Cum decorezi camera bebelusului? 10 sfaturi pentru a te ajuta sa decorezi camera celui mic exact asa cum ai visat



Momentul in care incepi sa decorezi camera bebelusului poate sa insemne un moment de relaxare dar poate fi si o experienta extrem de distractiva. Decorarea acestei camere reprezinta o experienta mult asteptata pentru proaspetii parinti, pentru mamici pentru ca pot sa isi exerseze abilitatile artistice iar pentru tatici pentru ca au ocazia acum sa mestereasca o piesa de mobilier doar pentru puiul lor. Aveti ocazia acum sa puneti in practica tot ceea ce ati visat vreodata in legatura cu amenajarea acestei camere.

Desi este una dintre cele mai placute experiente pe care le puteti face in asteptarea celui mic, nici aceasta experienta nu este cu totul lipsita de griji sau de multe batai de cap. Sunt multe aspecte pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand alegeti mobilierul, decoratiunile sau accesoriile de care veti avea nevoie pentru a echipa corespunzator o astfel de camera. Incercati sa va documentati inainte de a demara acest proiect, pentru a nu fi nevoiti sa faceti modificari importante pe parcursul acestuia.

Pentru ca sa va fie mai usor sa decorati camera celui mic, va prezentam in continuare cativa pasi simpli pe care ii puteti urma pentru a aduce la indeplinire acest proiect, dar si pentru a va distra si relaxa pe parcurs.

1. Alegeti o tema.

De cele mai multe ori, in alegerea temei pentru camera celui mic parintii iau in considerare daca acesta este baiat sau fetita. Optiunile individuale dar si preferintele parintilor joaca un rol deosebit de important in alegerea paletei de culori dar si a stilului abordat. Specialistii recomanda alegerea unor piese de mobilier si a unui stil in general clasic. Motivul este simplu. Pe masura ce bebelusul va creste, va fi nevoie sa modificati cateva aspecte cu privire la aceasta camera. In cazul in care va fi abordat stilul clasic in decorare, va va fi mult mai usor sa il adaptati pe parcurs sau sa realizati conversia anumitor piese de mobilier. Alegeti materiale durabile, de calitate, si incercati sa aveti o privire de ansamblu asupra modalitatii in care acest obiect poate fi folosit si pe viitor, integrat intr-o camera de prescolar, scolar sau poate chiar adolescent.


2. Alegeti paleta de culori pentru camera celui mic.

In ziua de azi, nu mai este necesar sa alegem paleta de culori a camerei in functie de sexul bebelusului. Tinerii parinti din ziua de azi au renuntat la gandirea din trecut si la culorile clasice de amenajare a unei camere pentru fetite sau a unei camere pentru baieti. De multe ori, parintii aleg nuantele neutre pentru decorarea camerei bebelusului, urmand ca mai apoi sa foloseasca accente de culoare pentru a adauga un plus de valoare si a atrage atentia catre o anumita zona a incaperii prin intermediul unei jucarii supradimensionate, a unui obiect decorativ sau a modalitatii in care este personalizat un obiect de mobilier. In plus, modalitatea in care este decorata aceasta camera va exercita o influenta mai puternica asupra parintilor sau a celor care isi petrec timpul in aceasta camera decat asupra celui mic.


3. Alegeti cu grija materialele textile. I

n ceea ce priveste materialele textile, este bine sa cunoastem cateva aspecte legate de provenienta lor dar si de rezistenta lor la uzura, la spalare frecventa si nu in ultimul rand la usurinta cu care le putem asorta. Se prefera pe cat posibil materiale textile din fibre naturale, care sunt colorate folosind substante organice. O grija deosebita trebuie acordata materialelor textile care se folosesc pentru acoperirea geamurilor si ferestrelor din camera bebelusului. Specialistii recomanda ca pentru un somn odihnitor sa se aleaga draperii care nu permit trecerea luminii, pentru a mima atmosfera din timpul noptii. Verificati transparenta si transluciditatea acestor materiale inainte ca cel mic sa fie adus acasa.


