Mic indrumar pentru botez romanesc departe de Romania

Locuiesti in strainatate si urmeaza sa fii nasa de botez pentru un bebelus cu radacini in Romania? Esti o proaspata mamica si doresti ca botezul micutului tau sau micutei tale sa fie unul autentic romanesc? Avem cateva sfaturi si idei pentru tine. Citeste acest ghid, iar daca simti ca ceva a ramas nespus, te rugam sa ne contactezi. Vom fi extrem de incantati sa-ti trimitem din Romania toate cele necesare pentru botezul copilasului tau. Gasesti la noi set botez traditional, costum botez traditional baiat, trusou botez traditional ieftin, rochite botez traditionale, lumanari botez traditionale, trusou botez traditional personalizat.  

  

Cu totii pornim la un moment dat pe alte meleaguri in cautarea unei vieti mai bune... unii mai departe, altii mai aproape. Sunt foarte multe familii romanesti stabilite in strainatate, sunt multi copii care se nasc in strainatate in familii in care cei doi parteneri sunt romani sau doar unul din ei a fost nascut si crescut in Romania. Unii au plecat din tara singuri si si-au gasit jumatatea in alta tara, altii au plecat impreuna. Dragostea celor doi a dat nastere copiilor care, desi nu sunt in Romania, au radacini romanesti. Acesta este unul din motivele pentru care atat de multe familii din diaspora iau in calcul organizarea unui botez traditional autentic.

 

lumanare-trusou-botez-traditional-romanesc-annebebe

De multe ori, pentru familiile de romani din strainatate, dorul de casa si de cei dragi este foarte mare. Iar dorinta de a petrece un astfel de moment cum este botezul alaturi de cei dragi si/sau conform traditiei e din ce in ce mai mare. Din fericire, acum puteti sa organizati un botez traditional romanesc, chiar daca sunteti departe de Romania.

 

Puteti realiza chiar si peste hotare un botez cu specific 100% romanesc cu care sa-i impresionati pe toti cei din jur. Contribuim la momentele voastre speciale dintotdeauna, asa ca va vom prezenta in cele ce urmeaza un mic ghid privind obtinerea unui botez traditional chiar si intr-o alta tara si pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a va bucura de un deplin succes.

 

Cum organizezi un botez traditional intr-o alta tara?

Programarea botezului

Un prim lucru pe care trebuie sa-l realizati e sa luati legatura cu preotul care doriti sa realizeze botezul oficial al copilului, ca si la noi de altfel. In foarte multe tari din Europa, SUA, Australia, exista biserici romanesti care oficiaza slujbele si evenimentele conform traditiilor noastre de baza. Asadar, puteti realiza un prim pas exact asa cum se cuvine!

Stabiliti cu preotul data botezului, iar ulterior realizati si o lista cu lucrurile necesare desfasurarii acestuia.

Nici in strainatate nu e uneori usor sa gasiti un loc liber de botez sau o locatie pentru a serba aceasta ocazie, asa ca programarea botezului ar trebui programata din timp si de ce nu, odata cu parcursul sarcinii.

 

costum-traditional-botez-baiat annebebe

Pregatirea petrecerii

 

Ulterior programarii botezului va trebui sa va consultati cu nasii cu privire la petrecerea de dupa. Puteti realiza o mica ceremonie acasa sau la restaurant, in functie de posibilitati, preferinte si nevoi. Chiar daca nasii sunt de alta nationalitate si cel mai probabil nu sunt la curent cu baita de a doua zi, nu va faceti griji. Adesea nasii sunt extrem de incantati sa faca parte dintr-un nou ritual care completeaza a doua zi increstinarea celui mic. Ritualul se va transforma intr-o noua experienta de viata, de neuitat pentru acestia.

