Descoperiti aici ce trebuie sa cumparati pentru botezul copilului

 

Pentru parintii care se afla la primul lor copil botezul este o adevarata provocare. Nici pentru parintii care si-au dorit o familie numeroasa si care astazi se bucura de venirea unui nou copil pe lume lucrurile nu mai par la fel de simple. Fiecare zona are proprile ei traditii in materie de organizare a botezului, insa in toate zonele tarii se vor regasi cateva obiceiuri de baza de care trebuie sa se ocupe parintii si nasii.

trusou fetite botez 2021 annebebe

Pentru acele momente in care nu mai stii ce atributii revin parintilor, dar si parintilor spirituali, dar si pentru cei care vor trece pentru prima data prin experienta unui botez sau a nasirii, vom trece astazi in revista toate acele lucruri de baza, imperios necesare ca un botez sa decurga exact asa cum ati visat.

 

 Ce trebuie sa cumpere nasii si parintii pentru botezul bebelusului

 

Botezul este un eveniment extrem de complex la care parintii si nasii trebuie sa participe in egala masura, atat cu o serie de implicatii financiare, cat si cu implicatii morale. Dat fiind ca nasii vor fi parintii spirituali pe toata perioada  dezvoltarii bebelusului in viata de adult, noi recomandam ca numirea nasilor sa nu fie facuta din considerente pur materiale sau din obligatie. Nasii trebuie sa-si doreasca ei insasi sa primeasca un nou fiu in grija acestora, asupra caruia sa vegheze si pe care sa-l indrume ca si cum ar fi sange din sangele lor.

Iata asadar ce lucruri trebuie sa achizitioneze fiecare categorie in parte.

 

Achizitiile care cad in sarcina parintilor

botez fetite 2021 sfaturi annebebe

Inainte de plecarea la biserica, parintii vor trebui sa-si imbrace ingerasul asa cum considera ei mai bine. De altfel, din intinerariul achizitionat pentru oficializarea slujbei nu trebuie sa lipseasca panza alba, precum si o foarfeca, dar si o cutiuta pentru taierea motului bebelusului aproape de finalul slujbei de botez.

De asemenea, parintii mai au nevoie si de un prosop, respectiv un sapun, pe care I le vor inmana nasei ca sa se spele dupa oficierea ritualului de botez. Nu lipsesc de pe lista, bineinteles, si florile cu care urmeaza a fi impodobita crisma in care este botezat copilul, dar si o cadita pentru ritualul de a doua zi.

A doua zi, pe langa apa, cadita ar trebui sa cuprinda si flori, bani si bijuterii din materiale pretioase, pietre, grau, uleiuri parfumate, busuioc.

 

Tot parintii sunt cei care ar trebui sa se asigure ca ulterior botezului va fi efectuata o mica ceremonie de comemorare (o masa, o petrecere) pentru crestinarea copilului, aceasta zi fiind considerata un adevarat motiv de sarbatoare.

 

Achizitii care cad in sarcina nasilor sau a parintilor spirituali

Nasii isi vor aduce si ei aportul din punct de vedere financiar. Pe itinerariul nasilor se afla trusoul care ar trebui sa cuprinda prosopel, sticluta pentru mir, lumanarea. De asemenea, ei trebuie sa aduca o mica contributie si preotului, conform datinilor, exprimata intr-un prosop si un sapun pe care acesta le va folosi inainte de a efectua botezul copilului.

Tot nasii sunt cei care ar trebui sa se ocupe de remunerarea financiara a preotului, dar conform traditiei exista obiceiul de a-i oferi si copilului spiritual un mic cadou financiar sau material (accesorii: bratara, lantisor, cercei in functie de sexul copilului).

 

Va fi necesar ca nasii sa ofere si vinul necesar ritualului de impartasire, uleiul pentru mir, dulciuri pentru invitati, cat si o icoana ce va fi sfintita in timpul botezul si care va fi de asemenea unul dintre primele daruri ale bebelusului.

 

In ziua ulterioara se finalizeaza ritualul botezului cu ritualul miruirii. In cadrul acestei parti copilul va fi din nou imbaiat de catre nasi, care au obligatia sa ofere un alt rand de hainute copilului fata de cel oferit la botezul propriu-zis.

In unele zone se spune ca lumanarea de botez ar trebui sa stea aprinsa pana a doua zi sau sa fie reprinsa in momentul oficierii ritualului de-a doua zi. Iar la stingerea acesteia, se spune ca ea va fi stinsa de tocul de sus al usii, de catre nasi.

 

Tot traditia din anumite zone afirma ca la miruire/procesiunea de a doua zi participa doar femei, in timp ce se mai spune ca apa in care a fost scaldat copilul nu trebuie aruncata la intamplare (devenind apa sfanta), ci la poalele unui copac care va rodi cu bogatie, de catre nasi.

 

Pentru ca toate aceste achizitii si restul pregatirilor fac parte dintr-un ritual mult mai complex decat pare la o simpla trecere in revista, Anne Bebe si Camera Bebelusului va vine in ajutor cu toate articolele necesare pentru botezul bebelusului, la cele mai bune preturi si de cea mai buna calitate.

 

De exemplu, va putem oferi costumase si rochite pentru fetite si baieti, trusuri de botez sau seturi de botez cu toate cele necesare, cutiuta din argint pentru pastrarea motului, lumanari de botez, dar si multe alte lucruri de nelipsit din primii ani de viata ai bebelusului si nu numai.