4. Stabiliti un punct central, care va deveni zona catre care va fi orientata atentia in aceasta incapere.

De multe ori, parintii aleg ca punctul central al camerei bebelusului sa fie patutul sau leaganul. Acest lucru este mult mai usor de realizat atunci cand camera are dimensiuni generoase. In cazul in care dimensiunile camerei sunt mici spre medii, putem sa incercam sa atragem atentia asupra unei zone mai restranse printr-un anumit obiect decorativ. Puteti alege de asemenea sa atrageti atentia asupra peretelui din spatele patutului prin decorarea acestuia cu un tapet cu un motiv deosebit. Puteti alege ca ceilalti pereti sa fie decorati intr-o culoare calda, cu o nuanta care se regaseste in motivul tapetului.


5. Decorati suprafata tavanului.

Cei mai multi parinti trec cu vederea posibilitatile pe care le au atunci cand vine vorba despre decorarea acestei suprafete. Bebelusii isi petrec o mare parte din timp in patut, avand ca perspectiva principala suprafata tavanului. De ce sa nu alegeti atunci sa decorati aceasta suprafata pentru a o face mai interesanta si mai atractiva? Puteti alege sa o decorati fie cu tapet fie cu stickere decorative.


6. Ferestrele si geamurile din camera bebelusului.

Desi poate parea o idee buna la inceput, nu este indicat sa asezati patutul langa geam. Cel mic nu trebuie sa aiba acces la jaluzele, perdele sau draperii, pentru ca acestea pot reprezenta un risc pentru sanatatea si securitatea lui. Asigurati-va ca protejati geamurile corespunzator si ca puteti oricand crea atmosfera din timpul noptii prin intermediul jaluzelelor sau draperiilor existente. Somnul celui mic este extrem de important, de calitatea si durata lui depinzand si calitatea si durata somnului dumneavoastra.


7. Lumina naturala sau artificiala.

Incercati sa profitati la maxim de lumina naturala in aceasta camera. Nu trebuie insa sa neglijati sursele de lumina artificiala pe care le aveti la dispozitie. Incercati sa realizati o planificare eficienta cu privire la corpurile de iluminat de care veti avea nevoie si cu privire la plasarea judicioasa a acestora. In prezent, exista numeroase variante de intrerupatoare cu dimmer/variator de tensiune, a caror intensitate poate fi reglata in functie de necesitati.


8. Asigurati-va ca toate suprafetele dure sunt prevazute cu protectii pentru cei mici.

Niciun amanunt nu este prea putin important cand vine vorba despre siguranta celui mic. Asigurati-va ca toate suprafetele sunt protejate astfel incat cel mic sa fie in siguranta si sa poata exlora in voie atunci cand va veni vremea.
9. Asigurati o organizare eficienta a tuturor lucrurilor si accesoriilor de care veti avea nevoie.

Incercati sa va organizati cat mai bine atunci cand vine vorba despre stocurile de care veti avea nevoie dar si de plasarea acestora cat mai aproape de zona in care va veti afla. Este important ca cel mic sa nu ramana nesupravegheat nici macar o secunda. Prin urmare, incercati sa folositi tot felul de organizatoare sau piese de mobilier care sa va permita sa depozitati tot ceea ce veti avea nevoie cat mai aproape de patutul celui mic sau de masuta de infasat.


10. Alegeti obiecte decorative care sa se asorteze cu tema aleasa. I

n plus, puteti alege obiecte decorative care au o anumita valoare sentimentala. Obiectele care v-au apartinut in copilaria dumneavoastra pot aduce un plus de personalitate dar si de intimitate camerei celui mic. Ii veti putea povesti cand va mai creste care este istoria din spatele acelui obiect si cum a ajuns el sa fie folosit in aceasta camera. Puteti de asemenea sa va puneti creativitatea la lucru si sa realizati propriile obiecte decorative.

Incercati sa va bucurati de aceasta experienta impreuna cu cei apropiati dumneavoastra. Acesta este locul in care va veti bucura de momente de liniste alaturi de cel mic, este locul in care va veti face o mie de planuri si veti visa la viitor. De ce sa nu va acordati timp suficient pentru a-l decora asa cum v-ati dorit intotdeauna?

decor camere bebelusi design camera Bebelusului Annebebe Camera Bebelusului mobila bucuresti

mobilier bebelusi mobila bebe patut bebe cu baldachin annebebe camera bebelusului design camere copii
 Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!