Ce sunt colicii?

Cand un bebelus plange si se agita frecvent fara un motiv clar, acesta ar putea fi un simptom al colicilor. Colicii apar atunci cand bebelusul plange mai mult de 3 ore pe zi, cel putin 3 zile pe saptamana, timp de mai mult de 3 saptamani. Uneori simti ca nu poti face nimic pentru a-i alina durerea micutului. Gestionarea crizelor de colici poate adauga stres major noilor parinti care oricum sunt deja obositi sau stresati. 

Colicii pot incepe la cateva saptamani dupa nastere, iar situatia se poate agrava intre 4 si 6 saptamani de viata. Unii bebelusi scapa de colici pe la varsta de 4 luni, dar altii se lupta cu aceste stari pana la 1 an. 

Jucarie-Anticolici-Bebelusi-Oita-Crem

Care sunt simptomele colicilor?

De obicei, bebelusii care au colici plang si se agita foarte mult. Chiar daca sunt sanatosi, plang foarte mult. Alte simptome pot sa includa:

  • Plans fara un motiv evident. De exemplu: dupa ce au mancat si chiar daca au scutecul schimbat.
  • Plans la aceeasi ora in fiecare zi. Bebelusii care au colici devin in general agitati spre sfarsitul zilei. Cu toate astea, plansul se poate ivi oricand.
  • Bebelusi isi strange pumnisorii si isi curbeaza picioarele.
  • Plange ca si cum ar avea dureri.
  • Se inroseste la fata cand plange. 

Cand bebelusul plange, el poate sa inghita aer. Acest lucru duce la aparitia gazelor in burtica, asa ca abdomenul se poate umfla sau se poate strange. Dupa eliminarea gazelor, bebelusul se poate simti mai bine.

 

Care sunt cauzele colicilor?

Medicii nu sunt foarte siguri in ceea ce priveste colicii la bebelusi. Cercetatorii au analizat mai multe cauze posibile, iar unii factori ar putea fi acestia:

  • durere sau disconfort cauzat de gaze sau indigestie
  • un sistem digestiv care nu este pe deplin dezvoltat
  • supraalimentarea sau sub-alimentarea
  • sensibilitate la laptele praf sau la laptele matern
  • suprastimularea
  • forma timpurie de migrena la copii
  • reactie emotionala la frica, emotii, frustrari

 

Tratamente colici pentru bebelusi

Cu toate ca nu poti preveni sau evita complet aparitia colicilor la bebelusi, exista cateva tratamente care s-au dovedit utile de-a lungul timpului.

 

Daca alaptezi bebelusul, incearca urmatoarele solutii de combatere colici:

  • tine o evidenta clara la ceea ce mananci si bei
  • evita cofeina si ciocolata
  • evita nucile si produsele lactate (s-ar putea ca bebe sa fie alergic la ele)
  • intreaba medicul despre medicamentele pe care le folosesti (daca este cazul)

 

Daca hranesti bebelusul cu formula, incearca urmatoarele:

  • ofera-i bebelusului mese mai mici, dar mai dese
  • evita sa-l hranesti prea tarziu sau prea repede (o masa cu biberon trebuie sa dureze circa 20 de minute)
  • incearca sa incalzezi laptele la temperatura corpului
  • cand hranesti bebelusul, tine-l in pozitie verticala

 

 

remedii anti colici bebelusi

 

Daca il tii in brate, ii poti ameliora durerile de colici

Sunt unii bebelusi care raspund foarte bine apropierii de mama. Incearca aceste lucruri:

  • tine bebelusul in brate sau pe un brat si maseaza-l cu cealalta mana pe spate
  • daca are gaze, tine-l in pozitie verticala
  • tine bebelusul in brate seara
  • cand mergi, tine-l pe bebe in brate
  • poti sa-l legeni sau sa-l asezi intr-un cos de leganat

 

Alte solutii de confort pentru bebelusii care au colici

Incearca diferite miscari si stimuli pentru a-l linisti pe bebe.

  • tine-l pe pielea ta
  • infasa bebelusul
  • canta-i
  • fa-i o baie calda sau pune un prosop caldut pe burtica lui
  • maseaza-l
  • poti incerca si varianta zgomotului alb: un ventilator, aspirator, o masina de spalat, un uscator de par etc
  • iesi cu el la plimbare
  • poti incerca sa-i oferi suzeta
  • asigura-te ca bebelusul se odihneste bine
  • poti sa-l porti intr-un wrap aproape de pielea ta
  • poti sa-i distragi atentia cu un carusel muzical
  • sunt mamici care spun ca dormitul impreuna cu bebelusul (co-sleepingul) le ajuta sa treaca mai usor peste perioada colicilor

 

warmies-jucarii-bebelusi

 

Colicii nu cauzeaza o problema majora pe termen scurt sau pe termen lung pentru bebelusi. Insa, aceasta perioada de plans intens, aparent fara motiv, poate fi foarte dificila de gestionat de catre parinti. S-ar putea sa te simti coplesita si frustrata. Daca este asa, atunci roaga pe cineva sa te ajute sa supraveghezi copilul. Nu te agita si nu rani copilul. Chiar si o simpla scuturare ii poate provoca leziuni cerebrale grave si chiar moarte.

