Ai avut senzatia ca proiectele de decorare a camerei copiilor, pentru ca presupun si o parte de creatie, iti ies cam stangace? Totul are o rezolvare!
Trebuie sa stii ca, atunci cand te supui unei gandiri creative trebuie, in primul rand, sa ai o gandire analitica. Poate parea cam ciudat, dar totul are o logica, de fapt acesta este secretul: in tot ceea ce faci, trebuie sa existe o logica, o gramatica, o matematica, o arhitectura sau oricum altcumva esti obisnuit sa denumesti un asemenea tip de organizare.
Ceilalti pasi devin relativ simpli:
1. Gaseste o metafora, o idee inspirationala, o frantura de ceva pe care doresti sa il modelezi;
2. Gaseste un model, sau stabileste niste linii directoare care sa constituie scheletul pe care sa iti modelezi ideea;
3. Ordoneaza-ti spatiul de lucru;
4. Fa liste in care prioritizezi si imparti sarcinile pe care le ai de realizat pentru a ”construi” ce ti-ai propus. Cat de multe si cat de concise, si apoi uneste-le pe toate intr-una care cuprinde pasii ordonati care trebuie urmati pentru finalizarea procesului de creatie (include si pauze, bineinteles);
5. Apuca-te de treaba, si nu renunta pana nu ti-a iesit asa cum ti-ai dorit!
Sa luam cateva idei concrete acum. Pentru a trasa liniile primare care sa constituie suportul pentru designul tau, ia in considerare cateva detalii tehnice legate de camera pe care vrei sa o decorezi: suprafata, numarul si marimea ferestrelor, tipul de mobilier deja existent, etc. Lucreaza apoi cu cateva idei pe care le-ai vazut, culori care iti plac, sau cu personalitatea pustiului tau: poate este mai activ, mai delicat, sau are un personaj preferat din povesti. Alege obiectele cu care vei decora, fie ca sunt piese de mobilier, accesorii, jucarii sau vopsea de pictat peretii. Lasa-l si pe cel mic sa te ajute... si la mutat si mai ales la pictat!
Idei de decorare pentru camera copiilor:
• integreaza pete de culoare intr-un peisaj monocrom;
• prin monocromie, nu opta mereu pentru alb; poti alege si crem, si gri deschis, si verde cald deschis, si galben pai;
• atunci cand integrezi pictura in camera, nu te gandi neaparat numai la pereti: poti picta si mobilierul, la fel de bine!
• decoreaza cu jucarii: exista o gama variata de jucarii, astfel incat poti organiza camera ca pe un apartament: poti monta o bucatarioara de jucarie, sau un atelier de construit sau pictat.
Iar daca bebele tau este prea mic sa iti dea o mana de ajutor, te putem ajuta noi cu o idee de mobilier in aceeasi tonalitate cromatica in sectiunea Idei de Decorare pentru camera bebelusului de pe site-ul nostru. In seturile noastre de mobilier puteti gasi urmatoarele:
• cosuri de depozitare: pentru o organizare eficienta a camerei;
• seturi de lenjerii cu protectie laterala pentru patut de inalta calitate, care isi pastreaza elasticitatea si proprietatile initiale;
• candelabre si lampadare de diferite culori si design-uri deosebite;
• suporturi organizatoare pentru patutul bebelusului: in buzunare se pot pune atat jucarii, cat si produse de igiena pentru bebelusi;
• comoda cu masa de infasat si cu cadita detasabila: pentru facilitarea spatiului;
• dulap pentru hainute si accesorii, pictat cu vopsele pe baza de apa (non-toxice);
• patuturi cu 2 nivele, pentru 0 - 6 luni si 6 luni - 5 ani;
Salteaua nu este inclusa in pachetele noastre pentru camerele copiilor, insa puteti alege dintr-o gama variata de saltele, iar cea mai recomandata de catre medicii pediatri este salteaua cu cocos si seminte de hrisca.
Tu cum i-ai decora camera micutului tau? Spune-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!