mastile AnneBebe sunt realizate din materiale textile de foarte mare calitate
- minim 2 straturi de material textil -100% bumbac cu imprimeuri
- minim 1 strat de material textil – netesut – 100% poliester – cu aloe vera si antibacterian
* pentru mastile personalizate prin broderie recomandam utilizarea mai multor filtre interioare !
CURATAREA MASTILOR DE PROTECTIE DIN MATERIALE TEXTILE:
Masca de protectie este proiectată să fie reutilizabilă; materialele utilizate trebuie să reziste la produsele și metodele de curățare și uscare specificate pe ambalaj.
Se recomandă ca masca de protectie să reziste la cel puțin 5 cicluri de spălare. Ciclul complet de spălare (udare, spălare, clătire) trebuie să fie de cel puțin 30 de minute, cu o temperatură de spălare de minim 45° C și produse profesionale, ulterior va fi calcata la temperature mare cu ajutorul fierului de calcat.
Nu este recomandat să folosiți produse de curatenie, altele decât cele utilizate în mod normal pentru spălare, fără a fi sigur în prealabil că nu sunt toxice din punct de vedere al reziduurilor inhalate și că utilizarea lor nu dăunează materialelor.
Se recomanda verificarea integritatii mastilor de protectie dupa fiecare dezinfectare, spalare, calcare. Dacă se detectează o deteriorare a măștii de protectie (s-a micsorat, largit, deformat, sau prezinta urme de uzură in material sau cusaturi etc.) după un ciclu de dezinfectare, spălare, calcare, masca de protectie este considerată neconformă.
Filtrele utilizate vor fi aruncate in locuri sigure dupa fiecare utilizare. Nu se recomanda spalarea, uscarea sau calcarea filtrelor.
METODA DE FIXARE:
Prinderea trebuie să fie suficient de robustă pentru a menține masca de barieră în loc astfel încât să se evite etanșeitatea excesivă și disconfortul uzat.
Mastile ARTCONFEX, NU utilizeaza capse pentru ca pot constitui un pericol sau o problemă pentru utilizator.
Mastile ARTCONFEX, vor fi fixate de fata utilizatorului prin bride elastice moi, fara cauciuc folosite in productia mastilor de unica folosinta.
METODELE DE COASERE:
Pentru coaserea mastilor de protective am avut in vedere recomandarile de coasere transmise de AFNOR.
CUM SE VOR FOLOSI MASTILE DE PROTECTIE ANNEBEBE.RO – CAMERABEBELUSULUI.RO
Mastile produse de firma noastra, ARTCONFEX SRL sunt realizate din minim 2 straturi de Material textil -100% bumbac & 1 strat de Material Filtrant – 100% poliester – antibacterian cu aloe vera.
Filtrele sunt de unica folosinta si se vor schimba dupa fiecare utilizare. Filtrele nu se recomanda a fi spalate, dezinfectate sau calcate ! Filtrele mastilor de protectie vor fi verificate inainte de fiecare utilizare !
Filtrele de unica folosinta se vor introduce prin spatiul special creat in partea superioada a mastii, deasupra nasului. Parte lunga a filtrului va fi pusa perpendicular pe masca de protectie, iar partea mai mica a filtrului va fi pusa pe orizontala pentru a acoperi nasul si gura + 1-2cm in lateral.
Masca de protectie, nu exonerează utilizatorul de la aplicarea măsurilor de protecție și a măsurilor de distanțare socială, care sunt esențiale.
Utilizarea măștii de protectie se va face ținând cont de compatibilitatea utilizării acesteia cu purtarea echipamentelor de protecție personală (ochelari de protecție, cască de protecție, protecție împotriva zgomotului etc.).
Pentru a fi eficientă AFNOR recomanda ca masca de protective sa fie utilizată corect. Pentru aceasta, se recomandă să purtați masca pe pielea goală (cu alte cuvinte, fără prezența părului în contact cu pielea utilizatorului și, pentru anumite persoane, pielea rasă) și să respectați următorii pași prezentati de AFNOR SPEC S76-001:
- Spălați-vă mâinile cu apă și săpun sau frecați cu o soluție hidroalcoolică înainte de orice manipulare a măștii
-
Pentru reutilizarea măștii, asigurați-vă că aceasta a fost dezinfectata, spălată si calcata în prealabil în conformitate cu recomandările prezentate in prezentul document si pe eticheta produsului.
- Apucati masca de protectie de bridele elastice si asezati-o pe fata, acoperind prima data nasul
- Țineți masca de protectie la exterior și treceți benzile elastice, de o parte și de alta a urechilor.
- Trageți partea inferioară a măștii de protectie sub bărbie.
