10 elemente esențiale pe care trebuie să le conțină geanta bebelușului

 

Dacă te afli în acel moment în care începi să planifici prima ieșire la aer liber cu bebelușul tău, este bine să afli care sunt elementele esențiale pe care trebuie să le ai la tine ori de câte ori ieși la plimbare cu bebe. Pentru a fi pregătită pentru orice situație neprevăzută și pentru a te bucura din plin de vremea frumoasă de afară împreună cu cel mic, trebuie să te asiguri că îți echipezi corespunzător geanta. Fiecare dintre noi am văzut la un moment dat cum arată geanta pentru copii sau bebeluși, pe care mulți părinți o poartă pe umăr sau de cele mai multe ori agățată la nivelul căruțului, dar știi ce trebuie să conțină? Citește în continuare care sunt cele mai importante accesorii pentru bebeluși pe care trebuie să le ai întotdeauna cu tine, verifică echiparea corespunzătoare a genții ori de câte ori ieși la plimbare și nu îți mai rămâne decât să te bucuri de o zi frumoasă.

 

Scutecele, esențiale pentru o geantă a bebelușului bine echipată

 

În primul și în primul rând, este bine să te asiguri că vei avea la tine suficiente scutece. Ia în calcul vârsta bebelușului, durata aproximativă a plimbării și distanța față de casă. Regula de bază este să ai minim trei scutece de rezervă în gentuță, sau câte un scutec pentru fiecare oră petrecută la plimbare, plus câteva de rezervă. Verifică periodic numărul de scutece pe care le ai în geantă.

Șervețelele umede, ajutorul tău pentru o igienă perfectă

Șervețelele umede sunt nelipsite din geanta unei mămici mereu pregătite. Poți lua cu tine fie un pachet întreg de șervețele, fie poți pune cel puțin 10 șervețele umede într-o pungă de plastic, având grijă ca cel mic să nu aibă acces la aceasta. Șervețelele umede sunt ideale atât pentru igiena bebelușului atunci când ești departe de casă, dar și pentru igiena ta proprie, atunci când nu ai la îndemână surse de apă să te poți spăla și pentru igiena anumitor obiecte sau suprafețe cu care tu sau cel mic este posibil să intrați în contact.

Pune în geantă și o soluție dezinfectantă de mâini. Azi, acestea sunt disponibile la orice magazin și se prezintă sub forma unor sticluțe de dimensiuni reduse, ideale pentru voiaj sau plimbare. Cel mai indicat ar fi să folosești soluții dezinfectante sub forma de gel, dar fii atentă la conținutul în alcool al acestora și la modul în care interacționează cu pielea ta. Folosirea îndelungată a unor astfel de soluții poate să producă un dezechilibru la nivelul epidermei.

Păturica pe care schimbi bebelușul, barieră împotriva microbilor

Poți alege o păturică frumos colorată pe care să o iei cu tine și să o folosești atunci când este nevoie să schimbi scutecul. De asemenea, poți opta pentru un prosop moale pe care să îl folosești în acest scop. O a doua păturică o poți folosi pentru a acoperi bebelușul în cazul în care temperatura de afară scade, dar și ca protecție față de vânt, soare sau pur și simplu pentru a îți proteja îmbrăcămintea atunci când îl alimentezi pe cel mic.

 

Pungile de plastic sau biodegradabile

 

În primul rând este important să te asiguri că acestea nu sunt accesibile celui mic, pentru că pot pune în pericol viața acestuia prin sufocare, chiar și cele de dimensiuni mici.

 

Alimentația celui mic la plimbare

 

Este bine să iei cu tine cel puțin un biberon și să fii pregătită să îl alimentezi pe cel mic ori de câte ori este necesar. Poți lua cu tine lapte, apă și chiar suc, în funcție de vârsta copilului. De asemenea, întotdeauna este bine să ai la tine suzeta, indiferent că vei alege să o folosești sau nu.

