In primele luni de proaspata mamica ai parte de multe experiente si provocari noi. Una dintre acestea, care starneste deseori anxietate, tine de ingrijirea unghiilor bebelusului. Chiar daca esti o adevarata profesionista in taierea si ingrijirea unghiilor tale, cand vine vorba despre manichiura si pedichiura bebelusului constati ca multe lucruri sunt diferite. Asa este. De exemplu, unghiile bebelusului sunt mult mai moi decat cele ale unui adult, iar asta este o grija in plus de a nu taia pielea delicata sau de a nu-i provoca disconfort micutului.

Ce trebuie sa stii despre manichiura si pedichiura bebelusului?

Deseori, pentru o proaspata mamica, este tentant sa incerce sa evite aceasta rutina si sa o transfere mai departe unui parinte sau adult mai experimentat. Cu toate acestea, in cele din urma, va trebui sa te ocupi si tu de manichiura si pedichiura bebelusului. De aceea, gasesti mai jos cateva sfaturi pretioase care fac aceasta sarcina mai sigura, mai practica si mai putin stresanta.

Vom face lumina in toate tainele ce tin de ingrijirea si igiena unghiilor nou-nascutilor, astfel ca intr-un timp scurt vei deveni mult mai confortabila cu aceasta sarcina. In plus, dupa ce vei invata sa stapanesti una din cele mai dificile activitati de igiena si ingrijire a copilului mic, vei deveni mai increzatoare in abilitatile tale de parinte. Nimic nu se compara cu deprinderea acestei tehnici esentiale de ingrijire in primul an de viata al bebelusului.

 Set 3 piese manichiura nou nascuti

Comanda ustensilele potrivite pentru manichiura si pedichiura bebelusului

Inainte de a incepe sa tai unghiutele celui mici, trebuie sa te asiguri ca folosesti instrumentele potrivite. In niciun caz nu ar trebui sa utilizezi unghiera ta sau o foarfeca oarecare pentru ingrijirea unghiilor mici. Adauga pe lista pentru ingrijirea bebelusului toate obiectele de manichiura si pedichiura. Daca urmeaza sa nasti, iti recomandam sa comanzi din timp ustensilele necesare. Poate ca acum, un set cu 3 piese manichiura bebelus nu ti se pare mare lucru, dar cand vei avea restante de somn si mult timp de petrecut cu hranirea bebelusului, cu siguranta vei dori sa reduci cat mai mult nevoia de a te informa, cauta, de a astepta o comanda sau de a reduce deplasarile la magazin.

Iata ce esentiale trebuie sa adaugi pe lista:

  • o forfecuta rotunjita, speciala pentru unghiile mici si delicate
  • o pila pentru netezirea unghiilor
  • o unghiera pentru bebelusi

 

In magazinul nostru online vei gasi truse si seturi care contin toate accesoriile importante pentru rutina de ingrijire a bebelusului. Avantajul este ca le poti depozita pe toate in acelasi loc si le gasesti usor de fiecare data. De asemenea, sunt simplu de strecurat in geanta bebelusului atunci cand calatoriti.

 

Tehnica potrivita pentru taierea unghiilor bebelusului

Dupa ce ai procurat toate ustensilele necesare pentru manichiura si pedichiura bebelusului, este timpul sa inveti sa le utilizezi in mod corect. Prin memorarea unei tehnici sigure si de incredere, vei reusi sa duci sarcina la bun sfarsit, din ce in ce mai repede. Cel mai important este ca vei reusi, de asemenea, sa eviti disconfortul si ranirea pielii moi si delicate din jurul unghiilor minuscule.

 

Incepe prin a tine degetul bebelusului intr-o stransoare blanda, dar ferma. Trage putin in jos pielea de sub unghie, astfel incat unghia sa se ridice un pic si sa se departeze de piele. In timp ce tai prima unghiuta, straduieste-te sa urmezi curba naturala a degetului. Procedeaza la fel si cu celelalte unghii, inclusiv cu degetul mare. Aceasta tehnica va face ca unghiile sa ramana ingrijite si netede pe masura ce cresc. Actioneaza rapid, dar sigur si cu incredere, pentru a nu ciupi pielea bebelusului din jurul unghiei.

 Set Manichiura Bebelusi Roz

Cand trebuie sa tai unghiile bebelusului?

Este util sa stii cand trebuie sa tai unghiile celui mic si cand sa eviti aceasta practica. Daca bebelusului ii este foame, este obosit sau trebuie schimbat, cel mai probabil nu va avea dispozitia necesara pentru taierea unghiilor. Prin urmare, alapteaza-l, lasa-l sa doarma bine sau asigura-te ca are scutecul uscat inainte de a incepe sa-i tai unghiutele. Cu cat bebelusul este mai calm, cu atat el se va misca mai putin, iar acest lucru va diminua simtitor din anxietatea care te poate cuprinde pe tine.

De asemenea, poti sa incerci sa-i tai unghiile dupa ora de baie, cand bebelusul este relaxat, iar unghiile sunt si mai moi. Aplica o lotiune naturala si lejera pe maini si picioare pentru a mentine pielea sanatoasa si neteda. Daca bebelusul se simte bine cu sosetele in picioare, i le poti pune imediat dupa ce ai aplicat lotiunea hidratanta. Acest lucru va face ca pielea sa ramana moale si fina.

 

Taierea unghiilor de la picioare

Din fericire, taierea unghiilor de la picioare este similara cu manichiura, dar exista cateva sfaturi suplimentare. Daca unghiile sunt prea lungi, poti folosi o pila de unghii pentru nou-nascuti, pentru ca unghiile de la picioare nu cresc atat de repede ca cele de la maini. Daca apare vreo sangerare, tine un disc de bumbac sau o bucata de tifon peste zona respectiva, timp de 1 - 2 minute.

 

Unghie incarnata bebelusi? Ce faci?

Uneori, o unghie poate creste incarnata, iar degetul celui mic se umfla si se inroseste putin. Nu te speria. Iata ce trebuie sa faci. Aseaza bebelusul intr-o baie calduta sau inmoaie piciorul in apa cu sapun, timp de 10 minute. Usuca zona respectiva si maseaza o lotiune pentru copii fara parfum, in pliul unghiei. Daca faci acest lucru zilnic, unghia ar trebui sa se ridice, sa se departeze de piele si sa creasca din nou normal.  

 

Pila unghii bebelusi: cand o folosesti?

Desi va fi necesar sa incepi sa tai unghiile bebelusului destul de curand, in primele saptamani poti folosi doar pila. Deseori, parintii considera ca aceasta este o alegere sigura si simpla, mai ales atunci cand bebelusul este mic si unghiile sale nu cresc prea repede. Verifica zilnic unghiile de la maini si de la picioare, iar daca bebelusul doarme in cea mai mare parte a zilei, poti sa-i pilesti unghiile in timpul somnului.

set manichiura bebelusi


Cum previi accidentele si ranile?

Cand bebelusul devine agitat in timp ce tu ii ingrijesti unghiutele, incearca sa-i distragi atentia. Poti sa-i canti, sa-i vorbesti calm sau il poti ruga pe partenerul tau sa-i arate o jucarie. Daca incepe sa planga tare, opreste-te si revino mai tarziu la taierea unghiilor.

Pe internet circula si un sfat controversat: sa musti unghiile bebelusului, mai ales daca este un colt sau o unghie mare. Nu face asta! Practica aceasta poate afecta integritatea mainilor si picioarelor nou-nascutilor si poate transfera bacterii si boli din gura ta pe pielea celui mic.

Chiar daca esti foarte atenta, poti ciupi din greseala pielea sensibila. Nu te panica, pentru ca acest lucru il va afecta si mai mult pe cel mic. In schimb, aduna-te si fa ceea ce recomanda medicii. Toarna apa curata si un pic rece pe deget, acopera usor rana cu o bucata de tifon sau un disc de bumbac si apasa putin pe zona. Cand sangerarea se opreste, poti indeparta tifonul. Nu pune bandaj peste rana, pentru ca cel mic il poate musca si exista pericolul sufocarii.

 

Inca 4 sfaturi pentru manichiura si pedichiura bebelusului

1. Daca bebelusul are unghiile mari la maini, iar tu nu poti sa i le tai imediat, iti recomandam sa-i pui manusi. Foarte multi nou-nascuti isi ating des fata si se pot zgaria singuri, fara sa constientizeze acest lucru.

manusi pentru bebelusi

 

2. Adauga un set 3 piese manichiura bebelusului in geanta de voiaj si poti sa te ocupi de unghiute cand bebelusul doarme in scaunul auto sau cand este relaxat, la o plimbare in parc.

3. Pentru sanatatea unghiilor de la picioare, asigura-te ca bebelusul poarta sosete si papucei lejeri si potriviti.

4. Daca bebelusul are o unghie incarnata care nu dispare in 7 - 14 zile, consulta medicul pediatru.

 

O rutina corecta si sanatoasa pentru ingrijirea unghiilor bebelusilor este fundamentala pentru a evita infectiile, zgarieturile, unghiile incarnate si disconfortul bebelusului. Tine cont de sfaturile de mai sus si va fi mai usor sa deprinzi tehnica potrivita pentru manichiura si pedichiura copilului mic.