Bebelusii sunt cele mai de pret comori ale parintilor, tocmai de aceea daca esti parinte fiecare lucru marunt care pare sa nu fie in regula, te poate alarma si te va ingrijora, asa ca vei incepe sa cauti solutii.

Intotdeauna cel mai indicat este sa ceri sfatul medicului de familie, pentru ca el sa te indrume si sa iti raspunda intrebarilor pe care le ai cu privire la ceea ce se intampla cu bebelusul tau, dar daca acest lucru nu este posibil imediat, atunci citeste randurile urmatoare, deoarece iti vor explica mai bine situatia.

 mami si bebe in scutec

Bebelusul meu transpira la cap. Este motiv de ingrijorare?

Asa cum era de asteptat, bebelusii sunt extrem de fragili si nu isi pot regla singuri temperatura corpului, iar faptul ca transpira in mod abundent mai ales atunci cand dorm nu este o noutate. Asadar, indiferent de faptul ca cel mic transpira in zona capului sau pe suprafata intregului corp, acest aspect nu trebuie sa duca la ingrijorare, deoarece este un fenomen perfect normal.

De asemenea, este important de mentionat faptul ca, in primul an de viata, bebelusii au capul mai mare decat suprafata intregului lor corp, ceea ce va duce, in mod inevitabil, la o mai mare transpiratie in zona superioara.

 

Baita de seara pentru bebelusi. Cum sa fie eficienta de fiecare data?

bebe la baita

De asemenea, atunci cand il imbaiezi pe micutul tau si observi ca deja incepe sa transpire, chiar daca nu pare ca a resimtit neaparat un disconfort in timpul baitei de seara, acest lucru se poate intampla pentru ca apa folosita a fost prea calda.

Asadar, pentru a putea evita acest aspect si pentru a te asigura ca ii faci de fiecare bebelusului tau baita in mod eficient si sigur, ai nevoie sa folosesti un termometru de baie.

 

Ce trucuri exista pentru ca bebelusul meu sa nu mai transpire mai ales in zona capului?

Atunci cand esti parinte, pentru foarte multe lucruri exista tot felul de trucuri care sa te ajute si sa iti faca viata mai usoara, asa ca, si in acest caz, iti putem oferi cateva sfaturi extrem de utile pe care le poti pune in practica chiar de azi, pentru ca micutul tau sa doarma linistit si sa nu mai transpire atat de rau cum o facea inainte.

bebe in prosop cu capison

Asadar, cu cat este mai cald in camera, cu atat mai mult vei transpira, iar acest lucru se intampla si in cazul bebelusilor, mai ales ca acestia nu isi pot regla temperatura corpului. Asa ca, nu trebuie decat sa ai grija ca termostatul sa fie reglat in mod corespunzator.

Un alt truc pe care il poti folosi ca bebelusul tau sa nu mai transpire atat de tare in timpul somnului, este acela de a utiliza o lenjerie de pat sau chiar un cearceaf de buna calitate, la fel ca si pijamalele micutului tau.

 lenjerii patut bebe

Pijamalele sau bodyuri care absorb transpiratia si lasa pielea sa respire ideale pentru bebelusul tau

Imbracamintea pe timp de noapte a prichindelului tau trebuie sa fie una subtirica si confectionata dintr-un material care sa absoarba transpiratia celui mic, permitandu-i pielii sale sensibile sa respire si sa ramana uscata.

De asemenea, chiar daca poate ai gasit un model extrem de dragut de caciulita pentru bebelusi, nu i-o pune acestuia pe cap in timp ce doarme, deoarece vei inrautati situatia, iar cel mic probabil ca se va trezi din somn si nu se va putea odihni corespunzator din cauza caldurii mari pe care corpul sau o resimte.  

Pentru hainute si accesorii organice click AICI

 set body pentru bebe

Cand ar trebui sa merg la medic cu bebelusul meu daca transpira prea mult?

Atunci cand este vorba de un virus, de o bacterie, de o infectie, de raceala si asa mai departe, transpiratia bebelusului tau va fi insotita, de cele mai multe ori, de frisoane. In aceste cazuri este vorba si despre o transpiratie abundenta nu doar pe timpul noptii, ci si ziua, chiar daca cel mic nu a facut anumite activitati care sa duca la aceasta.

ce sa faci cand bebe transpira

Tine minte ca, in cazul in care bebelusul tau da semne ca nu transpira ca si pana atunci, in mod normal, sau acest fenomen este insotit de alte simptome ingrijoratoare cum ar fi frisoanele, trebuie neaparat sa te prezinti la medicul de familie care te va indruma ce sa faci pe mai departe.

Asadar, daca bebelusul tau transpira tare in zona capului, mai ales atunci cand doarme, sau imediat dupa baita, nu trebuie sa te ingrijorezi. Urmeaza cu atentie trucurile pe care ti le-am prezentat mai sus, iar situatia se va imbunatati cu siguranta.