Trecerea de la scutece la olita reprezinta un pas important in procesul de crestere al copilului. Parintii se simt norocosi ca in sfarsit nu vor mai trebui sa schimbe scutece, insa este posibil ca micutul sa nu fie la fel de incantat de idee, de aceea, fenomenul trebuie gandit cu minutiozitate.

De la ce varsta putem folosi olita?
Este esential ca in momentul trecerii de la scutece la olita bebelusul sa fie pregatit fizic si moral pentru aceasta schimbare. Rezultatele pozitive apar, in general, dupa varsta de un an si jumatate, atingand apogeul in jurul varstei de 2-3 ani. Atunci cand copilasul ezita sa isi dea drumul in scutec si incep sa semnalizeze prin diferite stari ca au nevoie la olita, este timpul sa pui planul in aplicare.


Cum ne pregatim pentru olita?


Atunci cand intentionezi sa transformi olita intr-un obiecei, secretul este repetitia. Cu siguranta copilul nu se va obisnui dupa prima utilizare, de aceea, este important sa ii explici cum si la ce se foloseste, sa va jucati cu ea si sa faceti o "simulare" a procesului. Pentru a se familiariza cu aceasta, o poate folosi chiar imbracat, pe post de scaunel. Succesul acestui demers nu va veni niciodata daca fortezi copilul, ci doar daca lucrurile decurg natural.

Cum transformam olita in rutina?


Pentru ca mersul la olita sa nu fie doar o practica temporara, este nevoie de multa consecventa. Acest obicei trebuie sa intre in programul zilnic al micutului ca el sa inteleaga ca nu este ceva pasager . Succesul se va vedea dupa o perioada de cateva zile consecutive in care bebe merge la olita. De cele mai multe ori, dupa aceasta perioada, veti observa ca va fi stanjenit in momentul in care va uda scutecul sau chiar va cere sa mearga la olita. Atunci e momentul sa ne luam la revedere de la scutece si sa trecem la lenjeria intima pentru copii!

Vezi toata gama noastra de olite pentru bebelusi aici.


Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter.