Botez ieftin in timpul pandemiei COVID-19

Ne-am fi dorit cu totii sa ne bucuram de un astfel de moment important precum botezul (pentru multi cel mai important moment din viata) asa cum suntem obisnuiti de fel. Visul oricarui parinte e sa faca o petrecere cat mai mare, intr-un context cat mai fastuos si cu cat mai multi invitati astfel incat, dupa trecerea anilor, cel mic sa se poata bucura de momentele magice ce au fost capturate prin intermediul fotografiilor deosebite care spun intreaga poveste a acestei zile.

Din pacate, pandemia ne pune dorintele la incercare, atat din punct de vedere al creativitatii, cat si din punct de vedere financiar, pentru cei mai multi parinti.

Totusi, noi consideram ca nu ar trebui sa asupriti tot acest entuziasm care va cuprinde odata cu venirea bebelusului pe lume, dar nici fericirea care ne cuprinde atunci cand organizati botezul si cand puneti la punct toate detaliile marunte.

Insa, puteti organiza un eveniment cu adevarat magic si in pandemie, chiar si fara investitii exorbitante. Va venim in ajutor cu cateva sfaturi in acest sens, pe care le puteti pune in practica in perioada urmatoare.

 trusouri ieftine botez 2021 by annebebe

Cum sa organizezi un botez ieftin in pandemie?

 

Sunt foarte multe elemente de care trebuie sa tii cont atunci cand organizezi un botez, organizare ce se poate transforma intr-o adevarata provocare atunci cand este prima data cand ai de-a face cu un eveniment de acest gen, cu atat mai mult daca e sa ne gandim la restrictiile din zilele noastre.

Dar iata, chiar si cu un buget restrans, puteti pune la punct simplu si rapid un astfel de eveniment, tinand cont de cateva trucuri si sfaturi pe care vi le vom dezvalui in cele ce urmeaza.

 

Lista invitatilor

Inca din cele mai vechi timpuri ne-am invatat sa invitam toate rudele si cunostintele la botez. Si nu-i nimic gresit in asta! Dar realizam cu totii, mai ales in aceasta perioada dificila, ca lista invitatilor va fi de la sine mai limitata ca niciodata.

Asa ca, inca de la bun inceput, iti poti face o lista de baza cu invitatii cei mai apropiati (rude, nasi, cativa dintre cei mai buni prieteni), persoane care si-au confirmat cu mult inainte de eveniment dorinta propriu-zisa de participare. O lista de invitati de maxim 20 persoane este suficienta pentru a te bucura de un botez cum se cuvine.

Totodata, in locul implicatiilor financiare iti poti convinge invitatii sa ofere o atentie simbolica sau lucruri utile bebelusului in viitor (jucarii, scutece, hainute etc.), scutindu-te de o serie de costuri suplimentare pentru esentialele de care va avea nevoie pe parcursul vietii.

 

Invitatiile, marturiile si decoratiunile

         Chiar daca nu sunt cele mai scumpe elemente din intreg procesul de organizare al unui botez, invitatiile si decoratiunile raman un cost suplimentar pe care l-ai putea reduce semnificativ.

 

         In locul unor invitatii profesionale iti poti face tu insuti, acasa, propriile invitatii. Te poti folosi de o serie de aplicatii care-ti permit sa concepi personal aceste invitatii, pe care ulterior sa le printezi si sa le inmanezi personal invitatiilor.

         Deopotriva poti investi in marturii, care vor fi o amintire importanta privind botezul copilului tau. Vei gasi la noi numeroase optiuni la preturi accesibile.

         De altfel, si decoratiunile le poti realiza handmade, din hartie, flori artificiale etc. lucruri pe care ti le poti procura la un pret redus sau pe care le ai deja in locuinta si le poti revalorifica.

 

Masa si meniul

In detrimentul unui eveniment festiv la restaurant poti opta pentru o masa acasa. Cadrul va fi suficient de intim si de placut ca sa se distreze toti invitatii.

Iar la meniu, poti gasi fie o firma de catering care sa-ti ofere preturi mici, fie in locul unor mese exigente si pretentioase sa te limitezi la un bufet suedez prin intermediul caruia fiecare invitat sa se serveasca cu strictul necesar, fara a face risipa. Sau poti pregati tu insuti cateva preparate de casa.

 

Tinuta

La un astfel de moment special, tinuta nu face exceptie de pe primele locuri ale listei de organizare.

Nu uita ca botezul este un eveniment dedicat celui mic, asa ca el ar trebui sa fie cel dintai care straluceste in lumina reflectoarelor. Ofera-i bucuria de a incerca o rochita sau un costum special, din materiale placute si atente cu pielea lui, pe care-l poti regasi de altfel la Camera Bebelusului.

 

Cat despre tine si toti ceilalti invitati, poti stabi un dress-code de baza pe care sa-l comunici in invitatie, si la care sa te poti folosi chiar de piesele festive pe care le ai deja in sifonier, fara investitii extra.

 

Perioada pandemiei ne-a afectat pe toti, dar cu fruntea sus si capul inainte, Anne Bebe si Camera Bebelusului iti sunt in continuare alaturi cu o gama variata de produse pentru bebelusul tau, de cea mai buna calitate si la cele mai mici preturi, de care va puteti bucura in cea mai importanta zi din viata voastra.