Sarcina este un moment foarte special, dar, de asemenea, plin de indoieli. Prin urmare, cu dorinta de a va insoti in aceasta etapa a vietii, am compilat pentru dumneavoastra un ghid de produse de baza, astfel incat sa va puteti pregati pentru sosirea copilului.

Dupa cum stiti, internetul este plin de recomandari in aceasta privinta, dar, de multe ori, listele sunt umplute cu lucruri inutile pe care de cele mai multe ori, nu le veti utiliza. Daca sunteti interesat sa aflati care sunt cele cu adevarat esentiale, luati notite.

 

De ce ai nevoie in primele 30 de zile din viata lui bebe?

 

 

Camera bebelusului

 

Unul dintre cele mai interesante momente este, fara indoiala, pregatirea camerei copilului dumneavoastra. Atunci cand o amenajati, este important sa tineti cont de faptul ca veti avea nevoie de un patut cu saltea,  dar poate si o masa confortabila si utila in schimbarea scutecelor. De aici, puteti decide sa adaugati altele suplimentare, cum ar fi patut portabil, decor, telefoane mobile colorate. In plus, ar trebui sa luati in considerare alte aspecte, cum ar fi o lumina de intensitate mica sau un sistem de control al camerei bebelusului.

  1. Patut cu saltea;
  2. Lenjerie patut;
  3. Carusel muzical pentru patut;

Dulapul bebelusului

 

Cand vine vorba de obtinerea elementelor de baza ale imbracamintei pentru nou-nascutul nostru, este important sa avem un numar mai mare de body-uri, pijamale, caciulite, museline, si unele haine de mers afara.

  1. Body-uri cu maneca scurta si lunga;
  2. Pijamale;
  3. Pantalonasi;
  4. Bluzite;
  5. Ciorapei;

Transportul bebelusului

 

In plus fata de carucior, trebuie sa adaugati la lista caruciorul pentru masinain cazul in care aveti nevoie de ea si alte elemente esentiale, cum ar fi o geanta pentru a pune lucrurile importante cand mergeti la plimbare.

  1. Carucior (poate fi 2 in 1, 3 in 1, astfel veti scoica, landou);

 

 

Baita bebelusului

 

Cada

Atunci cand alegeti cada de baie, alegeti o optiune care se adapteaza la caracteristicile baii dumneavoastra. Cu cat este mai practica, cu atat va fi mai usor de manevrat.Nu trebuie sa cheltuiti pentru cadite ce au afisat electronic temperaturii apei, cel mai bine este sa incercati apa cu cotul, in felul acesta va veti da seama daca este in regula pentu bebelus sau trebuie mai rece/calda.

  1. Cadita;
  2. Produse pentru igiena (gel de dus pentru copii, sampon, crema pentru zona scutecului);

 

Accesorii pentru hranirea copilului

 

  1. Biberon (daca folositi lapte praf);
  2. Bavetica;
  3. Perie pentru spalat biberonul;

Suplimentar, puteti adauga

  1. Suzeta;
  2. Lantisor pentru suzeta (ajuta suzeta sa ramana la indemana bebelusului, prin fixare);
  3. Perna pentru alaptat;
  4. Fotoliu pentru alaptat;
  5. Monitor pentru supravegherea bebelusului.
  6. Dozator de lapte praf.

Dozatorul de lapte praf il puteti folosi daca nu veti opta pentru alaptare. De asemenea, lingurile moi, peria de curatare pentru biberon ar trebui sa fie printre elementele esentiale. Daca decideti sa le utilizati, de asemenea, suzetele trebuie sa le cumparati.

In plus, nu trebuie sa uitam de lantul de securitate, acesta este util in situatiile in care suzeta iese din gurita bebelusului, iar in loc sa cada, aceasta va ramane in jurul bebelusului datorita sistemului de fixare. Alte elemente nu sunt esentiale, dar pot fi practice: o perna pentru alaptat si un fotoliu nu sunt indispensabile, dar cu siguranta reprezinta lucruri foarte practice.

Cu aceasta lista de elemente esentiale, veti fi gata pentru sosirea copilului dumneavoastra. Este recomandat sa intocmiti o lista cu lucrurile importante pentru venirea acasa a bebelusului. In momentul in care ajungeti acasa de la spital, cu siguranta veti fi coplesita de emotii si este posibil sa omiteti anumite lucruri de baza. Recomandat este sa le achizitionati cu cateva saptamani inainte de nastere, daca starea de sanatate va permite.