Iarna bebelusului

Plecați în vacanța de iarnă împreună cu bebe? Pentru majoritatea părinților cu siguranță prima iarnă a lui bebe reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales dacă este planificată și o escapadă la munte. Este sezonul rece, afară este frig, bebe poate răci... toate aceste griji sunt firești, însă nu trebuie să le lăsăm să ne strice planurile de vacanță. Dacă planificăm cu atenție călătoria și ne gândim ce presupune aceasta pentru bebeluș, putem lăsa grijile deoparte pentru a ne bucura de o vacanță de neuitat.

În primul rând, la pregătirea bagajelor trebuie avută în vedere temperatura destinației de vacanță. Este foarte important să se asigure o temperatură optimă pentru bebe, atât pe durata transportului, cât și la cazare. Pentru a avea mereu la îndemână lucrurile de care are nevoie bebelușul, este indicat să îi faceți un bagaj separat 

ÎMBRĂCĂMINTE

Este bine să pregătiți câte 2 ținute/zi pentru bebe, pentru că este posibil ca micuțul să se murdărească sau să se ude iș trebuie să existe mereu o ținută de rezervă. Garderoba bebelușului pentru călătorie trebuie să conțină combinezoane călduroase, câteva pulovere, pantalonași, șosete, pijamale (de preferat din fleece), botoșei groși și căciuliță. Dacă intenționați să îl scoateți pe bebe la plimbare, plimbările scurte sunt recomandate, atunci trebuie să împachetați și un costum impermeabil cu glugă, mănuși, fular și pături pentru a-l înveli în cărucior. De asemenea, este bine să aveți un sac de dormit pentru a-i asigura bebelușului confortul și căldura optimă noaptea, în cazul în care în cameră nu este suficientă căldură.

Puteți opta pentru costumașe cu exterior din fâș și interior polar. Acestea sunt prevăzute cu mănuși și botoșei de pot fi detașați și glugă cu blăniță artificială pentru o notă modernă.

În timpul călătoriei este indicat ca bebelușul să fie îmbrăcat cu mai multe straturi de haine, pentru a-i putea asigura confortul în cazul în care îi este cald sau frig, fără să fiți nevoiți să îi schimbați hăinuțele. Hainele nu trebuie să fie groase, ele trebuie să lase pielea să respire și să fie ușor de dat jos. De exemplu, îl puteți îmbrăca pe bebe cu un body peste care să aibă un tricou cu mânecă lungă, și un pulover subțire, iar în partea de jos un dres sau colanți și o pereche de pantaloni confortabili.

TRANSPORT

 

Indiferent dacă veți călători cu mașina sau cu avionul, trebuie să aveți mereu la îndemână biberonul bebelușului, scutece și șervețele.

În timpul transportului cu mașina nu se recomandă ca bebe să aibă pe el geaca sau alte articole de îmbrăcăminte voluminoase, deoarece acestea împiedică funcționarea adecvată a sistemului de securitate al scaunului pentru bebe. Pentru a-l încălzi pe micuț, îl puteți înveli cu o pătură, după ce ați fixat centura de siguranță a scaunului.

Este foarte important ca scaunul sau scoica auto să fie adecvate vârstei copilului, și sistemul de siguranță (hamul de siguranță) să fie reglate corespunzător pentru a se adapta dimensiunilor bebelușului. Cea mai convenabilă variantă este achiziționarea unui carucior 3 in 1, care este prevăzut și cu scaun auto.

PLIMBAREA

Carucior Camera Bebelusului

Împachetați și un cărucior ușor de manevrat pe zăpadă, cu roți rezistente și landou pentru a-l proteja de frig, vânt, ploaie sau ninsoare pe bebeluș.

O alegere foarte bună o reprezintă cărucioarele 3 în 1 de la Foppapedretti, care se pliază cu ușurință și pot fi transportate în portbagaj, au incluse un scaun auto, un landou - ideal pentru plimbările la munte, deoarece contribuie la protecția bebelușului atât în cazul temperaturilor scăzute (în combinație cu hăinuțele adecvate), cât îl și protejează de razele solare; o parte sport pentru plimbările uzuale, o apărătoare de ploaie și ninsoare, un compartiment din plasă și o geantă pentru avea mereu la îndemână produsele necesare lui bebe pe durata plimbării.

