Stiati ca muzica il poate ajuta pe cel mic sa se dezvolte? Atunci cand vorbim de dezvoltare senzoriala si cognitiva, muzica poate juca un rol deosebit de important in dezvoltarea bebelusilor si a copiilor. Cele mai recente studii au demonstrat faptul ca muzica are capacitatea de a influenta dezvoltarea la nivel fizic, emotional si intelectual a bebelusilor si  a copiilor mici, dar si de a imbunatati dezvoltarea cognitiva si senzoriala; s-ar parea ca muzica are aceste efecte chiar dinainte de nastere, din ultimele saptamani de sarcina.

Bebelusii care au fost expusi la muzica clasica in timpul ultimelor saptamani de sarcina se pare ca au avut o dezvoltare a abilitatilor motorii si lingvistice net superioara celorlalti, cu o influenta importanta asupra dezvoltarii intelectuale.

 

Cum actioneaza jucariile muzicale si ce efecte au?

Pentru bebelusi si copii, muzica are capacitatea de a activa cai neuronale responsabile pentru multe dintre abilitatile umane cum ar fi creativitate sau chiar abilitati mult mai specifice precum inteligenta spatiala. In plus, s-ar parea ca bebelusii in varsta de doar 3 luni se pot folosi de muzica pentru a-si aduce aminte de lucrurile pe care le-au invatat, motiv pentru care oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca muzica influenteaza extrem de mult procesul de invatare.

Inteligenta spatiala reprezinta acea abilitate de a interpreta lumea vizuala si de a stabili relatia dintre diferite obiecte in spatiu. Astfel, fie ca alegeti sa ii puneti muzica bebelusului inca dinainte de a se naste, fie ca incepeti un program imediat dupa nastere, specialistii sunt de parere ca pe termen lung veti imbunatati semnificativ abilitatile celui mic, dar si dezvoltarea fizica si intelectuala. Atunci cand vorbim de muzica, este important sa imbinam partea de invatare cu partea de joaca. Si ce ar putea fi mai la indemana decat sa folosim jucariile muzicale oferite de Camera Bebelusului?

Care sunt avantajele folosirii jucariilor muzicale interactive?

Jucariile muzicale oferite de Camera Bebelusului, pe langa faptul ca sunt extrem de haioase, sunt realizate in plus din materiale de cea mai buna calitate, respectand cele mai stricte reglementari in domeniu. Materialele folosite pentru realizarea acestor jucarii sunt non-toxice, extrem de placute la atingere, indiferent ca vorbim despre catifea sau velur, poliester, plus sau material plastic. Fabricate in Italia, jucariile muzicale il vor ajuta pe cel mic sa descopere noi sunete, culori dar si forme.

 

Jucariile muzicale au in primul rand un efect calmant asupra celui mic. Indiferent ca va aflati in oras si folositi o astfel de jucarie interactiva in miniatura sau acasa si il pregatiti pe cel mic de culcare, trebuie sa stiti ca puteti folosi jucariile muzicale inca de la nastere, de la varsta de 0 luni. Acestea il vor ajuta pe cel mic sa adoarma mai usor, prin crearea unei atmosfere de calm si relaxare, esentiala pentru un somn odihnitor. Cand bebelusul este treaz, el se va bucura cu siguranta de compania prietenilor lui muzicali, indiferent ca acestia intruchipeaza soricei hazlii, hipopotami timizi, ratoni jucausi sau chiar ursuleti pufosi.

 

Cum alegem culoarea jucăriei în functie de varsta bebelusului?

Coloritul deosebit al acestor jucarii va atrage atentia bebelusilor si a copiilor, in special dupa varsta de 3 luni. La nastere, bebelusii nu au vederea bine dezvoltata si pot vedea doar in alb negru si numai de aproape. De la varsta de 3 luni, acestia incep sa distinga culorile si sa recunoasca parintii. Incepand cu varsta de opt luni, imaginile vor fi mult mai clare, dar se va dezvolta si coordonarea mana-ochi. Aceasta coordonare va fi dezvoltata in plus de folosirea acestor jucarii cu sunete, care il vor atrage atat prin colorit, cat mai ales prin sunete. Coordonarea vizuala si motorie ii va permite celui mic sa se dezvolte intr-un ritm mai accelerat.

