Sa pui totul la punct pentru camera unui nou nascut poate fi o sarcina coplesitoare. Pentru ca exista atat de multe articole pentru bebelusii nou-nascuti, poate fi dificil sa-ti dai seama ce este important si ce este optional.
Ceea ce alegi depinde in mare parte de preferintele personale, dar exista cateva lucruri esentiale care nu ar trebui sa lipseasca din configuratia unei camere de nou-nascut. Aceste esentiale iti pot fi de un real ajutor in noul rol de parinte si te vor inspira pentru a adauga elemente suplimentare ce se vor potrivi cu stilul tau parental.
10 Esentiale pentru camera unui nou nascut
1. Patut bebelusi
Piesa centrala in camera bebelusului este patutul, fie ca optezi pentru un model transformabil, pentru un baldachin sau un patut standard. Indiferent de preferinte, patutul celui mic ar trebui sa fie sigur si rezistent, realizat din materiale calitative. Este o idee buna sa cumperi un patut care se modifica pe masura ce bebelusul tau creste.
2. Saltea patut bebelusi
La fel ca si patutul bebelusului, calitatea saltelei este estentiala cand proiectezi camera unui nou nascut. Alege o saltea bebelusi confortabila, care sa se potriveasca perfect cu patutul ales. Cele mai noi saltele patut bebelusi pe care le gasesti in stocul nostru au in componenta spuma cu memorie, cocos si hrisca, spuma, aloe vera. Daca vrei ca patutul si salteaua sa fie din aceeasi poveste si daca vrei sa economisesti timp la plasarea unei comenzi, iti recomandam sa optezi pentru un pachet complet patut bebe plus saltea (unele pachete au in componenta chiar si set protectie pat cu mai multe piese - pilota pat, husa pilota, husa perna, aparatoare patut).
3. Lenjerii patut bebelusi
Lenjeriile de pat nu sunt doar o necesitate pentru confortul copilului mic; ele pot avea si un rol interactiv pentru decorare. Astfel, poti alege dintr-o varietate de lenjerii de patuturi, cearceafuri pentru pat, laterale de protectie, perne speciale, paturici etc. In afara de amenajarea patutului, poti sa optezi si pentru un sac de dormit, o solutie confortabila pentru multi bebelusi.
4. Masa de infasat
In primul an de viata, vei schimba foarte multe scutece. Daca la inceput vei avea unele emotii in ceea ce priveste aceasta sarcina, pe parcurs vei deveni experta si vei reusi sa schimbi copilul mai rapid, mai ferm si in siguranta. Cu toate acestea, este o idee foarte buna sa ai de la bun inceput o masa pentru infasat. Aceste mese au diferite configuratii, unele fiind prevazute cu sertare sau compartimente pentru organizarea scutecelor si a altor obiecte pe care trebuie sa le ai la indemana (unguente, servetele umede, betadina etc). Majoritatea masutelor de infasat sunt insotite de saltelute confortabile pe care poti aseza copilul in siguranta.
5. Cosuri pentru depozitare (cufere rachita)
Aceste cosuri de podea, plasate langa patut, sunt mult mai mult decat un decor dragut - sunt solutii eficiente pentru depozitarea plusurilor, jucariilor, scutecelor curate, lenjeriilor extra etc. Doar aseaza-le in locurile strategice - acolo unde ai mai multa nevoie de ele.
6. Comoda pentru camera bebelusului
Bebelusii nou nascuti trebuie schimbati de mai multe ori pe zi, astfel ca o comoda reprezinta o piesa de mobilier mai mult decat necesara in camera celui mic. Comodele pentru sugari ar trebui sa aiba cel putin 3 sertare si compartimente pentru sosete, body-uri si alte articole mici.
7. Carusel muzical
Caruselele sunt deoseori trecute cu vederea in amenajarea unei camere de nou nascut. Dar, ele sunt speciale pentru ca ajuta la calmarea copilului mic, la inducerea somnului, la atragerea atentiei atunci cand se trezeste. Majoritatea caruselelor sunt prevazute cu melodii linistitoare si figurine in miscare. Exista modele cu oglinzi, lumini si sunete naturale calmante.
8. Pernuta ergonomica
Desi pernutele standard nu sunt recomandate pentru nou-nascuti (din rationamente de securitate), pernutele ergonomice Lovenest sunt o solutie eficienta impotriva plagioencelafiei. Aceste pernute cu o gaura in mijloc si o forma inovatoare sunt special concepute pentru a permite o dezvoltare corecta a formei capului bebelusului. Inclinatia pernutei permite ca presiunea sa fie distribuita pe toata suprafata craniului bebelusului, impiedicand astfel aparitia sindromului de cap turtit, care afecteaza foarte multi bebelusi.
Aceasta pernuta poate fi folosita chiar de la 0 luni, este fabricata din bumbac moale, extrem de confortabila si impiedica supraincalzirea si transpiratia.
9. Lampa de veghe
Vei face multe vizite nocturne spre camera si patutul bebelusului tau. De aceea, este critic sa asezi in camera sa o lampa de veghe cu lumina calda, placuta. In loc sa aprinzi becul cu lumina stridenta in toiul noptii, poti folosi o lampa de veghe care te poate ghida pentru hranirea si schimbarea bebelusului. Astfel, iluminatul minim si linistitor nu va fi un element stresant pentru copilul mic. El va adormi usor la loc, iar noptile vor fi mai placute si odihnitoare atat pentru el, cat si pentru tine.
10. Scutece textile
Scutecul este un produs multifunctional care poate fi folosit pentru infasat, ca protectie pentru pat, ca paturica sau ca sal pentru alaptare. Scutecele noastre sunt din bumbac 100%, au dimensiuni confortabile si vin in diferite culori si modele. Chiar daca vei avea nevoie de scutece de unica folosita pentru a-l schimba pe nou-nascut, aceste scutece textile iti vor fi de un real ajutor.
Concluzie esentiale pentru camera bebelusului
Acestea sunt cele 10 esentiale care nu trebuie sa lipseasca din camera bebelusului tau. Pune-le cap la cap si va fi mai usor sa amenajezi o camera a bebelusului functionala si foarte bine organizata; un spatiu in care sa gasesti de fiecare data orice lucru de care ai nevoie, un spatiu cald de conectare intre tine si bebelus, lipsit de stres, haos sau lucruri inutile.