 

 

 

Achizitiile si darurile nasilor

Nu uitati sa le aduceti la cunostinta nasilor si acele lucruri pe care ei trebuie sa le achizitioneze din pozitia de viitori parinti spirituali ai copilului, asa cum afirma datinile noastre. Nasii sunt cei care vor achizitiona trusoul copilului si lumanarea, dar si o serie de daruri oferite ca un simbol al dragostei si al grijei pe care si-o propun s-o ofere viitorului fin (bijuterii, hainute, accesorii pentru igiena etc.). Pentru o persoana straina poate fi cu adevarat o provocare sa gaseasca toate aceste lucruri, dar ii poti indruma catre www.camerabebelusului.ro de unde ei pot achizitiona absolut toate cele necesare cu plata prin transfer bancar sau OP, in lei sau euro. Se emite factura pentru orice achizitie astfel incat nasii sa aiba garantia unei tranzactii in deplina siguranta, iar produsele sunt expediate catre orice adresa din Europa imediat dupa efectuarea platii.

 

costumas botez traditional botez

 

Achizitiile parintilor

Pe langa achizitiile nasilor, vor fi multe detalii de care va trebui sa va ocupati si voi, din postura de parinti. De exemplu, fetitele vor avea nevoie de rochite elegante, iar baietii de costumase, plus o forfecuta si o cutie pentru taierea unui mot in timpul ceremoniei derulate la biserica, prosopul si sapunelul pentru preot etc. De asemenea, vor fi necesare invitatii pentru musafiri, plicuri pentru contributia financiara a fiecaruia, accesorii pentru baita de a doua zi, poate chiar si un fotograf care sa imortalizeze intregul eveniment pentru a-l avea in amintire intreaga viata etc.

Unul din cele mai importante avantaje pentru care se merita sa comandati de la Annebebe toate cele necesare pentru botezul copilului, chiar daca locuiti in strainatate, este ca veti face o singura comanda pentru toate cele necesare slujbei botezului.

 

In cazul in care nu detineti o forma de plata acceptata, puteti solicita ajutorul unui bun prieten sau a unei rude, atat pentru plata, cat si pentru expedierea produselor.

Veti gasi la noi hainute si accesorii de cea mai buna calitate, ambalate cu dragoste si atentie dupa cele mai riguroase standarde, astfel incat produsele sa nu preintampine probleme pe parcursul livrarii. De asemenea, va putem oferi si accesorii personalizate la cele mai mici preturi.

 rochite-botez-traditional-fetite-motive

 

Trusouri traditionale cu motive populare romanesti

 

In atelierul Annebebe realizam cu dedicare trusouri de botez si hainute brodate cu motive romanesti. Chiar daca locuiti in strainatate, faptul ca alegeti sa organizati un botez autentic romanesc este un indiciu al respectului pe care il aveti pentru tara mama. De asemenea, asta inseamna ca apreciati valorile traditionale romanesti, ca va este drag si dor de ele, ca doriti sa le transmiteti mai departe copilului sai finutului dumneavoastra, inca de acum.

 

In ultimii ani, foarte multi proaspeti parinti, din Romania si de peste hotare, au ales aceasta tematica pentru botez. La noi veti gasi seturi botez traditional, costum traditional botez baiat, haine de botez fete traditionale, costume populare bebelusi, rochite botez traditionale.

 

Optiuni autentice pentru un botez traditional romanesc, chiar si pentru romanii din diaspora

 

Iata cateva elemente care va vor ajuta sa creati acea atmosfera pur romaneasca la un botez traditional. Acum le puteti comanda pe toate de la noi, astfel incat tematica de botez sa fie unitara, cat mai completa si atractiva.

 

  • Accesorii Costumas Popular
  • Costumas Popular baieti
  • Costumas Popolar fetite
  • Cufere botez baieti
  • Cufere botez fetite
  • Ie traditionala
  • Lumanare botez fetite si baieti
  • Trusou botez baietei si fetite

 

Hainutele traditionale romanesti de botez se vor potrivi bebelusilor de la 0 ani, pana la 18 luni sau chiar 3 ani (verificati oferta noastra actualizata din magazin). Acum putem si personaliza produsele din categoria botez traditional.

 

Va asteptam cu drag sa ne cunoastem si sa dam impreuna viata unui botez cu specific romanesc, chiar si departe de Romania!