Ce greutati intampina parintii in 2020?
Viata parintilor a fost pana acum una dintre cele mai dificile “meserii”. Era un lucru obisnuit ca un parinte sa lucreze 24/7 pentru puiul sau, sa nu aiba parte de intimitate sau timp cu propria lor persoana si pentru banalele activitati care nu lipseau pana la venirea pe lume a bebelusului.
Parintii planuiau cu cel mai mare entuziasm nasterea copilului si increstinarea acestuia, dar totul a luat o intorsatura extrem de neplacuta in momentul in care s-a instalat pandemia Covid, cand afacerile s-au inchis si milioane de evenimente din intreaga lume au fost anulate.
Orice parinte care are in prezent macar un copil isi aminteste cu drag de toata agitatia de la botez, de pregatiri, de toate eforturile, de ziua magica in care cel mic a primit in mod oficial un nume. Astazi aceste lucruri sunt amanate pentru la anul, dar la anul nu se stie cati dintre noi vor mai fi in picioare si cati vor mai avea disponibilitatea de a organiza un astfel de eveniment de amploare, de la care sa nu lipseasca niciunul dintre toti cei dragi. Si e in firea noastra sa simtim ca ne apasa pe umeri o greutate, o incercare pe care nu stim daca o vom depasi vreodata si daca vom vedea lumea cu aceeasi ochi.
Pandemia ne pune pe toti sub un mare semn de intrebare, caci boli transmisibile au existat si pana acum si vor mai exista. In aparenta, lucrurile nu par atat de grave cand alegerile sunt in toi, cand parlamentarii isi fac campanie fara masti de protectie sau cand acestia se plimba din casa in casa sa imparta brosuri electorale. Totusi, noi trebuie sa mentinem distanta din dragoste pentru aproapele nostru.
Si insusi dorinta de a avea un copil in aceste zile, de a imparti acelasi sange si acelasi nume de familie se transforma in acest context intr-o grija coplesitoare pentru orice parinte.
Ce greutati ii incearca pe parinti in 2020
Frica de parteneri si scaderea natalitatii
Specialistii afirma ca gradul crescut de transmitere a virusului si riscul de a ne expune unei afectiuni crunte si fara scapare ii fac pe cei mai multi dintre oameni sa le fie teama de ralatiile sociale. Chiar daca internetul faciliteaza cunoasterea si crearea de noi prieteni, relatiile si familiile se leaga offline. Iar un lucru foarte grav e ca acest lucru ar putea duce la scaderea natalitatii. Ba chiar unii parinti ar putea lua in calcul avortul mai mult ca niciodata, de teama ca cel mic aflat in pantec sa nu fie afectat sau de teama ca nu vor avea cu ce sa-si creasca copiii.
Dezbinarea familiei
Distantarea care se impune, contactul copiilor cu alti copii sau a membrilor familiei cu alti oameni, ii pot face pe membrii familiei sa se vada cu alti ochi, drept o sursa de infectare care le-ar putea curma viata. Iar acest lucru este unul dintre cele mai grave.
Sa nu mai spunem de stresul pe care il are un parinte care trebuie sa petreaca timp acasa cu copilul non-stop (chiar si pentru scoala online) si de stresul celuilalt parinte care trebuie sa-si asigure locul de munca pentru a asigura familiei toate cele necesare. Desfiintarea locurilor de munca poate fi o adevarata problema pentru orice familie si un motiv de despartire.
Depresia
Limitarea partiala sau totala a accesului in diferite locuri publice care pana acum erau o sursa de relaxare sau de educatie poate duce la depresie, pentru ca nici parintii nu mai au posibilitatea de a-si elibera frustrarile si gandurile negative. Iar copiii ajung sa se simta stingheri, privati de bucuriile vietii pe care si noi le-am avut, de libertate, de cunoastere. Fiecarui parinte ii este teama ca copilul sau nu va avea parte de acea copilarie si de accesul la o educatie aleasa care sa-l transforme intr-un om de succes. Exista si teama ca, pe fondul dezvoltarii tehnologiei si a informatiei, parintii nu vor fi capabili sa-si ajute copiii material sau intelectual si vor avea senzatia ca au dat esec in cresterea copilului.
Iar toate acestea pot sfarsi prin declansarea aparitiei depresiei, a scaderii stimei de sine, prin aparitia unor dezechilibre vaste cu efecte iremediabile.
Ramane speranta
Ne este teama tuturor ca vom ramane fara locuri de munca, ca nu vom mai fi la fel ca niciodata! Singurul lucru care ne ramane acum este speranta.
Ne este greu sa ne imaginam ca toate eforturile depuse de Annebebe si www.camerabebelusului.ro, pentru a va aduce bucuria in suflet prin intermediul unor hainute de calitate acreditate GOTS si contributia pe care am avut-o la zeci de evenimente unicate si memorabile din viata voastra, vor lua un alt fagas.
Pentru timpul incert care ne-a ramas si pentru botezurile care se vor desfasura in perioada cat mai aproapiata, noi inca suntem aici si ne facem meseria cu pasiune. Punem in continuare la dispozitie hainute si accesorii speciale pentru cei mai minunati parinti din lume si pentru copiii vostri.