 

Retine urmatoarele lucruri

Nu tu ai făcut ceva ce a provocat colicii. Prin urmare, nu trebuie să te simți vinovată. Colicii sunt un fenomen comun și nu sunt cauzate de greșelile tale ca părinte. Este important să înțelegi că aceasta nu este vina ta și nu ai control asupra acestui aspect.

Colicii vor dispărea în cele din urmă. Majoritatea copiilor trec de această perioadă după vârsta de 4 - 5 luni. Este important să-ți amintești că această fază dificilă va trece. Cu timpul, sistemul digestiv al bebelușului se va dezvolta și simptomele colicilor se vor ameliora.

Dacă bebelușul are colici, nu înseamnă că are probleme de sănătate. Colicii sunt neplăcuți, dar în general nu reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea bebelușului. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să consulți medicul pediatru pentru a exclude alte probleme medicale.

Există multe modalități de a-ți calma bebelușul. Le poți încerca. Există numeroase tehnici pe care le poți încerca pentru a calma bebelușul, cum ar fi balansarea ușoară, masajul blând, utilizarea jucăriilor de leagăn sau chiar ascultarea unei muzici liniștitoare. Fiecare bebeluș este diferit, deci este posibil să trebuiască să încerci mai multe abordări pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru copilul tău.

Acordă atenție suplimentară bebelușului în această perioadă. Colicii pot fi stresanți și obositori pentru întreaga familie. Este important să fii atentă la nevoile bebelușului și să încerci să îi oferi confort și afecțiune în această perioadă dificilă.

Dacă simți că nu mai poți, este în regulă să ceri ajutor. Nu ezita să ceri ajutor din partea partenerului, a familiei sau a prietenilor. Este absolut normal să simți oboseală și frustrare în această perioadă. Vorbește cu cineva de încredere și acceptă ajutorul atunci când este oferit.

Amintindu-ți aceste aspecte, vei putea gestiona mai bine această perioadă dificilă și vei trece mai ușor prin experiența colicilor cu bebelușul tău.

 

Atentie!

Adreseaza-te medicului daca plansul bebelusului este insotit de febra, voma, diaree sau scaun cu sange

 

Remedii naturale pentru ameliorarea si combaterea colicilor

 

O baie calda si comprese
Apa calda are un efect calmant asupra bebelusilor si poate ameliora durerile cauzate de colici. Poti sa-i pregatesti o baie calda sau sa inmoi un prosop in apa calda, sa-l storci si sa-l folosesti pentru a freca usor burtica bebelusului. Acest lucru ajuta la relaxarea muschilor si poate reduce disconfortul.

Masaj
Masajul cu ulei de migdale si nuca de cocos poate fi o modalitate eficienta de a calma bebelusul si de a stimula digestia. Pune putin ulei de masaj in palma si maseaza-i usor burtica in sensul acelor de ceasornic. Miscarile blande ii pot relaxa muschii abdominali si pot facilita eliminarea gazelor.

Aseaza-l pe burtica
Schimbarea pozitiei poate fi uneori de ajutor pentru bebelusii cu colici. Asaza-l pe burtica, cu grija, sub supravegherea ta constanta. Aceasta pozitie poate ajuta la eliberarea gazelor si poate calma disconfortul. Poti, de asemenea, sa-l masezi usor pe spate pentru a sprijini procesul de eliminare a gazelor.

Ajuta-l sa elimine gazele dupa masa
Dupa ce il hranesti, aseaza-l in pozitie verticala pe umarul tau, sprijinit bine. Mangaie-l usor pe spate sau maseaza-l delicat pana cand auzi sunetul caracteristic al eliminarii gazelor. Aceasta tehnica poate ajuta la reducerea presiunii in burtica bebelusului si la ameliorarea disconfortului asociat cu colicii.

Aceste metode naturale pot oferi alinare bebelusului tau si pot face fata simptomelor colicilor intr-o maniera blanda si atenta. Este important sa fii rabdatoare si sa continui sa experimentezi cu diverse tehnici pentru a descoperi ce functioneaza cel mai bine pentru copilul tau.

 

 

Jucariile termice - o solutie 100% naturala pentru combaterea colicilor

Ce sunt jucariile warmies?

