Botez in Primavara 2021

Ce trebuie sa contina Trusoul?

 

Gata: primavara si-a deschis portile, soarele este mai puternic si natura incepe sa prinda viata. Tu deja te gandesti la botezul pentru micutul tau sau micuta ta, iar asta este minunat. Lasand un pic deoparte problemele pandemice cu care se confrunta lumea in prezent, puiul tau creste de la zi la zi si multi copii continua sa se nasca in fiecare zi. Ce inseamna asta? Ca viata isi continua propriul sens, iar asta e minunat.

Lasa deoparte grijile acestei lumi si concentreaza-te pe mica ta viata pe care o tii acum in brate. Poate ca de abia s-a nascut si are doar cateva saptamani sau lunite. Poate ca ai tot amanat botezul din cauza diferitelor restrictii cu care ne-am confruntat. Adevarat - poate ca acesta nu va fi chiar botezul acela grandios cu multe persoane, pe care l-ai visat dintotdeauna pentru copilul tau, dar tot poate fi cel mai frumos botez. Cu putina atentie la detalii, cu tine fiind pozitiva si concentrata pe puiul tau, cu o legatura frumoasa cu nasii pe care i-ai ales pentru copilul tau, botezul care urmeaza poate fi memorabil.

Urmeaza sa fiti nasii unui copil? Felicitari! Aceasta este o veste importanta si un gest deosebit pentru tot restul vietii. Sigur ca in acest moment va doriti sa faceti totul ca la carte, pentru a respecta cat mai bine traditia si obiceiurile botezului. Dintre toate, trusoul de botez are o semnificatie aparte. In continuare, va aratam care sunt elementele care ar trebui sa se regaseasca in trusou.

 

Ce trebuie sa contina un Trusou de botez in 2021 Primavara?

 

Hai sa trecem in revista piesele esentiale de care ai nevoie pentru botezul copilului si pe care le gasesti pe toate la noi. Asa poti sa te gandesti ca ai terminat cu alergatura virtuala pe tot internetul. Faci o singura achizitie, toate piesele vor fi cu design unitar, nu vei plati mai multe transporturi si vei face economii. Iata ce trebuie sa contina trusoul de botez, pe care trebuie sa-l pregateasca nasii. Din experienta iti spunem ca este bine ca nasii si parintii sa se consulte putin in alegerea trusoului, mai ales daca parintii doresc sa stabileasca o anumita tematica de botez.

 

Panza de mir

Aceasta este de fapt panza in care va fi infasat copilasul dupa ce va fi scufundat in apa. Este o panza de culoare alba, care simbolizeaza puritatea si curatenia copilului. Panzele de mir lucrate in atelierul Annebebe pot fi usor brodate, moi, placute la atingere, din materiale naturale, sigure pentru pielea delicata a bebelusului. Ce e minunat la Annebebe, este ca nasii pot opta pentru personalizarea trusoului si inclusiv a panzei de mir. Gandeste-te cat de minunat va fi sa lasi un mesaj personal pe trusoul de botez, un mesaj care va dainui peste ani si ani. Poate fi: "Cu drag, din partea nasilor" sau pot fi brodate initialele copilului.

 

Prosopelul

In trusoul de botez este inclus un prosop care va fi folosit pentru a-l sterge pe bebe dupa ce este scufundat in apa din cristelnita. Poate sa fie cu sau fara capison, brodat sau nu. Prosopelele brodate pot avea diferite modele sau detalii elegante sau pot fi chiar personalizate cu numele celui mic, pentru si mai multa originalitate.

 

Prosop si sapun pentru preot 

Acestea vor fi folosite de catre preot care se va spala cu ele, in mod simbolic, inainte de a incepe botezul. Acest lucru simbolizeaza purificarea (de aceea, de multe ori sapunul si prosopul pentru preot sunt albe). Dupa ce se spala cu sapunul si se sterge cu prosopul, preotul va lua bebelusul in brate.

 

Cutie pentru trusou

Cutia sau cufarul in care se pastreaza trusoul este un alt accesoriu important care nu ar trebui sa lipseasca de la botez. Aceasta simbolizeaza lada de zestre a copilului si adevarul este ca e un accesoriu mai nou care se intalneste la botez. Cu toate acestea, este deosebit de frumoasa si practica, pentru ca permite pastrarea tututor elementelor de trusou botez.

Ca nasi, daca veti cumpara trusoul complet de la noi, veti primi de asemenea in pachet si aceasta cutie pentru trusou. Avem mai multe modele de cutii, inclusiv pe nuante roz (pentru fetite) si albastre (pentru baieti). Capacul cutiei poate fi brodat in mod elegant, cu fluturi, unicorn, elemente traditionale etc. Ne actualizam oferta periodic, modelele pentru trusoul de botez, asa ca te invitam sa rasfoiesti categoria dedicata trusourilor.

 

Cutiuta pentru prima suvita

Conform traditiei, preotul va taia o suvita din parul copilului, la fel, in mod simbolic. Este ca un dar pe care bebelusul il ofera divinitatii. Avand in vedere acest obicei, este important sa aveti la indemana o cutiuta speciala pentru a pastra prima suvita de par. Sigur, poate fi un detaliu minor, dar cu o semnificatie aparte pentru parinti si viitorul copil. De aceea, va indemnam sa alegeti si o cutiuta frumoasa pentru prima suvita.

 

Daca botezul urmeaza sa aiba loc in urmatoarele luni de primavara 2021, va recomandam sa optati pentru nuante frumoase, pastelate, jucause. Sigur, veti dori sa tineti cont si de genul copilului, iar asta este o idee buna. Incurajam detaliile frumoase si gesturile deosebite la botez, asa ca in oferta noastra v-am pregatit o multime de surprize, preturi avantajoase si cele mai dragute lucrusoare, create cu multa pasiune si maiestrie in atelierele Annebebe. Va asteptam sa le descoperiti!