Cum contribuie papusile la dezvoltarea copilului?

 

Copilaria fiecaruia dintre noi a ramas marcata de anumite jucarii sau jocuri. In general, fetitele se jucau cu papusi, iar baietii cu tot felul de masinute. In ziua de azi, atat fetitele cat si baietii au la dispozitie o gama extrem de variata de papusi cu care se pot juca, dar prin intermediul carora pot invata de asemenea cum sa interactioneze din punct de vedere social, sa se dezvolte emotional si sa capete noi abilitati motorii.

Papusile Reborn si Llorens fac parte dintr-o categorie speciala de papusi, atat din punct de vedere al materialului din care sunt confectionate, al dimensiunii cat si al rolului pe care il joaca in dezvoltarea copiilor. Aceste papusi sunt indicate copiilor cu varste de peste 3 ani. Ceea ce le face atat de indragite atat de copii cat si de parinti este faptul ca seamana atat de bine cu un bebelus real. Si ce copil nu si-a dorit mai mult decat orice o papusa bebelus?

 

Cum influenteaza papusile dezvoltarea copiilor? 

Dezvoltarea abilitatilor si functiilor motorii 

Jocul cu papusile reprezinta o activitate creativa, care nu mai este de mult limitata doar pentru fetite. Studiile efectuate au scos la iveala faptul ca jocul cu papusile joaca un rol foarte important in dezvoltarea copiilor, indiferent de varsta. In primul rand, este evident faptul ca papusile ii ajuta pe copii sa se relaxeze dar si sa reduca dimensiunea lumii inconjuratoare la niste proportii mai apropiate lor. In cazul copiilor mici, papusile contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii, ca urmare a faptului ca papusa trebuie manevrata. In acest fel, copilul invata cum sa isi foloseasca mainile si executa miscari extrem de variate in timpul jocului. In plus, cei mici isi dezvolta abilitatile motorii si prin faptul ca si iau papusa cu ei ori de cate ori se deplaseaza dintr-un loc intr-altul.

 bebeluși reborn  unde se gasesc bebelusi reborn  reborn baby emag  bebe reborn  papusa reborn emag  papusile care imita bebelusii  bebe reborn emag  bebelusi de silicon emag

Dezvoltarea imaginatiei celor mici

 

Jocul cu papusile le permite celor mici sa isi imagineze personaje dar si situatii. Indiferent ca acestia aleg sa se transpuna in papusa preferata sau sa isi imagineze ca aceasta este personificarea celui mai bun prieten, copiii creeaza scenarii de viata si atribuie trasaturi de caracter papusii preferate. Aceasta este modalitatea in care ei reusesc sa invete cum sa se comporte in societate, cum sa faca fata diverselor situatii aparute si cum sa invete din greseli, in conditii de siguranta.

 

Compasiunea si empatia, invatate prin joc

 

Prin joc, copiii si imagineaza diferite situatii dar si raspunsul sau atitudinea papusii in fata acelor situatii aparute. In acest fel, cel mic invata ce este compasiunea dar si empatia, mai ales atunci cand jocul cu papusile implica si alti copii. Copiii invata in acest fel cum sa aiba grija de papusa, pe care o vad ca pe un copil al lor. Ei mimeaza de fapt comportamentul adultilor si pun in practica ceea ce au vazut la parintii lor.

 

Vorbitul si abilitatile de comunicare 

Cei mici au nevoie sa comunice cu papusile pentru a le face sa inteleaga anumite lucruri sau  pentru a transmite un mesaj, dezvoltandu-si in acest fel vorbirea dar si abilitatile de comunicare. Dezvoltarea acestor abilitati prin joc permit copilului sa se integreze mai bine intr-o comunitate, sa stabileasca mai usor relatii cu alti copii dar si sa interactioneze mai mult si sa se afle raspunsuri la intrebarile lui. Papusile reprezinta un initiator al multor activitati intreprinse de copii, care faciliteaza relatiile cu cei din jur precum si dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului.

 

Viata emotionala a copilului transpare prin modalitatea in care copilul interactioneaza cu papusa, prin mesajele pe care i le transmite sau prin atitudinea pe care o are. Parintii pot sa obtina informatii esentiale legate de dezvoltarea copiilor lor in functie de modul in care copilul se joaca.

  

De ce prefera copiii papusile bebelusi?

 

Parintii si mai ales mamele au tendinta de a transmite informatii celor mici sub forma de povesti. Multe din aceste povesti privesc perioada in care copiii au fost bebelusi, facand cateodata referire la varsta actuala a copilului si la modalitatea in care acesta este normal sa actioneze sau sa se comporte. In acest fel, se incearca responsabilizarea copilului.

Papusile Reborn si Llorens copiaza in intregime infatisarea unui bebelus real. Au par natural, gene lungi si dese, unghii atent conturate si sunt confectionate din materiale moi, organice care imita perfect caracteristicile unui bebelus. 

Atunci cand copilul primeste o papusa bebelus, capata un plus de responsabilitate si va recrea ceea ce a vazut in familie cu privire la ingrijirea acestuia. O papusa bebelus, dezvolta copilului compasiunea dar si empatia. Copilul va deveni astfel parinte, revenindu-i sarcina de a avea grija de bebelusul lui. In acest fel, vor fi exersate activitati variate precum hranirea celui mic, imbracarea si culcarea. 

Papusile Reborn si Llorens sunt extrem de delicate, realizate manual, cu deosebita atentie si migala. Oricand gata de joaca, papusile bebelus sunt imbracate in hainute frumos colorate, cu un design modern, confectionate din materiale suta la suta organice. Cantarind aproape 2 kg, papusile Reborn, indiferent ca sunt baieti sau fetite, pot deveni partenerul ideal de joaca al copiilor de peste trei ani. 

In plus, papusile Reborn si Llorens si accesoriile care le insotesc respecta cele mai noi standarde de calitate dar si normele europene pentru siguranta jucariilor. Fiecare din aceste jucarii sunt insotite de certificate de calitate, fiind ideale pentru a fi oferite drept cadou. Confectionate manual din materiale moi ca lana, ele permit o apropiere in siguranta de pielea copilului, fiind in plus extrem de placute la atingere. Si pentru ca manutele si picioarele se pot misca, papusile Reborn si Llorens sunt apreciate de cei mici, pentru ca pot fi luate in brate sau puse la culcare, infasate sau luate la plimbare.

Jucariile in general dar papusile in special contribuie la dezvoltarea creativitatii, a gandirii critice si a unei inteligente emotionale. Prin jocul cu papusile, copilul intra intr-un spatiu de invatare a unor lectii sociale, intr-un mediu lipsit de pericole si totodata extrem de familiar. Papusa reprezinta asadar un obiect al afectiunii copilului dar si o unealta deosebit de pretioasa de invatare.