Pentru cei care au copii mici, aranjarea camerei bebelusului poate fi o provocare si o experienta interesanta. Dupa cum se stie deja, la inceput, bebelusii au nevoie de multe lucruri. Insa un dulap unde sa asezi tot ce au nevoie, este foarte important. Cand vine vorba de a face loc pentru un nou membru din familie, iti vei face viata mult mai usoara daca amenajezi dulapul bebelusului, inainte de venirea pe lume a acestuia.

Cu cat astepti mai mult pentru a pregati camera bebelusului cu toate cele necesare, cu atat s-ar putea sa-ti fie mai dificil in momentul in care vei veni cu bebe acasa de la spital. Iar cand vine vorba despre pregatirea dulapiorului bebelusului, va trebui sa te asiguri ca ai toate obiectele necesare la indemana. Si totusi nu este nevoie sa cumperi tot ce exista in magazinele de specialitate . Din contra, ar trebui sa iti faci un plan si sa investesti doar in ceea ce este cu adevarat necesar – un dulap (sau un cabinet) cu sertare. Acesta este extrem de util, chiar daca nu ai mult spatiu la dispozitie.

Primul pas este sa alegem un dulap potrivit

Culoarea este importanta, dar dimensiunile sunt mult mai importante. Dulapul trebuie sa fie suficient de incapator, astfel incat hainele bebelusului sa poata fi organizate eficient. Alegerea culorii dulapului nu este o sarcina dificila. In general, se face in functie de sexul copilului, dar si de preferintele parintilor. Atat la baietei, cat si la fetite, poti alege nuante de bej, crem. Acestea vor crea o atmosfera linistitoare in camera nou-nascutului.

Ce ar trebui sa cuprinda un dulap de haine pentru bebelusi ca sa fie functional?

In primul rand, daca este posibil, ar fi bine ca hainutele de baie (pijamale, body-uri, etc) sa le depozitam intr-un sertar separat. E mai usor sa le plasam pe rafturile din partea de jos a dulapului. Hainutele de sezon (pantaloni scurti, tricouri fara maneca) vor sta in randuri separate. Cel mai usor este sa punem hainele in functie de etichete si apoi sa le grupam dupa dimensiune.

Daca aveti un dulap cu multe sertare, folositi-le pentru hainele nou nascutului. Astfel, veti economisi spatiu in camera si totodata veti avea acces la ce hainute are nevoie bebelusul frecvent: scutece, body-uri sau chiar jucariile preferate ale copilasului. Cel mai important este sa aveti la indemana orice aveti nevoie. Asta inseamna atat hainele, cat si cosmeticele, jucariile si alte lucruri pe care le folositi zilnic. Va recomandam sa tineti hainele intr-un mod ordonat, cu eticheta la vedere. Intr-un dulap pentru bebelusi trebuie sa punem:

  1. Lenjerii pentru patut;
  2. Prosoape;
  3. Jucarii;
  4. Hainute;
  5. Produse de ingrijire (pampers, crema, sapun, lotiune etc).

Sfaturi de care sa tii cont

  • Alege un dulap care se potriveste cu restul decorul camerei;
  • Dulapul trebuie sa aiba puterea de a sustine greutatea hainelor, astfel incat sa nu cada;
  • Mai multe sertare – Acestea optimizeaza spatiul de stocare, iar hainutele sunt mai usor de mentinut in ordinea corecta. Dulapul cu 5 sertare poate fi o alegere buna, pentru a oferi o mai bine organizare si ordonare a lucrurilor bebelusului.
  • Iti recomandam dulap si cabinet tip comoda cu sertare pentru toate lucrusoarele bebelusului. Va fi mai usor sa separi hainutele de alte lucruri necesare pentru ingrijirea celui mic. 

 

Desi sunt mici, hainele bebelusilor ar trebui sa fie comode. Separa hainutele de casa de cele pentru plimbare sau chiar cele elegante (pentru biserica, evenimente, calatorii etc). Astfel, iti va fi mai usor sa gasesti hainutele potrivite de fiecare data.

 

Mamicile adora să aibe bebelusi imbracati in trend, dar pentru acest lucru organizarea buna este cheia. Daca nu dispui de un spatiu care sa iti permita prezenta unui dulap, poti alege varianta de dulap cu 3 sertare tip comoda (multe din ele au chiar si masuta de infasat, asa ca vei folosi spatiul foarte eficient).

Cateodata, mai putin inseamna mult. De aceea, nu aglomera inutil camera copilului, ci ai grija sa ai un mobilier care te ajuta si nu incurca.