- Strângeți puntea nasului cu ambele mâini pentru a-l regla peste nas;
7. Verificați dacă masca de protectie este poziționată corect. Acest lucru trebuie făcut prin verificarea etanșării și pentru a nu exista disconfort respirator. Pentru a verifica etanșarea, acoperiți masca cu o peliculă de plastic, iar la inhalare, masca trebuie să se aplatizeze pe față.
AVERTIZARE: Utilizarea unei pungi din plastic pentru verificare este cu Exclusa!
INDEPARTAREA MASTII DE PROTECTIE:
Pentru a nu fi contaminat atunci când îndepărtați o mască de protectie, aceasta trebuie îndepărtată și izolată corect, fie pentru a fi aruncată, sau pentru a fi spălată. Pentru aceasta, recomandările AFNOR sunt:
- Dacă aveti manusi de protectie este recomandat sa le purtati in momentul indepartarii mastii de pe fata.
- Spălați-vă mâinile cu apă și săpun sau frecați-le cu o soluție hidroalcoolică;
SPALAREA SI CALCAREA MASTILOR DE PROTECTIE:
Trebuie să se evite orice contact între o mască de protectie murdară (care trebuie spălată) și articole de îmbrăcăminte. Se recomanda spalarea mastilor de protectie, separat de restul produselor de imbracaminte.
Recomandam ca Persoana care se ocupa de spalare să se protejeze cu manusi si masca de protectie curtata, in momentul in care scoate mastile murdare si le introduce la spalat.
Inainte si Dupa orice spălare a măștilor de protectie, se recomandă curățarea mașinii de spălat, făcând o clătire la rece cu înălbitor sau funcționând-o goală la 60 ° C sau 95 ° C, fără a învârti.
O pungă solubilă în apă poate fi utilizată - în faza de spălare, dacă masca permite acest lucru - pentru a limita contactul dintre oameni și măștile murdare.
Nu este recomandat să folosiți produse specifice, altele decât cele utilizate în mod normal pentru spălare, fără a fi sigur în prealabil că nu sunt toxice din punct de vedere al reziduurilor inhalate și că utilizarea lor nu dăunează materialelor. Ciclul complet de spălare (udare, spălare, clătire) trebuie să fie de cel puțin 30 de minute cu o temperatură de spălare de minim 45° C.
NOTĂ Se recomanda dezinfectarea mastilor cu un dezinfectant spray inainte de a se introduce in masina de palat. Nu este recomandată utilizarea unui dedurizant pentru apa!
Se recomandă uscarea completă a măștii de protectie în două ore după terminarea spălării. Măștile de protectie nu trebuie să fie uscate în aer liber.
Pentru uscarea casnică, trebuie folosit un uscător. În toate cazurile, măștile de protectie trebuie să fie complet uscate (toate straturile de bumbac, inclusiv elasticul)
NOTĂ Nu se recomandă curățarea măștilor de protectie cu un cuptor cu microunde.
O inspecție vizuală (cu mănuși de protecție sau mâinile spălate) trebuie efectuată înainte si dupa fiecare ciclu de spălare. Dacă se detectează vreo deteriorare a măștii de barieră, masca de protectie trebuie aruncată.
Dupa uscarea completa, se va calca pe dos, la temperatura cat mai mare, fara a degrada imprimeul sau a arde materialul.
NOTA: Nu se recomanda calcarea prinderilor elastice pentru urechi. Pentru dezinfectarea lor folositi abur fierbinte pe care sa-l indreptati catre aceste elastice de la minim 15cm.
Filtrele vor fi introduse DOAR DUPA CALCARE si racirea completa mastilor. Partea lunga a filtrului se va monta pe vertiala, iar partea scurta pe orizontala, in felul acesta gura si nasul vor fi acoperite de filtru.
Filtrele vor fi introduse prin fanta superioara a mastii, iar pentru protectie, aceasta fanta va fi purtata spre interior.
ELIMINAREA UNEI MASTI DE PROTECTIE:
Măștile de protectie trebuie aruncate într-o coș, dar inainte de a fi aruncate vor fi sigilate intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Se recomandă ambalarea dublă pentru a păstra conținutul primei pungi în cazul ruperii sacului exterior în timpul colectării.
Măștile de barieră murdare pot fi eliminate si în pubele pentru deșeurile biologice
PERIOADA DE UTILIZARE A MASTILOR DE PROTECTIE:
Masca de protectie trebuie spălată de fiecare dată când este murdară, umedă sau slab poziționată pe față.
NOTA IMPORTANTA: Nu trebuie pus în poziție de așteptare pe frunte sau sub bărbie în timpul șau după utilizare.
Pe parcursul unei singure perioade de 4 ore, masca poate fi folosită de mai multe ori sub rezerva faptului că este îndepărtată de fiecare dată în conformitate cu instrucțiunile, depozitată temporar sau agățată, astfel încât să existe un contact cât mai mic și să fie pusă din nou conform cu instrucțiunile.
