3 body-uri sau 30? Iata cum poti sa estimezi de cate hainute ai nevoie pentru bebelusul tau.

Stim - este greu sa rezisti tentatiei de a adauga o multime de hainute pentru bebelusi pe lista de shopping nou-nascuti. Dar, adevarul este ca bebelusii cresc repede si copilul tau va avea nevoie de alte dimensiuni mai curand decat te-ai astepta.

Cu toate acestea, este adevarat si faptul ca iti va fi foarte util sa ai la indemana de fiecare data articolele de imbracaminte potrivite (mai ales, date fiind episoadele de regurgitare sau schimbare de scutece).

 

Doua criterii care te ajuta sa estimezi numarul de hainute ale bebelusului



Iata doua trucuri fundamentale care te pot ajuta sa estimezi de cate hainute bebelusi ai nevoie in primele lunite de viata ale copilului tau.



1. Gandeste-te de cate ori pe saptamana vei spala


Acest detaliu poate face o diferenta importanta pentru numarul de articole de imbracaminte de care ai nevoie la indemana. Mai jos vom enumera o lista cu articole de imbracaminte esentiale pentru bebelusi. Daca speli o data pe saptamana, iti recomandam sa inmultesti numarul cu 2. Daca intentionezi sa speli in fiecare zi, poti sa tai cantitatea sugerata in doua.



2. Nu ignora dimensiunile


S-ar putea sa fii tentata sa cumperi exclusiv haiute bebelusi nou nascuti, dar multi bebelusi cresc rapid si au nevoie de haiute mai mari. Cei mai multi nou nascuti au in jur de 3.6 kg, dar daca bebelusul tau va avea o greutate mai mare la nastere s-ar putea sa nu incapa in hainutele pe care i le pregatesti.

De aceea, cand cumperi hainute bebelusi, alege cateva articole pentru nou-nascuti si apoi opteaza pentru dimensiuni 0 - 3 luni (aceasta dimensiune se va potrivi de obicei bebelusilor cu greutate de 5.5 - 6 kg).

Te invitam sa rasfoiesti ofertele noastre pentru hainute bebelusi, pentru fetite si baieti, hainute casual de vara si iarna, precum si hainute pentru botez foarte elegante, delicate si deosebite. 

Si acum iata lista.



De ce hainute bebelusi ai nevoie? - Lista completa



- 7 body-uri

Body-urile sunt tinute lejere, usor de imbracat pe timpul verii si un strat de baza in timpul sezonului rece. Poti alege body-uri cu maneca scurta sau cu maneca lunga pentru toamna- iarna- primavara. Daca ai 7 body-uri si speli de doua ori pe saptamana, vei avea intotdeauna la indemana hainute curate pentru bebelusul tau.


Mic truc: adauga pe lista si cateva tricouri pentru a imbraca bebelusul in primele luni, pana cand cordonul ombilical va cadea (la circa 1 - 2 saptamani dupa nastere).

- 3 -5 perechi de pantaloni
De fapt, bebelusii nu prea poarta pantaloni. Dar, daca ai la indemana cateva perechi, vei putea sa-i tragi usor peste body, pentru a mentine picioarele bebelusului calde, atunci cand este frig.


- doua caciulite
Caciulitele sunt importante in primele saptamani si luni de viata pentru a-i tine de cald bebelusului. In sezonul rece, orienteaza-te spre o caciula ceva mai grosuta.

- 5 perechi de sosete
Alege soseste confortabile din bumbac, pentru ca cel mic se va simti bine cu ele.

Mic truc: Alege toate sosetele de o singura culoare, ca sa nu fie necesar sa pierzi timpul cu imperecherea sosetelor minuscule. Daca bebelusul se naste intr-o luna de iarna, adauga inca doua perechi calduroase pe lista.

- 2 - 3 scutece textile
Scutecele textile nu sunt hainute bebelusi propriu-zise, insa multi copii mici se simt bine infasati in primele luni de viata. De ce? Pentru ca se simt ca in burtica mamei. In plus, infasatul ajuta la evitarea episoadelor de reflux. Prin urmare, uneori vei descoperi ca este mai comod pentru bebelus sa doarma cu scutecul de unica folosinta si infasat intr-un scutec textil.



Mic truc: Poti sa infesi bebelusul si intr-o patura sau sa-l asezi intr-un sac de dormit. Atentie: daca alegi sa infesi copilul in scutec textil sau in patura, trebuie sa fii foarte atenta sa nu-i imobilizezi picioarele. Urmareste un video cu o metoda corecta de infasare, prin care mainile bebelusului se aseaza frumos pe langa corp, scutecul se incheie in partea de sus, iar in partea de jos ramane larg, cat sa permite celui mic sa-si miste usor piciorusele. Daca alegi un sac de dormit, acesta are deja forma potrivita pentru a permite dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a bebelusului, in timp ce ii ofera confortul, caldura si siguranta de care are nevoie.