 Aceste jucarii sunt plusuri special create pentru a se putea incalzi in cuptorul cu microunde. Se incalzesc la o temperatura potrivita si apoi poti sa le oferi bebelusilor. Efectul jucariilor warmies este uimitor in tratarea colicilor, pentru ca aceste plusuri calde ofera confort si caldura linistitoare. Warmies sunt iubite de milioane de bebelusi, copii si parinti din toata lumea.

warmies-jucarii-calduroase

Sunt jucarii moi, 100% sigure din primele saptamani de viata ale bebelusului, sunt foarte frumose (cu animalute vesele) si pufoase, placute la atingere.

Jucariile warmies sunt umplute cu seminte de in/ mei, lavanda de cea mai buna calitate si emana un miros incredibil de linistitor.

 

Cum se folosesc jucariile warmies pentru combaterea colicilor?

dinozaur-jucarii-warmies-calduroase

 

Pur si simplu, incalzeste jucaria warmies preferata de micutul tau, in cuptorul cu microunde (conform instructiunilor de pe eticheta). Imediat, jucaria va elibera o aroma minunata si relaxanta de lavanda. Ofera jucaria calda bebelusului, las-o langa el cand doarme pentru un somn mai odihnitor si mai relaxant. De asemenea, o poti aseza usor pe burtica lui. Caldura si efectele lavandei vor alunga colicii si durerile bebelusului.

Jucariile warmies ajuta la combaterea stresului, a durerilor, presiunii sinusurilor, migrenelor, insomniei, crampelor, colicilor, gripei. Specialistii au constatat ca greutatea, caldura si lavanda calmeaza si relaxeaza.

De asemenea, warmies pot fi folosite si drept comprese reci. Aseaza jucaria warmies intr-o punga sigilata in congelator timp de 2 - 3 ore. Apoi, o poti utiliza pentru scaderea temperaturii, pentru umflaturi si ameliorarea entorselor, vanatailor.

 jucarii cu lavanda warmies colici bebelusi

De ce sa ai incredere in jucariile warmies pentru alungarea colicilor bebelusului?

 

Aplicarea caldurii pe burtica este un remediu recunoscut de multi ani ca avand efect pozitiv. Multe studii si realitatea arata ca aceasta caldura aplicata pe burtica poate sa dezactiveze durerea la nivel molecular, intr-un mod in care functioneaza medicamentele analgezice. De asemenea, ofera confort.

Daca ne gandim la traseul componentelor gazelor prin termodinamica, vedem ca tendinta lor este intotdeauna sa evolueze si sa se miste. Din acest motiv, caldura ajuta la deplasarea gazelor si la reglarea tranzitului intestinal.

De aceea, jucariile moi warmies au efect relaxant si vindecator. Sunt solutii esentiale pentru ingrijirea bebelusului  atunci cand acesta are simptomatologia colicilor. Si nu doar atat - Warmies vor fi un companion minunat de joaca, somn si relaxare.

Alege acum din oferta noastra, jucaria de plus Warmies perfecta pentru puiul tau si spune Adio colicilor.  Aceste jucarii minunate:

 

  • sunt jucarii moi de plus, foarte dragalase
  • sunt umplute cu cereale naturale si lavanda franceza uscata, care ofera caldura si confort
  • au tesatura super moale de cea mai buna calitate
  • amelioreaza stresul, durerile de burtica, anxietatea
  • sunt excelente pentru durerile de colici
  • sunt reconfortante, 100% naturale si sigure
  • warmies este brandul nr 1 si de incredere in jucarii de plus si cadouri spa de terapie la cald si rece
  •  

     

    Gulere termice si articole termice pentru bunastarea intregii familii

    Jucariile si obiectele termice sunt perfecte si pentru relaxarea musculaturii la adulti si la copiii mai mari.

    Mamicile tensionate dupa o zi plina, taticii care acuza dureri musculare, pot folosi si eu aceste articole termice care vor calma imediat durerile si tensiunile.

    De multe ori, copiii mai mari acuza durere de burtica, de picioare (mai ales la incheieturi), dureri de crestere sau indispozitie. Copiii mai mari care fac sport pot beneficia si ei de toate avantajele obiectelor termice calduroase. O jucarie termica se va dovedi o solutie excelenta pentru a scapa de aceste indispozitii, contractii musculare sau dureri care devin obstacole in rutina zilnica.

    Pernutele termice tip culer moale sunt ideale si pentru copii, dar si pentru relaxare cervicala pentru mami si tati. Calmeaza tensiunea musculara, crampele, durerile articulare sau abdominale. Pe langa aceste proprietati, gulerele termice sunt ideale pentru tratarea colicilor la copii si au efect de aerosol, pentru ca ajuta la desfundarea nasului infundat. Doar o mica imbratisare a gulerului pufos va aduce alinare si o mai buna dispozitie, un somn mai odihnitor si relaxant.

    guler-termic-gri-pentru-adulti-si-copii