Dacă preferați să îl țineți pe bebe într-un marsupiu (portbebe), există variante fabricate din materiale călduroase ce izolează termic și protejează împotriva frigului.

Monitorizați constant temperatura bebelușului pe timpul plimbărilor, deoarece ei nu își pot regla temperatura corpului așa cum o fac adulții, și nu pot spune mereu când le este frig. Verificați-i fața, urechile, mânuțele și picioarușele, deoarece sunt primele părți ale corpului care vă semnalează că micuțului îi este frig. Dacă acestea sunt reci sau bebe pare că nu se simte în largul lui, trebuie să îl duceți imediat în casă.

Se recomandă, de asemenea, ca în caz de condiții meteo nefavorabile (vânt puternic, ploaie, ninsoare abundentă, furtună etc) să nu îl scoateți pe bebe la plimbare, deoarece așa cum și noi evităm să ieșim la plimbare în astfel de condiții, și micuțul, cu siguranță, va prefera să stea acasă la căldură.

ALTE LUCRURI NECESARE

Cele mai importante obiecte de care are nevoie bebelușul în vacanță sunt scutecele absorbante. Faceți un calcul de câte scutece are nevoie într-o zi, și mai adăugați cel puțin jumătate din acel număr. În acest caz este indicat să mergeți pe principiul ”mai bine în plus, decât deloc”. Același principiu se aplică și în cazul șervețelelor umede, a loțiunii hidratante și a pudrei de talc.

Este recomandat să aveți și o trusă de prim ajutor specială pentru bebe. Această trusă poate conține șervețele, plasturi, creme special, alcool medicinal, medicamente în caz de febră, medicamente împotriva colicilor, ser fiziologic pentru nas și orice alte medicamente i-au fost prescrise de medicul pediatru.

Jucăriile lui bebe sunt importante, deoarece acestea îl calmează și îi captează atenția. Pentru a evita ca micuțul să se agite și să plângă în timpul călătoriei cu mașina, îi puteți agăța jucăria de scaun sau dacă nu este prevăzută cu un astfel de dispozitiv de prindere, îi puteți da jucăria preferată în mânuțe, însă nu puneți jucăria sau orice altceva sub hamul de siguranță.

Pentru calmarea bebelușului puteți opta pentru o gamă variată de jucării, ce au diferite funcții (Accesorii Bebelusi)

 

Jucării termice ce își păstrează căldura până la două ore și emană un miros plăcut de lavandă, ce are un efect terapeutic asupra copilului.

Jucarii termice copii si bebelusi

Pentru călătoria cu mașina este utilă și o plasă de protecție împotriva soarelui, care trebuie pusă la geamul din dreptul bebelușului. Chiar dacă este iarnă, razele solare sunt puternice și se reflectă în zăpadă, acestea putând cauza disconfort bebelușului.

Alt produs necesar este lampa de veghe, care îl va ajuta pe micuț să doarmă la fel de bine ca și acasă. De asemenea nu uitați de baby monitor, acesta este esențial atunci când bebelușul rămâne singur în cameră, chiar și pe perioade scurte.

HRANĂ ȘI ALIMENTAȚIE

Nu uitați să luați suficiente biberoane pentru lapte, ceai și apă, o pompă pentru sân, suzete, formulele de lapte cu care este hrănit bebe și câteva recipiente cu mâncarea preferată a acestuia, în cazul în care a trecut deja la hrana solidă.

Este foarte important ca în planificarea călătoriei să țineți cont de sfaturile medicului pediatru!

Pentru a nu omite vreun obiect necesar în vacanța bebelușului, vă recomandăm să faceți o listă, pe care să o completați cu produsele sugerate de noi, pentru a elimina toate grijile, și cu siguranță veți avea parte de un concediu minunat alături de bebe.

Voi ce alte produse mai luați atunci când plecați cu bebelușul în vacanță?