 

Ce alegem – jucarii chitaitoare sau jucarii muzicale?

 

Camera Bebelusului va pune la dispozitie atat jucarii chitaitoare cat si muzicale ieftine, de mai mari sau mai mici dimensiuni, potrivite doar pentru a fi folosite acasa, sau extrem de versatile, putand fi folosite in masina, in parc, in patut sau la locul de joaca. Jucariile pentru carucior si scaunul de masina sunt prevazute de obicei cu un inel care permite prinderea acestora la carut si accesul facil al celui mic. Acestea sunt jucarii multisenzoriale, capabile sa stimuleze imaginatia bebelusilor.  Jucaria pentru carucior si scaun de masina care intruchipeaza o bufnita are urechi care fosnesc, dar si o burtica care scartaie. Bufnita este decorata in culori vii si este prevazuta cu scai; folosirea unei astfel de jucarii contribuie in mare masura la dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale ale bebelusilor si copiilor mici.

 

In ce situatii putem sa folosim jucariile muzicale interactive?

Pentru momentele in care nu va aflati acasa, dar doriti sa luati jucaria preferata a celui mic, puteti alege o jucarie interactiva muzicala extrem de accesibila ca pret, care este prevazuta cu un carlig de prindere din plastic si care poate avea forma de steluta sau norisor. Indiferent ca alegeti steluta norocoasa sau norisorul adormit, bebelusul dumneavoastra se va bucura de cea mai frumoasa melodie, se va linisti, astfel incat sa va puteti bucura de experienta timpului petrecut impreuna.

Daca va doriti in schimb o jucarie chitaitoare, puteti alege intre Hippo Marcel, Ursuletul Suzy, Ursuletul Tony, elefantelul cu inel gingival, dar si iepurasul roz BabyOno, maimutica sau ursuletul bleu BabyOno. Fiecare dintre aceste personaje poate fi cel mai bun prieten al bebelusului dumneavoastra, capabil sa ii devina companion de joaca sau pur si simplu sa ii tina companie atunci cand paseste in lumea minunata a viselor.

 

Ce au in comun o paturica de dormit, un magarus si un somn odihnitor?

Magarusul Frankie ofera viata aceste paturi de dormit din plus. Realizata din velur de cea mai buna calitate, paturica poate sa ii fie de folos bebelusului atat pe timpul zilei pentru joaca, cat si pe timpul noptii pentru somn. Sunetul fosnitor scos de magarusul Frankie il va ajuta pe cel mic sa se linisteasca si sa alunece in lumea minunata a viselor. In plus, paturica de dormit din plus moale este prevazuta si cu un inel de dentitie, astfel incat veti avea la indemana o jucarie, o paturica dar si un inel de dentitie, gata oricand pentru a fi folosite.

 

Care jucarie din Camera Bebelusului intruchipeaza perfect puritatea, calmul si rabdarea?

Daca ne dorim o jucarie interactiva moale din plus, realizata in Italia, in culori pastelate, in nuante diafane, putem oricand sa il alegem pe ursuletul Puccio sau Tato de la Nanan. Ursuletul Tato ii va induce o stare de calm celui mic, dar il va pregati si pentru somnic, fiind prevazuta cu un maner care atunci cand este actionat scoate sunete dulci care il transporta pe bebelus in lumea colorata a viselor. Ursuletul Tato reprezinta pentru fiecare familie in care ajunge intruchiparea perfecta a puritatii, a calmului si rabdarii.

 

Tot ceea ce va ramane de facut este sa alegeti un prieten de nadejde pentru bebelusul dumneavoastra, care sa il insoteasca pe cel mic in descoperirea de fiecare zi a lumii magice in care traim!