Perioada de purtare trebuie să respecte instrucțiunile de utilizare. În toate cazurile, aceasta trebuie să fie mai mică de 4 ore într-o singură zi (echivalent cu jumătate de zi de munca).
Folosirea mastilor de protectie din bumbac va protejeaza partial de a contacta virusi sau de a raspandi virusi prin tuse, stranut sau respiratie. Aceste masti nu iti asigura o protectie 100% insa contribuie semnificativ la impiedicarea raspandirii virusilor.
Masca pentru copii este realizata din 3 straturi de materiale: La exterior 2 straturi de material textile bumbac 100%,la interior material filtrant – material netesut antibacterian 20gr/mp tratat cu aloe vera.
-
Masca de protectie nu trebuie utilizată niciodată pentru protecția împotriva substanțelor chimice.
- Masca de barieră nu trebuie să fie înghețată: agentul viral ar fi pur și simplu reținut și la 4 ° C și-ar păstra pe deplin caracterul infecțios.
Regulile de distanțare socială (cel puțin un metru) trebuie respectate, chiar dacă purtați o mască de protecție.
DOMENIU DE UTILIZARE:
Intretinere: Dupa fiecare utilizare sau ori de cate ori este necesar masca se curate conform specificatiilor:
- se dezinfecteaza cu dezinfectant spray
- se spala in solutie cu apa cu detergent universali la 60 °C si se clateste
- dupa spalare se usuca liber si se calca la temperature ridicata
- dupa calcare se ambaleaza in pungi de polietilena pana la reutilizare
Acesta este un echipament de conceptie simpla,conform HG nr.115/2004.
Acest produs NU este un dispozitiv medical AnneBebe – SC ARTCONFEX SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventualele situatii de imbolnavire!
Din motive de igiena, mastile din bumbac nu pot fi returnate.
Avantaje Masca Bumbac Copii:
reduce riscul de a imbolnavi pe altii sau de a contracta anumite viroze atata timp cat masca de protectie este combinata impreuna cu alte elemente de preventie;
asigura un efect linistitor psihologic in momentul purtarii;
bumbac 100%, material natural;
reutilizabila, dupa spalare si calcare.
De ce este indicat sa purtam o masca de protectie in contextul pandemiei COVID-19?
Specialistii ne recomanda sa ne protejam prin folosirea de masti, dar si prin aplicarea unor reguli de distantare sociala sau a unor masuri de igiena speciale. Ceea ce trebuie sa stim in primul rand este ca intre mastile medicale sau chirurgicale si mastile de protectie din bumbac exista o mica diferenta. Mastile din bumbac sunt realizate, dupa cum spune si denumirea, din bumbac 100%, intr-un numar variabil de straturi, dar care au principalul rol de a nu permite transmiterea infectiei de la purtator la comunitate. In cazul mastilor medicale sau chirurgicale, vorbim insa de o prevenire a imbolnavirii personalului medical, prin faptul ca aceste masti sunt realizate din materiale care filtreaza aerul pe care purtatorul il inspira.
Mastile de protectie din bumbac este indicat a fi folosite pentru a limita raspandirea infectiei in comunitate, avand in vedere faptul ca infectia cu COVID-19 ramane de multe ori asimptomatica. Specialistii ne recomanda sa purtam acest tip de masti in public, atunci cand ne aflam in vecinatatea altor oameni, pentru a reduce riscul de a-i contamina pe cei din jurul nostru, dar si pentru a ne proteja nasul si gura de eventuale particule care pot veni din mediul inconjurator.
Ce trebuie sa stii inainte de a folosi mastile de protectie din bumbac?
Inainte de a aplica masca, este indicat sa ne igienizam corespunzator mainile, fie cu dezinfectant pe baza de alcool, fie cu apa si sapun daca avem la dispozitie. Masca se aplica la nivelul fetei astfel incat sa se potriveasca cat mai bine si sa nu fie necesare pozitionari ulterioare sau atingerea frecventa a fetei, atunci cand suntem in public.
In cazul in care am folosit de prea multe ori masca, o putem arunca sau o putem igieniza si refolosi (daca este realizata din bumbac). Indepartarea unei masti se face corect de la nivelul elasticelor cu care este prevazuta in zonele laterale, avand grija sa nu atinga fata.
Cum putem igieniza mastile de protectie din bumbac?
Mastile de protectie din bumbac pot fi dezinfectate cu ajutorul unor sprayuri dezinfectante sau folosind apa si detergent universal, la masina de spalat la programul de 60 de grade. Dupa ce mastile au fost spalate, se lasa la uscat, iar apoi se calca la temperaturi ridicate. Pana la urmatoarea purtare, producatorii ne recomanda sa pastram acestei masti astfel igienizate in ambalaje realizate din polietilena.