Cele mai hot tendinte ale momentului in ceea ce priveste amenajarea camerei bebelusului in 2023

 

Pentru anul care tocmai a inceput, specialistii recomanda sa tinem cont de cateva tendinte in amenajarea camerei celor mici. Astfel, in functie de preferintele personale, dar si de personalitatile noastre, putem sa alegem sa amenajam camera bebelusului in nuante neutre (gender neutral), sa cream o atmosfera tropicala sau florala/vegetala, fie sa realizam o amenajare in culorile curcubeului sau, de ce nu, pentru cei mai indrazneti dintre noi, sa amenajam camera celui mic in tonuri inchise la culoare (gri inchis sau albastru).

 

decor camere bebelusi camera copilului amenajare camere copii

De ce sa alegem sa amenajam camera bebelusului in culori gender neutral?

Aceasta tendinta este una care a inceput sa isi faca simtita prezenta inca din anii trecuti, ca urmare a curentului Hygge. Pe langa faptul ca amenajarea in acest stil ne permite sa refolosim mobilierul pentru un eventual fratior sau o surioara, amenajarea de tip gender neutral ofera si alte avantaje - un aspect in general curat, proaspat, care pune accent pe materiale ca lemn sau fibre naturale, dar si pe tapetul cu motive geometrice. O astfel de amenajare poate fi potrivita perfect cu piesele de mobilier disponibile in camera bebelusului in culorile alb sau bej, frumos accesorizate.

Pentru amenajarile in stil gender neutral, se potriveste perfect lampa de veghe cu ursulet Nanan Puccio, o jucarie ideala si in acelasi timp interactiva pentru cei mici. Lampa face parte din cea mai noua colectie lansata in Camera Bebelusului, confectionata din plus extrem de moale si placut la atingere. Ideala pentru a fi oferita cadou, lampa de veghe Nanan Puccio este confectionata in Italia, in conformitate cu normele europene in vigoare, din materiale pretioase precum catifea si plus, dar poate deveni companionul ideal pentru copii, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. In amenajarea de tip gender neutral putem sa folosim si accesorii precum paturica alba Nanan Tato cu ursulet, confectionata din bumbac de cea mai buna calitate, dar si lenjerii de patut pentru bebelusi din colectia Nanan Tato, formate din trei piese (cearceaf pentru salteluta, fata de perna si cearceaf pentru pat). Produsele din colectia Nanan Tato sunt decorate cu ursuleti gingasi, in culori neutral, dar si cu broderii extrem de elegante in culori diafane, perfecte atat pentru amenajarile pentru baieti, cat si pentru fetite.

Pentru amenajarea de tip gender neutral putem folosi si decoratiunile aflate la promotie precum ramele foto pentru amintiri de tip Juliana sau Bambino, dar putem alege si jucarii moi de plus in culori neutre precum unicornul de 61 de cm sau jucaria din velur moale de tip papusa Lily.

 

Designul tropical, floral sau vegetal al Camerei Bebelusului

In cazul in care alegem sa amenajam camera bebelusului folosind motive tropicale, florale sau vegetale, trebuie sa avem grija cum decoram peretii. Pentru un design tropical, specialistii ne recomanda sa alegem un tapet de tip statement, cu desene supradimensionate, dar care confera in acelasi timp un aer jucaus intregii incaperi. In acest tip de amenajare putem sa folosim piese de mobilier, dar si decoratiuni noi si vintage, care se imbina perfect pentru a crea o atmosfera de prospetime in camera celui mic. Daca alegem amenajarea de tip floral sau vegetal, specialistii in design interior ne recomanda sa ne orientam catre modelele de tapet cu flori supradimensionate sau care infatiseaza aglomerari vegetale. De obicei, tapetul cu motive florale va fi in nuante de alb, roz prafuit sau crem, ceea ce inseamna ca atunci cand alegem mobilierul ne putem orienta catre cel din colectia Sonia, Bubu sau Cuore care va intregi decorul prin liniile sale elegante, naturale, dar totodata deosebit de atragatoare.

 Camera Bebelusului design camere bebe design camere copii mobila bucuresti bebelusi

Cum sa amenajam Camera Bebelusului in culorile curcubeului?

Amenajarea Camerei Bebelusului in nuantele curcubeului reprezinta o tendinta despre care putem spune ca va fi adoptata doar de cei mai curajosi parinti. Mixul de culori indraznete, va imprima cu siguranta un caracter vesel incaperii si va fi extrem de usor de accesorizat si decorat suplimentar. Totusi, atunci cand alegem mobilier pentru o camera amenajata in acest stil, este bine sa luam in considerare colectii de tipul Lulu, Tiffany sau Dolce care sa fie scoase in evidenta de paleta de culori folosite.

 

 Totodata, specialistii ne recomanda ca perdelele, draperiile sau asternuturile sa fie de culoare alba sau crem, pentru a nu supraincarca atmosfera, dar si pentru a echilibra explozia de culori in nuantele curcubeului. Cu siguranta numai cei mai indrazneti dintre noi vor alege sa decoreze camera bebelusului in nuante inchise ca gri sau bleumarin.

 

Ce trebuie sa stim atunci cand vrem sa decoram Camera Bebelusului in nuante inchise?

Desigur nu orice incapere se preteaza a fi decorata in acest fel. Multi dintre noi sunt de parere ca o camera decorata in culori inchise va parea mai mica decat este in realitate. Este ideal sa tinem cont de aceasta iluzie optica atunci cand luam in considerare aceasta varianta de amenajare, pentru a ne putea bucura de o camera cu un design reusit, si in plus, de o stare de bine. Camerele decorate in nuante inchise vor crea o atmosfera care va imprima o stare de calm si relaxare si care va pune in valoare cu adevarat piesele de mobilier folosite. Specialisti in design interior ne recomanda ca in 2023 sa alegem piese de mobilier precum cele din colectia Cuore, Jolly sau Pongo, accesorizand incaperea cu decoratiuni aurii, capabile sa iasa in evidenta, dar si sa aduca un plus de luminozitate incaperii. 

Pentru 2021, Camera Bebelusului a pregatit noi colectii, dar si promotii speciale disponibile in magazinul online. Astfel, puteti alege din oferta variata de promotii piese de mobilier care sa se potriveasca fiecarui stil ales. Pentru amenajarea de tip tropical, floral sau vegetal este indicat sa alegeti colectiile de mobilier cu linii mai simple, extrem de elegante, care sa fie scoase in evidenta de amenajare. Piesele de mobilier din colectia Sonia sunt ideale pentru acest tip de amenajare, dar si patuturile din colectia Ninna.

Pentru amenajarea in culorile curcubeului, specialistii ne recomanda sa alegem patuturile cu accente vesele, precum cele din colectia Cucu, Bubu sau sau Jolly.

In cazul in care alegem o amenajare a camerei bebelusului in culori inchise, este bine ca patutul sa faca parte din categoria pieselor de mobilier elegante, sofisticate, precum cele decorate cu cristale Swarovski - patutul pentru bebelusi Elite cu cristale Swarovski, patutul pentru bebelusi Sandy sau pachetele de piese de mobilier decorate cu cristale Swarovski disponibile in Camera Bebelusului. Indiferent de tipul de amenajare pe care il preferi, ideal ar fi sa creezi o camera de basm in camera celui mic, o atmosfera care sa induca o stare de relaxare si de calm, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Doar in acest fel te vei bucura de clipe minunate si in 2023 alaturi de puiul tau!