Ai ajuns acasa cu noul membru al familiei tale si probabil ai multe intrebari la care ai nevoie de raspunsuri. O intrebare importanta care sta pe buzele multor mamici este aceea daca bebelusul poate dormi intr-un cos de rachita, de bumbac sau coceni de porumb. Raspunsul este da, este posibill acest lucru fara a dauna sanatatii copilului.

 

Importanta somnului

 

Stim cu totii faptul ca somnul joaca un rol important in vietile noastre, dar in special in viata bebelusilor. Un somn odihnitor, intr-un loc confortabil, este cheia pentru a deschide cutia cu vise placute. Materialul cosului trebuie sa fie de o calitate superioara, astfel bebelusul nu se va trezi transpirat si nu va avea un somn cu multe treziri.

 

Inspiratie din filmele de epoca

 

Daca esti pasionata de filmele vechi, cu siguranta acolo ai vazut adesea cosurile in care dorm bebelusii. Unele pot fi simple, in timp ce altele pot avea un suport pe care cosul va sta, dar si roti, pentru o mutare facila.

 

Elemente din film in camera bebelusului

Un model aparte despre care vom vorbi azi face referire la aceste modele de cosuri in care bebelusul tau va dormi. Poti opta pentru diverse materiale: din rachita, din frunze de porumb sau din bumbac organic. La fiecare optiune, poti alege o alta husa sau poti gasi un model cu husa inclusa. De asemenea, exista si varianta set cos si saltea.

Totodata vei gasi si suporturi pentru cos, pentru ca intregul sa apara sub forma unui patut desprins din basme. Pentru ca da, toate cosurile pe care le-ai vazut in acest articol, te conduc inevitabil intr-o lume a puritatii, intr-o lume magica.

 

Cheia unui somn odihnitor

Stim faptul ca hainele noastre, dar in special cele ale bebelusilor, pot influenta negativ somnul. De asemenea, asa cum si noi adultii alegem o saltea calitativa, asa si pentru bebelusi trebuie sa alegem materiale foarte bune. Nu este un moft, este o necesitate, un lucru care face diferenta in a separa somnul bun  de cel plin de intreruperi. Bumbacul organic, prezent in saltelele landourilor este unul calitativ, fiind asezat de multe ori in strate mai multe, pentru a nu incomoda bebelusul.

 

Citeste si CE, CUM ȘI CÂT MĂNÂNCĂ BEBELUȘUL IN PRIMELE ZILE DE VIATA?

Sanatatea puiului tau

 

Este cunoscut faptul ca bebelusii au coloana vertebrala foarte sensibila, de aceea se recomanda ca ei sa doarma pe o suprafata plana, fara denivelari, intrucat coloana lor vertebrala este in formare. Patuturile  landou, cum sunt cele afisate pe site-ul nostru, ofera sustinerea coloanei bebelusului. Punctam din nou importanta materialelor din care este facut patutul bebelusului, cu cat materialele sunt mai bune(de exemplu rachita, bumbacul organic etc), cu atat spatele bebelusului va sta intr-o pozitie corecta, lucru esential pentru o dezvoltare armonioasa.

Citeste si PENTRU CE AM NEVOIE DE UN PAT PENTRU BEBELUS? LA CE ESTE UTIL?

 

Siguranta bebelusului

 

Un alt avantaj al modelelor de patut landou il reprezinta faptul ca landoul poate fi detasabil, astfel incat poti fi mai aproape de puiul tau. Spre exemplu, poti lua landoul in patul in care dormi sau il poti lua in orice incapere si loc. Totodata, intr-un spatiu mai mic asa cum este landoul, bebelusul poate fi supravegheat mai usor. Spatiul mai ingust, dar suficient de incapator pentru a fi folosit pana la varsta de aproximativ 6 luni, mai prezinta un punct pro: siguranta unui somn fara incidente.

Citeste si CELE MAI IMPORTANTE 20 DE LUCRURI DE CARE AI NEVOIE IN PRIMELE 30 DE ZILE DIN VIATA BEBELUSULUI

Desi atunci cand sunt mici, bebelusii nu se rotesc in somn, acestia pot da din picioare, iar in cazul in care dorm intr-un cos de tip landou, riscul de accidentare este mai mic. Acest lucru se datoreaza dimensiunilor mai mici ale spatiului in care dorm.

Speram ca toate cele mentionate mai sus sa te ajute, sa te inspire in alegerea unui patut potrivit bebelusului tau. Iti sugeram sa nu privesti cantitativ, in ansamblu, atunci cand alegi, ci sa privesti din punct de vedere calitativ.