Parintii sunt extrem de inventivi cand trebuie sa gaseasca solutii pentru a-si convinge bebelusii sa doarma singuri in patutul lor. Unii aleg chiar sa schimbe salteaua sau chiar patutul.
Dar, ceea ce unii parinti nu realizeaza este motivul pentru care bebelusul refuza sa doarma noaptea in patutul sau. Nu are legatura de obicei cu salteaua sau patutul.
Cel mai probabil bebelusul nu este inca pregatit sa schimbe ceva din stilul sau de viata. Nu se poate adapta atat de usor.
De ce bebelusul refuza sa doarma in patutul sau noaptea?
- Nu este obisnuit cu patutul
Daca bebelusul a dormit intr-un patut cosleeping mai bine de cateva saptamani sau luni, daca incerci sa-l muti in patutul sau standard si in camera lui totul se poate transforma intr-o drama. Pur si simplu nu este obisnuit cu camera si probabil nu se simte confortabil, asa cum o facea pana acum.
Pentru patuturi cosleeping CLICK AICI
Pentru asta, s-ar putea sa fie nevoie sa depui un efort mai mare ca sa-i arati ca dormitorul sau este confortabil. Poate chiar o sa petreci cateva nopti alaturi de patutul sau. Folositi ziua camera bebelusului pentru a va juca, pentru a canta, citi povesti, pentru a va conecta etc. Asigura-te ca patutul ramane doar pentru somn.
- Nu stie cum sa doarma in patutul sau
Uneori, bebelusii adorm la san sau leganati sau cu biberonul in gura. Desi acest comportament poate fi acceptat in primele luni de viata ale bebelusului, el trebuie modificat in continuare, cand bebelusul nu mai trebuie sa se trezeasca la 2 - 3 ore ca sa fie alaptat. Din pacate, tranzitia nu este intotdeauna usoara asa ca vei avea nevoie de multa rabdare.
- Dureri de burtica
Unii bebelusi sunt predispusi la reflux si colici. Cand stau pe spate, se pot simti foarte incomod. De aceea, vor refuza sa doarma in patutul lor.
- Bebelusul asociaza patutul cu ceva negativ
Cum se poate intampla asta? Pai, daca in timpul zilei ai nevoie de cateva minute pentru tine, esti foarte suparata si vrei o pauza sau trebuie sa-l lasi singur pe bebe pentru cateva momente, cel mai probabil o sa-l asezi in patut. Cu toate astea, daca bebelusul plange de fiecare data in aceste momente, el va asocia patutul cu experiente negative si cand va veni ora de somn va respinge patutul in mod natural.
Pentru patuturi elegantei CLICK AICI
Cum sa-l ajuti pe bebelusul tau sa-si iubeasca patutul?
- Incearca sa-l infesi
Infasatul il poate ajuta sa se simta mai confortabil si sa accepte mai usor dormitul in patut.
- Foloseste un sac de dormit
Acesta il va cuprinde, ii va oferi caldura si il va face sa se simta mai comod.
- Ramai langa el cateva minute
Cand incepi sa faci tranzitia de la cosleeping la patutul standard al bebelusului, ai rabdare. Aseaza un scaun langa patutul sau si ramai langa el cateva mine. Astfel, se va simti mai in siguranta si va adormi mai usor. Nu o sa functioneze din prima, dar trebuie sa re-incerci. Treptat, bebelusul se va obisnui sa doarma confortabil si in siguranta in patutul sau.
- Aseaza alaturi un obiect de-al tau
Nou nascutii simt mirosul mamei. Desi nu este indicat sa asezi nimic in patutul bebelusului cand doarme, incearca sa ingramadesti un tricou de-al tau intr-un colt sau o laterala a patului. Astfel, bebelusul va putea adulmeca mirosul tau fara sa-si traga tricoul pe fata.
Pentru Dormitoare bebelusi CLICK AICI