Este firesc sa vrei sa faci tot posibilul pentru a-ti ajuta copilul sa doarma bine atunci cand este bolnav.

Dar, poate ca te intrebi daca ceea ce faci este bine sau daca dai curs unor obiceiuri proaste de somn.

7 Moduri sa-ti ajuti bebelusul sa doarma cand este bolnavior

Daca ai depus mult timp si efort ca sa-ti ajuti bebelusul sa doarma fara sa fie alaptat, fara sa suga din biberon si fara sa-l legeni, atunci poate ca simti un fel de anxietate daca atunci cand este bolnav trebuie sa faci cativa pasi inapoi.

bebelus in babynest

Dar, medicii sunt foarte clari aici: trebuie sa-ti ajuti bebelusul, daca el nu se poate ajuta singur. Daca ii curge nasucul, are congestie sau tuseste mult, somnul ii va fi intrerupt si atunci trebuie sa-l ajuti.

Cand bebelusul tau este bolnav, corpul ii va transmite ca are nevoie de mai mult somn ca sa poata lupta impotriva bacteriilor si virusilor. Dar, ca parinte, tu poti sa nu vezi asta, pentru ca somnul bebelusului este mai fragmentat decat de obicei.

Tusea, curgerea nasului, starea generala de rau vor ingreuna somnul bebelusului.

 

Cum iti ajuti bebelusul sa doarmna cand este bolnav?

patut bebelusi

  1. Nu-l lasa sa planga

E clar ca nu se simte bine si are nevoie de ajutor. Ofera-i siguranta si imbratiseaza-l. Poate ca o sa simti ca tot efortul tau de a-l ajuta sa doarma singur si usor in patut va fi aruncat pe fereastra. Dar nu este asa. Incearca sa nu te strezezi. Daca bebelusul a avut inainte niste obiceiuri sanatoase de somn, va sti sa se reintoarca la ele atunci cand isi va reveni.

 

Pentru patuturi co-sleeping CLICK AICI

  1. Ofera-i multe lichide

In functie de varsta bebelusului, aici vorbim de lapte si/sau apa.

 somn bebelusi

  1. Daca nu mananca mult in timpul zilei, ofera-i cateva gustari noaptea.

Chiar daca asta nu s-a intamplat atunci cand bebelusul era sanatos, important acum este sa-l ajuti sa ramana bine hidratat.

 bebelus bolnav somn

  1. Pastreaza limitele

Daca ai facut eforturi inainte ca bebelusul sa doarma singur in patutul sau si in camera sa, sugestia pediatrilor este sa pastrezi acest obicei. Daca il vei aduce in patul tau, cand isi va reveni, va fi mai dificil sa il convingi din nou sa doarma in patutul sau. Totusi, daca te ingrijoreaza starea bebelusului tau, poti sa asezi o saltea sau zona de dormit langa patutul sau. Asa o sa-l poti supraveghea usor in zilele in care este bolnavior.

 patut bebe deluxe

  1. Daca bebelusul are o raceala sau are nasucul infundat

Incearca sa-l alaptezi cat mai mult, pentru ca acest lucru va ajuta la curatarea cailor nazale. Daca are nevoie de o imbratisare noaptea, aseaza-l in pozitie verticala, usor inclinat pentru a elibera caile nazale infundate.

 

  1. Daca bebelusul tusese

Foloseste un umidificator de aer. De asemena, poti lasa apa fierbinte sa curga in cada si sa inchizi usa de la baie pentru a crea o atmosfera cu aburi. Pe timp de iarna, este important sa aerisesti incaperea, dar asigura-ca ca cel mic este bine imbracat.

 bebe plange in patut

  1. Spala-te frecvent pe maini

Pentru a evita raspandirea bolii, asigura-te ca tu te speli frecvent pe maini. Cand sistemul imunitar al bebelusului se lupta cu virusii si bacterii, este important sa blochezi accesul altor afectiuni in organism.

 

Pentru Dormitoare bebelusi CLICK AICI

 

Acesta este un ghid rapid care o sa te ajute sa tii situatia sub control. In cele din urma, retine ca somnul bebelusului este o calatorie. Noptile mai putin bune vor veni si vor disparea in mod natural.