Jucăriile preferate ale celui mic

Împachetează câteva hăinuțe de rezervă. Întotdeauna trebuie să ai în gentuță câteva hăinuțe de rezervă pentru cel mic. Hainele se pot murdări foarte ușor  și trebuie să le poți schimba în caz de nevoie. Nu uita să pui în geantă și jucăriile preferate ale bebelușului. Ia cu tine una, două jucării pe care știi că cel mic le preferă. În caz că se plictisește de una dintre ele sau aceasta devine murdară, vei avea întotdeauna de rezervă o altă jucărie care să îl mențină liniștit și fericit. Dacă bebelușul tău se află la vârsta la care îi ies dințișorii, este bine să pui în geantă și o jucărie special concepută în acest sens. Crema împotriva iritațiilor provocate de scutece este la fel de importantă. Indiferent că vei avea sau nu nevoie, este bine să ai în gentuță o astfel de cremă.

 

Nu uita de tine când pregătești geanta bebelușului

 

Deși ai putea fi tentată să uiți de tine atunci când pregătești geanta bebelușului, este totuși indicat să pui în geantă câte ceva și pentru tine - o sticlă de apă, plată sau minerală după preferințe dar și niște sendvișuri sau gustări pe care să le ai la îndemână în caz că plimbarea se prelungește. Atât pentru tine cât și pentru cel mic este bine să ai pregătită o soluție de protecție solară, pe care să o poți folosi la nevoie. Verifică termenul de garanție al acestora pentru a te asigura că nu folosești o cremă expirată.

 

Cum alegi cea mai potrivită geantă

 

Acum că ai aflat care sunt accesoriile esențiale pe care trebuie să le conțină geanta bebelușului, îți dai seama că vei avea nevoie de o geantă pe care să o folosești doar în acest scop. Geanta trebuie să fie suficient de spațioasă și bine compartimentată, astfel încât să permită depozitarea și accesul facil la acele accesorii de care vei avea nevoie. Cel mai bine ar fi să stabilești dinainte locul fiecărui obiect în parte și să îl păstrezi neschimbat de-a lungul timpului.

 

Cum să organizezi eficient geanta celui mic

 

Alege să plasezi obiectele de care vei avea nevoie foarte frecvent cât mai la îndemână, iar pe cele de care vei avea nevoie doar ocazional în buzunărașele sau compartimentele laterale ale genții. Atunci când îți cumperi o astfel de geantă, este bine să iei în calcul aspectele practice, dar nu uita că în prezent gama de produse variază foarte mult și nimic nu te împiedică să alegi o geantă care să fie și la modă.

 

Caută modelele disponibile pe piață și alege unul care să se potrivească din punct de vedere al designului, al modului de compartimentare, al modalității de purtare, al materialelor din care este confecționat. Cel mai bine ar fi să alegi genți din materiale care sunt impermeabile, lavabile, frumos colorate și extrem de bine organizate.

 

Modalitatea de purtare a genții, criteriu de care trebuie să ții cont

 

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o geantă este modalitatea de purtare. Câteodată vei alege să porți geanta pe umăr, așa încât este bine să verifici cureaua cu care este prevăzută, dacă este confecționată dintr-un material suficient de rezistent și dacă lățimea este corespunzătoare, astfel încât să nu deranjeze atunci când greutatea este prea mare.

 

Având în vedere că este un obiect pe care îl vei folosi frecvent, ai grijă ca investiția pe care o faci să garanteze o purtare îndelungată, să îți ușureze munca și să te ajute în același timp să fii la modă.

 

[product title="Genti Maternitate" limit="3" cols="4" cols_mb="6" layout="layout1" handle_collection="gentute-bebelusi-si-copii" style="jas_pr_tc" vendors="false" countdown="false" countdown_style="dark" equal="true" size="nt_cover" ratio="ratio_nt" position="8" ]