Despre baita bebelusului in primele zile

 

Aparitia unui nou- nascut este un eveniment important si plin de incarcatura emotionala pentru orice familie. Si, desi majoritatea parintilor incearca sa se pregateasca din timp, venirea pe lume a bebelusului poate parea de multe ori coplesitoare.

            Ce trebuie sa intelegem insa, este faptul ca nu doar pentru noi este o experienta noua, ci mai ales pentru bebelus. Tocmai de aceea, niste parinti relaxati, ii vor putea oferi bebelusului confortul de care are nevoie, mai ales in primele zile de viata.

scutece bebe

Pentru accesorii baita bebelusi, click AICI    

      Un subiect de interes pentru proaspetii parinti poate fi reprezentat de baita bebelusului. Desi poate parea “infricosator” sa facem baita unei fiinte aparent foarte fragile, aceasta actiune poate ajunge, cu timpul, un eveniment placut, cu ajutorul caruia putem crea o legatura mai puternica parinte-copil, sau prin intermediul careia, putem crea un moment de relaxare bebelusului.

 

Ce ar trebui sa facem pentru a crea din baita bebelusului un eveniment placut?

 

            Este necesar sa intelegem faptul ca, la inceput, s- ar putea ca bebelusul sa nu fie incantat de baita. Fiind ceva nou pentru el, s- ar putea ca acesta sa nu reactioneze placut de prima data. Tocmai de aceea, trebuie sa ii cream acestuia un mediu favorabil, astfel incat sa se poata simti confortabil. Incercati pe cat posibil sa vorbiti cu bebelusul pe tot parcursul baitei. Vocea mamei sau a tatalui, cu siguranta il va ajuta sa se linisteasca.

prosop bebe baie

            Este indicat, de asemenea, ca anterior, sa aveti pregatit tot ce este necesar pentru baita. De la prosoape la hainutele pe care bebelusul urmeaza sa le poarte dupa, incercati, pe cat posibil, ca in momentul baitei sa aveti tot ce va trebuie langa dumneavoastra, astfel incat, in eventualitatea in care bebelusul nu va avea o reactie pozitiva, sa va puteti misca rapid si sa nu il faceti sa planga inutil. Dupa ce “ati pregatit terenul” asigurati- va si ca temperatura apei si a camerei sa fie corespunzatoare.

 

Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmam?

 

            Dupa ce ne- am asigurat ca avem totul la indemana, baita poate incepe! Purtati-va cu grija cu bebelusul si asigurati- va ca ii oferiti suport capului pe tot parcursul baitei. Pentru a nu il speria, incercati sa il obisnuiti cu apa. Udati- i mai intai o manuta, apoi un piciorus, astfel incat acesta sa inteleaga, treptat, ce se intampla.

 

Citeste si CE, CUM ȘI CÂT MĂNÂNCĂ BEBELUȘUL IN PRIMELE ZILE DE VIATA?

prosop-animalut-bebe

            Desi, aparent, acestia nu au unde sa se murdareasca, veti putea ramane surprinsi! Adesea, intre cutele de piele ale picioruselor si manutelor lor grasute, se poate strange mizerie sau scame, asa ca, baita este foarte importanta, iar aceste locuri vor trebui curatate cu atentie. Alte zone predispuse la murdarie sunt zona gatului, zona urechilor si degetele de la maini si picioare. Este recomandat, ca baita sa inceapa mai intai cu partile corpului, iar capul sa fie spalat ultima data, pentru a nu i se face frig. In privinta gelurilor sau sapunurilor pentru curatare, pot fi utilizate produse de corp destinate bebelusilor, insa nu este gresit nici ca in primele zile de viata sa fie folosita doar apa simpla.

Citeste si DE CE TRANSPIRA BEBELUSUL CAND BEA LAPTE DIN BIBERON?

prosop capison bebe baie

         

Citeste si PUTEM CULCA BEBELUSUL PRIMA LUNA INTR-UN COS NATURAL DE RACHITA, BUMBAC SAU COCENI DE PORUMB?

   Un alt aspect important in ce priveste baita este momentul in care are loc masa bebelusului. Este indicat sa nu ii facem baie imediat dupa alaptare, deoarece, din cauza manevrelor intreprinse in timpul baietei, i- am putea crea un disconfort la nivelul stomacului, iar acesta ar putea chiar vomita. Nici extrema cealalta nu este recomandata, deoarece un bebelus flamand ar putea deveni iritat, iar baita ar putea deveni un factor de stres in plus. Trebuie sa incercam sa pastram un echilibru si sa asteptam suficient timp dupa ce hranim bebelusul, astfel incat baita sa nu reprezinte ceva neplacut.

set bebe manichiura

            Dupa ce baita s- a incheiat, stergeti bebelusul cu un prosop moale. Ulterior, daca este necesar si considerati ca bebelusul are pielea uscata, puteti folosi si o lotiune hidratanta destinata bebelusilor.