Deseori, uitam sa ne ascultam intuitia. Ignoram ceea ce ar trebui sa vina in mod natural. Si acest lucru este valabil inclusiv atunci cand aducem pe lume un copil si ne vedem in fata faptului de a-i gasi un loc perfect pentru somn.
5 Motive pentru care bebelusii (si parintii) iubesc cosleeping-ul
Desi azi exista o multime de patuturi standard pentru copii, cu stiluri din cele mai frumoase si captivante, desi viitorii parinti pregatesc cu ceva timp inainte camera perfecta pentru bebelusul ce urmeaza sa se nasca, de multe ori se pot intampla lucruri incredibile atunci cand decidem sa tinem bebelusul cat mai aproape.
Exista dezbateri numeroase cu privire la co-sleeping. In timp ce unii sunt contra, altii vad multele puncte forte ale acestei rutine. Poate ca adevarul este undeva la mijloc. Dar, pentru ca in oferta noastra avem o categorie speciala dedicata patuturilor co-sleeping, pentru parintii care vor sa traiasca aceasta experienta alaturi de bebelusul lor, azi vedem de ce bebelusii adora sa doarma alaturi de parinti.
De ce bebelusii (dar, si parintii) iubesc cosleeping-ul?
- Un sentiment uimitor de bine
Co-sleepingul ofera cateva amintiri incredibile care vor ramane intotdeauna intiparite in inima unei mame. Felul in care iti vezi copilul mic ghemuit la pieptul tau, aproape de tine, este uimitor. Faptul ca bebe e primul lucru pe care il vezi cand deschizi ochii - zambetul sau, curiozitatea sa. Sunetul vocii sale de la 6 dimineata "dada, mama, tatata". Momentele unice de conexiune pe care le veti trai impreuna sunt absolut de nepretuit.
Pentru patuturi co-sleeping CLICK AICI
- Bebe si mami se simt in siguranta
Cand bebelusul doarme in patutul de cosleeping lipit de patul parintilor, el se simte in siguranta. Nu se trezeste singur si pierdut. De asemenea, mama se simte in permanenta minunat pentru ca stie ca bebelusul sau este in siguranta. Il simte aproape de ea - ii aude respiratia, il vede daca doarme lin sau se intoarce des de pe o parte pe alta etc. Studiile arata ca doar prin faptul ca mama si bebelusul impart aceeasi camera, riscul de deces in somn sau al accidentelor se reduce cu 50%!!!
Pur si simplu, mama nu sare din pat la 1 noaptea ca sa verifice daca bebelusul sau este in siguranta. Exista medici care au studiat aceasta conexiune unica mama - bebelus in cazul co-sleepingului si spun ca cei doi ajung rapid sa impartaseasca ciclurile de somn. Asta inseamna ca te vei trezi din instinct un pic inaintea bebelusului pentru a-l alapta.
- Fara plansete si stres
Plansul bebelusului reprezinta un semnal de alarma. Se presupune ca e folosit in situatii de urgenta. Pentru a semnala ca este in pericol sau ca are o nevoie urgenta. Dar, cand bebe este aproape de mama, el poate folosi o comunicare mai subtila pentru a-si satisface nevoile.
- Co-sleepingul este distractiv
Jocul de-a v-ati ascunselea, un cantecel de noapte buna, chicotele din intuneric - toate acestea si multe altele sunt amuzante atat pentru parinti, cat si pentru copilul mic. De aceea, co-sleepingul poate fi extrem de distractiv.
- Este mai usor pentru mama sa-si alapteze bebelusul
Cosleepingul face ca alaptarea sa fie mult mai simpla pe timpul noptii. Cand lui bebe ii se face foame, el si mama se trezesc doar pe jumatate. El se prinde de sanul mamei si apoi amandoi adorm usor, iar dimineata se vor trezi foarte veseli. Prin urmare, mama nu trebuie sa se ridice din pat. Nu trebuie sa aprinda lumina sau sa se simta inconfortabil pentru ca se trezeste de mai multe ori pe noaptea.
Se pare ca bebelusii care dorm intr-un patut cosleeping alaturi de mama, consuma in medie de doua ori mai mult lapte matern decat bebelusii care dorm in patuturi standard. Apoi, latepele matern nocturn contine de doua ori mai mult hormon de crestere si mai multa melatonina (un hormon necesar dezvoltarii ritmurilor circadiene). Pur si simplu, alaptatul si co-sleepingul merg mana in mana. Este ceva atat de natural.
Pentru Dormitoare bebelusi - CLICK AICI
Co-sleepingul este minunat pentru tine daca vrei sa te simti mai conectata cu bebelusul tau si nu-ti pasa ca poti fi diferita.