In primele luni de viata ale copilului, parintii se confrunta adesea cu multe provocari si intrebari legate de ingrijirea si confortul micutului lor. In cautarea solutiilor, multe cupluri se bazeaza pe traditii si mituri care par sa ofere raspunsuri rapide si eficiente. Unul dintre acestea este ca infasurarea bebelusului intr-o patura stransa sau un scutec nu doar previne colicii si disconfortul, ci si ii asigura ca va avea picioarele drepte.

Infasarea bebelusului este o traditie veche care a fost si inca este practicata, considerata ca poate aduce o senzatie de securitate si confort copilului nou-nascut. Cu toate acestea, cercetarile si experientele recente ale parintilor arata ca infasurarea poate avea consecinte neasteptate si nu intotdeauna benefice pentru o dezvoltare corespunzatoare.


Infasarea ii va asigura celui mic picioare drepte

Infasarea excesiva poate limita libertatea de miscare a bebelusului si poate avea consecinte negative asupra dezvoltarii lui. Desi exista convingerea ca infasarea ii va asigura picioarele drepte celui mic, realitatea este ca bebelusii au nevoie de libertate de miscare pentru a-si dezvolta corect musculatura si articulatiile.

Problema colicilor

mit copil infasat

La fel este si in cazul colicilor, parintii cauta sfaturi online sau de la apropiati pentru a rezolva rapid aceasta problema. Exista multe alte optiuni care merita explorate pentru a calma copilul si a-i promova un somn linistit si odihnitor. Masajul, alaptarea sau folosirea unor accesorii de leganat care imita miscarile naturale ale bratelor pot fi alternative bune pentru linistea si calmul celui mic.


Acest mit este fals si poate avea efecte negative asupra dezvoltarii copilului. Parintii trebuie sa se informeze mai bine despre toate practicile si miturile, fiind esential sa se gaseasca alternative mult mai benefice pentru a asigura linistea si confortul pe care il merita micutul.