Crestinarea copilului sau botezul este intotdeauna un eveniment important si deosebit a pentru parinti, nasi, rude si prieteni. Celebreaza aceasta ocazie cu unul din cele mai frumoase si semnificative cadouri bebelusi. Pentru ca stim ca nu e usor sa alegi un cadou perfect pentru botez, ti-am pregatit 7 idei foarte bune care te pot inspira.

 

Cadoul potrivit pentru botez - Cum il alegi?

Cu toate ca exista o multime de cadouri bebelusi din care poti alege, poate fi complicat sa te opresti la unul anume. Pentru ca alegerea sa fie mai usoara, iti recomandam sa te pregatesti un pic inainte de a porni sa gasesti cadoul perfect.

In primul rand, ai putea sa ai in vedere caracterul si stilul de viata al parintilor. Gandeste-te ce le place acestora, ce interese au, ce ganduri au manifestat fata de copilul nou venit in viata lor. De aici poti lua cateva indicii bune ce te pot ghida catre un cadou potrivit.

In al doilea rand, tine cont de sexul copilului. Nu este obligatoriu sa alegi obiecte roz pentru fetite si verzi sau albastre pentru baieti, dar dincolo de nuante, exista cateva particularitati pentru fiecare gen. Evident, poti oferi o papusa unei fetite si un costumas de marinar unui baiat.

In al treilea rand, ia in considerare varsta copilului. Cu toate ca cele mai multe botezuri au loc pana la 6 luni, exista si exceptii cand parintii decid crestinarea copilului dupa varsta de 1 an, din diferite rationamente. In acest caz, este important sa te asiguri ca nu vei oferi bebelusului hainute mici sau accesorii de nou-nascut care exista deja probabil in camera celui mic (carusel, scaun de masa, patut, masa de infasat etc).

 

Ce cadouri bebelusi se ofera la botez?

O buna parte din cei care participa la botez aleg obiecte practice pentru parinti. Avand in vedere ca venirea pe lume a unui copil atrage dupa sine mai multe cheltuieli cu diferite lucruri necesare, foarte multe persoane opteaza pentru cadouri practice.

Iata unele din cele mai asteptate cadouri bebelusi la botez

1. Hainute bebelusi

 

Acestea sunt unele din cele mai oferite lucruri la botez. E usor sa cumperi hainute pentru copiii mici si multi prieteni, multe rude opteaza pentru hainute un pic mai mari, care vor fi utile in primul an de viata al copilului. Poti sa oferi cadou body-uri, hainute din bumbac organic, costumase, rochite deosebite, salopete, hainute casual etc.

 

2. Patuturi, carucioare, scaun de masa, scaun auto bebelus, leagan

Desi aceste cadouri sunt mai scumpe, ele sunt extrem de necesare pentru un nou-nascut. Unele din ele vor fi oferite direct de catre nasi. Daca mergi la un botez si te-ai gandit sa faci cadou un astfel de obiect parintilor, iti recomandam sa te asiguri dinainte ca parintii nu au cumparat deja acel obiect. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa oferi cadou un scaun de masa, desi parintii au cumparat sau au primit deja acest accesoriu indispensabil pentru bebelusi incepand cu varsta de 6 luni.

 

3. Jucarii bebelusi

Iata o alta idee care functioneaza excelent pentru cei care nu stiu ce cadou sa aleaga pentru un botez. Jucariile muzicale, papusile sau jucariile din lemn sunt foarte apreciate de parinti. Exista o multime de jucarii si accesorii de joaca din care poti alege: centre de activitati, carusele muzicale, bebelusi vanilati, papusi textile, jucarii pentru dentitie sau educative. Uneori, copiii se ataseaza atat de mult de anumite jucarii incat ceea ce alegi tu sa oferi poate fi pretuit de copil chiar si dupa 3 - 4 sau 7 ani.

 

4. Trusou botez

Acesta este de obicei cadoul ce intra in responsabilitatea nasilor si contine tot ce este necesar pentru crestinarea copilului. Noi iti punem la dispozite trusouri complete, ca sa eficientizezi timpul cu plasarea comenzii, sa eviti stresul cu plasarea mai multor comenzi si sa alegi un pachet de accesorii similare, armonioase.

 

5. Rame mulaj

 

Iata unul din cele mai frumoase si originale cadouri bebelusi pentru botez. Un parinte nu va avea niciodata prea multe rame foto pe care sa le aseze cu atentie in casa, in living, pe birou, in camera bebelusului, in dormitor etc. Ce este deosebit la aceste rame cu mulaj este posibilitatea de a impregna manuta si/ sau piciorusul bebelusului pe o placa alba, asezata atent intr-o rama. Imagineaza-ti doar cate emotie poate starni o astfel de rama foto peste ani si ani, cand bebelusul va creste. Acesta este un cadou ce poate ramane pe veci in inima si caminul parintilor.

 

6. Obiecte argintate

Iata o idee ingenioasa de cadouri bebelusi, daca vrei sa-i impresionezi pe parinti. Poti alege cutie cu amintiri cu rama argintata, o cutiuta argintata pentru prima suvita/ primul dintisor, rama argintata, suport din argint pentru certificatul de nastere sau un set de tacamuri argintate pentru cel mic.

In magazinul nostru vei gasi si o colectie de monede argintate, cu tematici diferite. Acest cadou memorabil pentru botez se poate oferi atat fetitelor, cat si baieteilor. In anumite regiuni din tara exista traditia ca acest banut sa se foloseasca la baita de a doua zi dupa botez, la taierea motului sau la ruperea turtei, cand suvita de par se va prinde de banut cu ceara de lumanare. Monedele de argint hibrid sunt unice si foarte rare, ceea ce a facut ca valoarea lor sa creasca in ultimii ani.

 

7. Card cadou pentru bebelusi

Daca dupa toate sugestiile de mai sus tot nu stii ce cadou sa alegi pentru un bebelus cu ocazia botezului, ai o solutie cu reusita 100%: un card cadou. Practic, vei oferi parintilor un voucher de o anumita valoare, iar acestia vor putea sa-si comande din magazinul online www.camerabebelusului.ro orice considera necesar pentru copilul cel mic.

Magazinul nostru este atat de vast, incat parintii vor avea de unde alege un cadou exact pe masura dorintelor lor. In acest mod, eviti riscul de a oferi un cadou pe care parintii poate ca il au deja sau poate ca nu il agreaza in forma pe care o alegi tu. Parintii vor alege exact ce nu au si ceea ce le lipseste pentru bebelusul lor.  

 

Concluzie

Daca te intrebai ce cadouri se dau la botez, acum ai lista de mai sus care te poate ghida ca sa alegi un cadou perfect. Merita sa investesti cateva minute pentru a alege un cadou inspirat de botez, pentru ca acesta poate ramane pentru totdeauna in amintirea parintilor si nou-nascutului.