Copilul petrece 60% din timp dormind, iar alegerea unei saltele sigure și confortabile îl ajută să doarmă liniștit. Iar un somn liniștit contribuie la dezvoltarea sa corespunzătoare. Așa că, fie că îți plac sau nu cumpărăturile, trebuie să ‘’pleci’’ în căutarea saltelei potrivite pentru pătuțul bebelușului tău. 

Așa că, hai să vedem cum alegi salteaua perfectă pentru confortul sporit și siguranța celui mic. 


De ce este important sa găsești salteaua potrivită?

Patut bebelusi Baieti Oval Tato Bleu cu saltea inclusa Design Italian Alb Lemn de Fag - Camera Bebelusului

Ți s-a întâmplat vreodată să nu poți dormi din cauza saltelei? Fie era prea tare, fie prea moale, fie prea joasă sau prea înaltă, fie transpirai din cauza materialelor. Cum a fost? Sau dacă nu ți s-a întâmplat până acum, fă un exercițiu de imaginație. Ar fi neplăcut să plângă cel mic, iar tu să nu știi de ce. 

 

Hai să vedem câteva recomandări în funcție de cum să alegi salteaua potrivită pentru bebele tău.


8 criterii de alegere a saltelei pentru pătuțul copilului


Iată informațiile care te vor ajuta să achiziționezi salteaua potrivită pentru bebelușul tău: 



  1. Materialul


Specialiștii recomandă saltelele din materiale organice, bumbac, fibră de cocos, nucă, pentru că, fiind materiale natural, sunt și nontoxice, ceea ce reduce riscul de expunere la chimicale. Implicit scade și riscul îmbolnăvirii copilului din această cauză, iar cel mic se va simți foarte bine. 

Este adevărat că sunt mai scumpe decât saltelele confecționate din materiale sintetice 100%, dar sănătatea copilului este prioritară. 

Patut bebelusi Fetite Oval Tato cu saltea inclusa Design Italian Alb Lemn de Fag Alb & Roz - Camera Bebelusului


  1. Ce nivel de fermitate are?


Fermitatea unei saltele pentru copil este extrem de importantă din mai multe motive:


În primele luni și ani de viață, coloana vertebrală a unui bebeluș este în plină dezvoltare, iar un grad mediu de fermitate al saltelei îi oferă acestuia susținerea potrivită pentru coloana vertebrală în creștere, ajutând la prevenirea apariției problemelor de postură sau durerilor de spate în viitor.


O saltea prea moale poate fi periculoasă pentru un bebeluș, deoarece acesta ar putea să se afunde în ea, crescând riscul de sufocare accidentală din cauza blocării căilor respiratorii. În schimb, o saltea cu nivel mediu de fermitate reduce riscul de sufocare și contribuie la menținerea unei poziții sigure pentru somn.


Bebelușii au nevoie de un somn de calitate pentru o bună dezvoltare fizică și cognitivă. O saltea fermă poate contribui la promovarea unui somn odihnitor și de durată, fiind un suport confortabil și stabil pentru bebeluș în timpul somnului.


Iată colecția noastră de saltele pentru patut bebelusi cu grad potrivit de fermitate, din care poți alege pe cea mai potrivită pentru pătuțul copilului tău. 


  1. Mărimea.

salteluta pentru bebelusi

Mărimea unei saltele pentru copil este extrem de importantă deoarece poate influența confortul, siguranța și dezvoltarea corectă a micuțului tău. O saltea care este prea mică sau prea mare poate crea inconveniente și chiar riscuri pentru sănătatea bebelușului.


Alegerea unei saltele cu dimensiuni standard care să se potrivească unui pat pentru copii mici poate oferi longevitate și te poate scuti de nevoia de a înlocui salteaua prea curând.


  1. Ventilația


Ventilația unei saltele pentru copil este esențială pentru asigurarea unui somn sigur și sănătos pentru micuțul tău. O saltea bine ventilată permite circulația aerului în jurul corpului bebelușului, contribuind la menținerea unei temperaturi optime și la eliminarea umezelii și a bacteriilor.


De asemenea, ventilația adecvată ajută la prevenirea acumulării mirosurilor neplăcute și a transpirației excesive, asigurând un somn mai confortabil și odihnitor pentru micuțul tău. 


Prin urmare, atunci când alegi o saltea pentru copilul tău, asigură-te că aceasta are proprietăți de ventilație adecvate pentru a oferi un mediu de somn optim și sănătos.


  1. Husa

Husa impermeabila bebe alba pentru saltea 60X120 cm HU001 - Camera Bebelusului

O husă calitativă va avea rolul de a proteja pătuțul și de a oferi copilului o experiență plăcută în timpul perioadelor de somn.


In magazinul nostru avem o mulțime de huse, dar și seturi de lenjerie din bumbac pentru bebelusi, la prețuri avantajoase.


 

  1. Durata de folosire


Saltelele pentru bebeluși pot rezista fără probleme vreme îndelungată, dar pentru asta trebuie să fie de calitate. 

 

Mobilier Camera Copii Bebelusi Gri Tato 6 piese Patut + Saltea + Set Textil Protectie + Comoda + Cabinet + Dulap - Camera Bebelusului
  1. Prețul


Prețul unei saltele este important deoarece acesta îți va trasa drumul spre alegerea produsului potrivit. Dacă ai stabilit un buget, vei vedea că poți găsi o multitudine de produse care să te ajute să-i oferi copilului cel mai ridicat grad de confort. 


Poți opta pentru un pătuț cu saltea inclusă, așa cum sunt acestea de aici.


Așadar, ține cont de aceste recomandări și alege salteaua potrivită pentru bebelușul tău.