 

 

- 4 pijamalute sau salopete
Aceste hainute sunt confortabile pentru ora de joaca, dar si pentru somn, mai ales in sezonul rece. Pentru somn, asigura-te ca hainutele bebelusului nu sunt prea calduroase, nu sunt prea stranse pe el sau prea largi incat sa-l faca sa se simta inconfortabil.


Bebelusul tau urmeaza sa se nasca intr-o zi de iarna?



- Pune pe lista doua pulovere/ hanorace sau cardigane
Hanoracele si cardiganele sunt usor de imbracat si dat jos in timpul sezonului rece.

- Doua perechi de manusi
Alege pentru cele doua maini mici manusi confortabile, de preferat legate intre ele cu un snur, ca sa nu se piarda.

Mic truc: Chiar daca nu este iarna, manusile de bumbac ii pot impiedica pe nou-nascuti sa-si atinga fata cu unghiutele si sa se zgaraie.

- Un palton sau o geaca de iarna/ sezon rece
Copiii nascuti in sezonul rece au nevoie de cel putin un extra-strat de imbracaminte calduros.

- Doua perechi de incaltaminte
De fapt, bebelusii nu au nevoie de incaltaminte pana cand nu incep sa mearga, insa in sezonul rece o pereche de ghetute sau mocasini le va tine de cald la picioare.


Astepti un copil in sezonul de vara?


- Pune pe lista doua paturi mici si subtiri
Cea mai sigura modalitate de a proteja bebelusul de soare este sa-l tii la umbra, dar ca sa eviti sa-i fie prea cald, poti folosi o paturica subtire din bumbac. Aseaza paturica pe caruciorul unde este bebelusul.

- O palarie de soare
Daca paturica nu este practica sau bebelusul este putin mai mare, poti alege o palarie de soare cu boruri late, care sa i se potriveasca bine pe cap (altfel, ii va cadea). Alege o palariuta reglabila, pentru a se potrivi perfect bebelusului tau.

- Tinute speciale
Cel mai probabil, hainutele pentru botez vor fi achizitionate si daruite direct de catre nasii bebelusului. Dar, daca ai anumite preferinte, poti discuta cu ei in prealabil pentru a-i ajuta sa aleaga hainute care se vor potrivi si stilului pe care il doresti tu. Cu un bebelus nou in familie, ocaziile speciale se vor ivi destul de des. Il poti imbraca pe bebelus cu hainutele de botez duminica, la biserica, atunci cand mergi sa-l impartasesti, la sedintele foto sau alte ocazii deosebite.

De asemenea, poti alege si tu 1 - 2 tinute speciale pentru bebelusul tau. Va fi interesant sa puteti face cateva fotografii frumoase pe care sa le pastrati aproape in albumul familiei sau sa le distribuiti prietenilor si rudelor aflate departe prin intermediul retelelor de socializare.



Alege ce-i mai bun pentru tine si bebelusul tau


Lista de mai sus este orientativa si iti poate da cateva idei foarte bune despre hainutele pe care ar trebui sa le procuri pentru bebelusul tau. Dar, in final, in functie de stilul tau de viata, de buget si de preferinte, numarul articolelor necesare poate varia usor. Cel mai important: tine cont de sezonul in care se naste bebelusul si alege hainute delicate cu pielea celui mic.

In fine, rezerva-ti dreptul de a adauga pe lista inca unul sau doua articole de imbracaminte care nu sunt absolut necesare, dar sunt simpatice si se potrivesc stilului tau. Te uiti la hainute de bebelusi, la costumase dragute pentru baietei, la rochite cu dimensiuni de papusi si te topesti de dragul lor? Stai numai sa le vezi cum vin pe mica ta minune de viata.




Iti reamintim ca am redus preturile la zeci de articole vestimentare pentru bebelusi, copii mici si copii mari ca sa poti bifa tot ce ai nevoie de pe lista de cumparaturi pentru hainutele celui mic. Vino sa alegi ceva frumos pentru al tau copil.

Draga parinte, viitor parinte, nas(a), bunic(a) sau prieten care te bucuri de venirea pe lume a unui copil mic. Ai nevoie de ajutor pentru alegerea hainutelor de bebelusi? Suntem la un apel sau la un email distanta. Contacteaza-ne! Vom fi bucurosi sa vorbim cu tine.