Mami, vezi ce puternic sunt?



Daca atunci cand era mititel, la o luna si statea doar in patut, credeai ca e greu, acum mai mult ca sigur nu vei mai tine pasul cu el!

La 8 luni, bebelusul e deja puternic, iar el va tine sa iti demonstreze asta in fiecare moment. Ba atunci cand va arunca jucariile pentru ca tu sa i le dai inapoi, ba atunci cand se va prinde de orice pentru a se ridica singur in picioare, sau, atunci cand va face tot posibilul sa ajunga intr-un loc anume, mergand in patru labe.

Acum, la aceasta varsta, bebelusii devin tot mai activi. Vei vedea ca, acum, cunosc exact ceea ce vor. Iti vor arata obiectele pe care si le doresc, indreptand degetul spre ele, iar daca te vei opune sa i le dai, bebe va pleca singur in "misiune" si va incerca sa le ia!



Vad asa bine si aud aproape perfect!



Bebelusii, in luna a opta, isi dezvolta aproape perfect sistemul auditiv si vizual.
La nastere, bebelusii nu pot auzi si vedea ca si adultii. Insa aceste capacitati se dezvolta odata cu trecerea timpului.


Auzul bebelusilor


Cand vine vorba de auz, totul se desfasoara treptat. In jurul varstei de 3 luni, nu e capabil sa distinga prea multe in materie de auz, insa poate recunoaste vocea mamei.

Intre 3-6 luni, cel mic poate sa simta din ce parte se aud zgomotele si isi poate intoarce capul in directia dinspre care vin. Iar in cazul sunetelor bruste si puternice, poate tresari ori se poate speria.

Incepand cu varsta de 8 luni, auzul este aproape complet dezvoltat, iar cel mic devine tot mai atent la ce este in jurul lui si pentru ca, acum, poate sa distinga mai multe lucruri in materie de sunete. El se poate bucura mai mult de jucariile care fac zgomot, si, poate chiar sa imite sunetele scoase de tine, incepand cu varsta de 10 luni.



Vazul bebelusilor



La fel ca si auzul, bebelusii nu se nasc cu un sistem vizual dezvoltat complet, ci, acesta evolueaza odata cu trecerea timpului.

La nastere, bebelusul poate vedea, insa nu poate inca aprecia distanta, si, nu isi poate da seama in mod exact care este forma, care sunt dimensiunile si ce culori au obiectele ce il inconjoara.

In jurul varstei de 8 luni, in schimb, vederea bebelusilor este dezvoltata aproape complet. De aceea, este un moment prielnic pentru ca parintii sa monitorizeze atent vederea si auzul bebelusilor, pentru a depista din timp eventuale probleme.



Mami, lasa-ma, te rog, sa mananc singurel!



La 8 luni, diversificarea e in floare. Asa ca, mai mult ca sigur si tu, ca mamica, ai incercat sa ii dai deja destul de multe alimente sa manance bebelusului.

Ce ai putut observa, este, sigur, faptul ca la varsta asta bebe isi doreste sa fie foarte independent si isi doreste sa manance singur. E posibil ca acesta sa nu te mai lase deloc sa ii duci tu mancarea la gura si sa isi doreasca mult sa se hraneasca singur.

Asa ca, pana va invata cum sa manance elegant, fara a se murdari, pregateste-te pentru ce e mai rau! Bebelusul va manca nu doar cu gura, ci cu tot corpul. Insa, faptul ca il lasi sa faca asta, il va ajuta sa prinda mult curaj in fortele proprii!

Si, fiindca vei avea nevoie de un loc singur unde bebe sa isi ia masa, te invitam sa intri aici: https://camerabebelusului.ro/collections/accesorii-masa-copii, pentru a putea cumpara tot ce ai nevoie pentru ca bebe sa manance in siguranta!

De asemenea, pentru a vedea si mai multe accesorii pentru masa, poti intra si pe acest link: https://annebebe.ro/collections/accesorii-si-cadouri-bebelusi-scutece-bavete-bebelusi.



Pregatirea camerei de bebe. Trebuie sa incepi sa il inveti sa doarma singur!



E adevarat ca, bebe, va vrea sa faca aproape totul singur. Insa, exista ceva ce sigur nu ii va placea. Iar acel lucru este, sa doarma singur!

Daca medicii recomanda ca in primele luni de viata sa dormi cu bebe in aceeasi camera, dar nu si in acelasi pat. Deja, in apropierea varstei de un an, va trebui sa il inveti sa doarma singur in camera lui.

Cel mic, insa, s-ar putea sa nu se impace cu ideea aceasta de la inceput. Asa ca, incepe cu pasi mici. Lasa-l sa adoarma in aceeasi camera cu voi, insa du-l in patul lui odata ce  l-a luat somnul.

Incepeti sa faceti tot mai multe activitati in camera lui, pentru a se obisnui cu ea si pentru a invata ca acela este spatiul lui propriu, unde poate face ce vrea. De asemenea, daca nu ai inca un patut pentru camera bebelusului, cumpara-i unul potrivit, ca el sa poata dormi singur fara a exista pericolul unei accidentari.

Daca accepti sfatul nostru, noi te invitam sa citesti si articolul "Top 10 cele mai populare patuturi pentru bebelusi in 2023", unde poti gasi patuturile cele mai cautate de mamici si tatici. Daca nu te pricepi prea bine la alegerea unui patut, vei putea gasi aici cele 10 tipuri de patuturi care au ajutat o gramada de parinti sa isi culce puii linistiti!

Patutul bebelusuluii este foarte important daca iti doresti ca puiul tau sa inceapa sa doarma singur la el in camera, insa, el nu va face ca bebe sa fie mai putin incapatanat in a dormi singur. Inarmeaza-te cu multa rabdare si nu te lasa induplecat de niste ochi mari si inlacrimati.

Bebe va trebui obisnuit, incet, incet, sa invete sa si doarma singurel. Asa ca, nu te gandi nici macar o clipa ca i-ai putea face un rau! Continua sa faci pasi mici, pentru ca bebe sa nu se simta coplesit de aceasta schimbare, si, cu siguranta, si el va incepe in timp sa isi iubeasca noul dormitor!