Primele plimbari in spatiile publice alaturi de cel mic sunt momente pline de entuziasm pentru orice parinte. Insa exista mituri si in acest caz, unul fiind ca mall-urile pot afecta abilitatea micutului de a se odihni sau relaxa din cauza luminilor puternice si jucause.

cu bebe la mall

 

Se spune ca doar daca copilul va fi lasat cu fata in sus fara parasolar, acesta va fi mult mai agitat si nu va putea sa doarma din cauza expunerii la luminile puternice prezente in mall-uri. Multi parinti se tem ca agitatia si stimulii vizuali dintr-un complex comercial ar putea afecta rutina de somn a copilului lor. Lumina puternica, zgomotul si multimea de oameni pot fi factori care ii pot tine treji si ii pot agita pe cei mici mai mult decat in mod obisnuit.

Este foarte important modul in care se gestioneaza o asemenea situatie, mai ales in locurile publice aglomerate, pentru a minimiza cat mai mult disconfortul celui mic. Alegerea unui carucior confortabil, cu parasolar si suport pentru picioare, poate oferi un mediu mai ferit si protejat, mai ales in cazul bebelusilor. 

In plus, nu toti copiii reactioneaza in acelasi mod, unii putand fi mai sensibili la zgomot sau la lumina, in timp ce altii se pot adapta mai usor la mediile aglomerate. Este important sa fie depistate din timp semnalele si nevoile acestuia si sa se ajusteze in consecinta activitatile si mediile in care va fi expus.


Cu o planificare si o gestionare adecvata a experientelor in locurile publice, se poate crea un mediu mai avantajos pentru cel mic, putand astfel sa va bucurati impreuna de activitati in afara casei, fara a interfera cu rutina de somn a acestuia.