Exista multe etape minunate si interesante in primul an de viata al bebelusului tau, iar primul sau dinte este una din ele. Cu toate ca zambetul bebelusului va deveni din ce in ce mai dragut, din moment ce are dintisori, tot acest proces este insotit deseori de durere, plansete si disconfort - atat pentru cel mic, cat si pentru parinti.

Cand bebelusul de cateva luni incepe in sfarsit sa-si gaseasca o rutina de somn si ai impresia ca poti sa sufli usurata, apare ceva nou - durerea de dinti. Nici nu ai timp sa te bucuri de orele suplimentare de somn, pentru ca bebelusul se poate trezi noaptea plangand din cauza durerilor de dintisori.

Iata cum poti usura durerile gingivale pentru ca bebe si tu sa va simtiti mult mai bine si sa treceti impreuna peste aceasta noua etapa de crestere si dezvoltare.

 

 Cum usurezi durerile gingivale?

jucarii dentitie

In primul rand, trebuie sa stii ca majoritatea bebelusilor au primul dinte in jurul varstei de 6 luni, dar acest prag este unul pur informativ. In realitate, primul dintisor poate sa apara mai devreme sau mai tarziu de 6 luni. De obicei, primii apar cei doi dintisori de jos, din fata (incisivii centrali inferiori), urmati apoi de cei doi dinti centrali superiori (incisivi centrali superiori). Apoi, bebe se va putea bucura de dintii laterali si din spate, astfel ca pana la 3 ani copilul tau va avea un set complet de dintisori.

Insa, bebelusii pot avea simptome de dentitie cu mult timp inainte ca primii dinti sa erupa efectiv.

 

Dureri gingivale

 

Unii bebelusi (si parinti) sunt mai norocosi pentru ca nu vor simti aceste dureri inainte de eruptia dintilor de lapte. Altii insa pot avea dureri, fara insa a simti un disconfort prea mare. In fine, sunt si bebelusi care se lupta mai greu cu durerile gingivale.

 Batista Tato Alba Ursulet Nanan 1969

Iata cateva simptome si indicii care arata ca primii dintisori urmeaza sa erupa:

- saliva

- bebe vrea sa mestece sau sa roada ceva

- bebe este foarte agitat si nelinistit

- nu se poate odihni bine

- are gingiile umflate sau un dinte vizibil in eruptie

- are apetit scazut

- se trage de ureche

- temperatura corpului i se modifica usor.

 

Vestea buna este ca durerile gingivale devin mai intense pe masura ce dintele strapunge gingiile, dupa care dispare. Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta copilul sa treaca pentru aceasta etapa atat de dureroasa. De asemenea, poti evita anumite lucruri.

 Inel dentitie cu sunatoare BabyOno 488

Ce sa faci?

 

- Maseaza gingiile bebelusului cu un deget curat pentru a calma durerea

- Ofera-i copilului o jucarie solida pentru dentitie sau o carpa rece pe care sa o mestece.

 

Ce sa NU faci?

 

- nu-i oferi copilului inele pentru dentitie inghetate, pentru ca acestea pot rani gingiile micutului

- nu oferi medicamente copilului inainte de a discuta cu medicul pediatru.

 

Jucariile pentru dentitie

Jucarie dentitie din silicon BabyOno 935 Verde

Aceste jucarii se dovedesc foarte eficiente in alinarea durerilor de dinti. Pot avea diferite forme si culori, iar aceste jucarii ofera o multime de beneficii pentru bebelusii care se confrunta cu dureri gingivale.

 

- Alunga durerea

Conform pediatrilor, 10 - 15% dintre bebelusi experimenteaza dureri si disconfort major in timpul proceselor de crestere a dintilor. Pentru ameliorarea durerii, bebelusii incep sa suga si sa mestece tot ce le cade in mana. Jucariile pentru dentitie sunt concepute in acest scop, pentru a ajuta bebelusii sa simta mai putina durere si pentru a face intreg procesul de dentitie mai suportabil. Sunt parinti care folosesc aceste jucarii chiar si atunci cand bebelusului ii este foame, ca solutie temporara, in timp ce ii pregatesti masa.

 

- O gama variata de optiuni

Exista o gama uriasa de jucarii pentru dentitie, iar noi am dedicat o categorie aparte acestora. Atunci cand alegi o astfel de jucarie, iti recomandam sa te opresti la una pe care copilul tau o poate tine si o poate pune usor in gurita, astfel incat sa-i fie confortabila in timp ce o roade.

 Jucarie Dentitie Bambino Cu Bleo CG1799B Juliana

- Jucariile pentru dentitie sunt sigure pentru utilizare

Siguranta ar trebui sa fie intotdeauna pe primul loc atunci cand oferi o jucarie celui mic. Din acest punct de vedere, poti avea liniste pentru ca in oferta noastra vei gasi doar jucarii sigure, fara BPA, plumb, ftalati, metale grele, cadmiu si alte substante toxice si daunatoare. Iti recomandam jucariile din lemn pentru dentitie.

 

Te asteptam pe site sa descoperi oferta noastra speciala de jucarii pentru dentitie. Ofera-le puiului tau si veti reusi sa treceti impreuna mai lin peste perioada de disconfort creat de durerile gingivale.