Vrei sa-ti ajuti bebelusul sa doarma usor? Vrei sa scapi de rutina aceea prelungita in care tu incerci sa-l adormi pe bebe chiar o ora, pana cand situatia te epuizeaza? Tine cont de aceste sfaturi.

bebe in patut

Rutina de somn a bebelusului in doar 5 - 10 minute

 

1.Creaza un mediu de somn pozitiv pentru bebelusul tau.

Important este sa-i oferi cateva indicii de somn la rutina de culcare.

Aici vorbim despre patutul sau propriu. Foloseste acest patut bebelusi DOAR pentru somn, nu si pentru joaca. Vrei ca bebelusul tau sa asocieze acest spatiu cu somnul, nu cu joaca.

bebe in patut

Pentru Dormitoare Bebelusi - CLICK AICI

Caruselele, proiectiile pe tavan nu-l ajuta pe bebe sa invete sa adoarma intr-un mod sanatos. Ele doar ii distrag atentia si ar trebui indepartate pentru ca de fapt il vor stimula pe cel mic in loc sa-l linisteasca si sa-l ajute sa adoarma in mod sanatos.

Este util ca incaperea sa aiba draperii inchise la culoare, pentru ca in interior sa fie intuneric. Zgomotul alb poate ajuta - fie ca vorbim de o aplicatie iPod sau o jucarie cu zgomot alb care poate fi setata la cateva minute. Acestea sunt indicii bune ca este timpul pentru nani.

Indiciile de somn sunt elemente puternice care indica faptul ca bebelusul este pregatit de somn.

 patut bebelusi

Aceste indicii includ:

  • intuneric in camera
  • zgomot alb sau muzica linistitoare
  • schimbarea bebelusului intr-un body de noapte
  • punerea in sacul de dormit
  • faptul ca ii spui "Somn usor" (este o expresie cheie)
  • ii poti arata o papusica sau o jucarioara de plus

 

Pentru patuturi COSLEEPING - CLICK AICI

Cand il alaptezi pe bebe, poti tine langa tine aceasta jucarioara de plus ca sa se impregneze cu mirosul tau. Astfel, cand bebelusul va ramane singur cu jucarioara lui de plus se va mangaia usor chiar daca se va trezi singur in patutul sau. Acest plus nu ar trebui sa fie mai mare de 30 cm. Pune-l pe fata ca sa te asiguri ca este respirabil.

 patut bebe

Pentru patuturi elegante - CLICK AICI

2.Creaza o rutina consistenta de culcare pentru bebelus

Daca poti realiza metodic aceste lucruri, sunt de mare ajutor. Aceasta rutina de culcare bebelusului nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute. Nu uita ca bebelusii adora consistenta si predictibilitatea. Poti urma aceasta rutina si cand il pui la somn in timpul zilei, fara sa-i schimbi hainutele.