Ce se gaseste intr-un set de maternitate pentru un nou nascut?

In sfarsit a venit ziua cea mare: ziua in care puiul tau s-a nascut si abia de acum incepe o noua viata plina de fericire. Vrei sa ii oferi tot ce este mai bun inca din primele ore de viata. Ai pregatit atent ce i-ar putea fi de folos si chiar te gandesti daca nu ai exagerat cu lucrurile pe care le-ai adus la maternitate. Stii ca acum are nevoie de iubirea parintilor si ca totul va fi bine. 


Cu toate acestea, parca ai vrea sa stii daca ai facut alegerile corecte: sunt hainutele alese corect? Il incomodeaza caciulita? Daca il strang sosetelele? Daca ai nevoie in urmatoarele zile de o hainuta pe care nu ai adus-o cu tine? Este normal sa iti pui tot felul de intrebari si sa te gandesti daca ai facut alegerile corecte.

Pentru a evita toate aceste ganduri, vrem sa iti prezentam ce ar trebui sa contina un set de maternitate pentru nou nascut. Aceste hainute te vor ajuta si in maternitate, dar si in prima luna de viata a puiului tau. 

 Set 10 Piese Maternitate Crem Cu Koala Unisex 4160 Ciccim Baby

Cum ar trebui sa fie hainutele pentru nou nascut


Alegerea hainutelor pentru un nou-nascut si pentru prima luna de viata a acestuia trebuie sa asigure tot confortul necesar. Astfel, hainutele ar trebui sa fie confectionate din materiale moi, naturale si non-alergene, pentru a se evita iritatiile pielii sensibile a bebelusului.


Daca este primavara sau toamna, se recomanda utilizarea unor body-uri cu maneci lungi si pantalonasi, care acopera intregul corp al bebelusului. Este important ca acestea sa aiba deschideri la nivelul gatului si al picioarelor pentru a facilita imbracarea si dezbracarea fara a deranja prea mult copilul.

 

Alege hainute care au capse in partea din fata, care sa fie usor de deschis si inchis, pentru a face schimbarea scutecului cat mai eficienta. În plus, este indicat sa evitati hainele cu nasturi mari, care ar putea irita pielea delicata sau ar putea fi inconfortabile pentru nou-nascut.

În functie de anotimp, poti adauga straturi suplimentare pentru a mentine confortul bebelusului. Cand este cald se recomanda utilizarea unor hainute mai subtiri, din materiale respirabile.

Este important sa acorzi atentie confortului bebelusului si sa adaptezi hainele la nevoile sale specifice in primele luni de viata, avand in vedere ca nu isi poate regla temperatura corpului la fel ca un adult. 

 Set 6 Piese Nou Nascut

Ce contine un set de maternitate pentru nou nascut 


In cazul in care vrei sa te asiguri ca ai ales hainutele potrivite pentru bebelusul tau, pentru prima luna de viata, poti alege un set de maternitate pentru nou nascut. Contine tot ceea ce ai nevoie si ulterior, vei invata sa alegi tot ce este mai bun pentru bebelus. 

 

 

Daca ai o fetita, poti alege un Set 21 Piese Nou Nascut Alb & Roz Bumbac Organic Imprimeu Balon S18625 Kitikate. Toate articolele din set sunt realizate din bumbac organic, care asigura confort pielii bebelusului si este un material hipoalergenic. De asemenea, setul este delicat si din punct de vedere cromatic, intrucat culorile sunt roz si alb. 

Bumbac Organic Imprimeu Balon set maternitate

Acest set contine 21 de piese ce vor fi de folos in prima luna de viata, cu marimi de la 50 la 56: 

  • body cu maneca lunga
  • body cu maneca scurta 
  • salopeta cu maneca lunga
  • doua seturi cu bluza, pantalonasi si caciulita 
  • o bluza 
  • o vestuta
  • sosete 
  • manusi si alte obiecte necesare. 

Daca ai baietel, poti alege acest Set 10 Piese pentru Nou-Nascuti, Crem cu Carouri Bleumarin pentru Baitei USB1074 Us Polo Asnn. Toate articolele sunt realizate din 100% bumbac, care este prietenos cu pielea delicata a bebelusului. Setul contine urmatoarele: 

Set 10 Piese pentru Nou-Nascuti
  • Salopeta cu maneci lungi: se inchide cu capse, astfel ca imbracarea si dezbracarea vor fi rapide si usoare
  • Baveta: ideala pentru a preveni murdarirea hainutelor 
  • 2x bluza cu maneci lungi: pot fi purtate ca atare sau in cadrul altor tinute
  • Pantaloni cu botosi: cu ajutorul lor, picioarele micutului vor fi calde tot timpul, fara teama ca ar putea sa isi dea jos sosetele
  • Șosete: pentru caldura si confort
  • Batista
  • Fes 
  • Manusi: care previn zgarierea fetei bebelusului de catre acesta (in primele luni, unghiile bebelusilor cresc foarte repede si multi parinti se tem sa le taie)
  • Patura: ofera caldura si confort, fiind perfecta pentru a inveli bebelusul.

 

Necesar pentru prima luna de viata 

 

Seturile pe care ti le-am prezentat reprezinta o parte din minimul necesar pentru prima luna de viata a bebelusului. Daca vrei sa te pregatesti corespunzator, at trebui sa te asiguri ca ai un necesar pentru aceasta luna. Este bine sa cumperi totul din timp, intrucat prima luna este de acomodare si este posibil sa nu ai timpul sau starea necesara pentru a merge prin magazine. 


In afara de haine pentru prima luna de viata, una dintre prioritati este un loc sigur si confortabil pentru somn. Poti alege un patut pentru co-sleeping sau un patut special pentru bebelus, pe care sa il pui in camera lui sau in camera parintilor. O lenjerie de pat din materiale prietenoase cu pielea si un sac de dormit special pentru nou nascuti vor face totul mult mai confortabil si sigur. 

In prima luna de viata, alimentatia bebelusului se poate schimba. Indiferent daca se doreste si se incearca alaptarea (exclusiva sau in combinatie cu formula de lapte) sau daca este nevoie de formula de la inceput, este bine sa stii ca trebuie sa ai la indemnana macar un biberon si o cutie de lapte praf speciala pentru aceasta varsta. Apoi, poti comanda o pompa pentru san, sterilizator de biberoane si altele.

Set 5 Piese Nou-Nascut

Tot la categoria necesar in prima luna, trebuie sa mentionam si igiena. Igiena este foarte importanta pentru sanatatea bebelusului. Asigura-te ca ai la indemana servetele umede pe baza de apa pentru deplasari, un gel de dus special pentru pielea delicata a bebelusilor si o crema pentru iritatiile de scutec, pe care sa o folosesti daca va fi  nevoie.

Tot pentru igiena, va trebui sa cumperi o cadita speciala. Pentru schimbat bebelusul, poti alege aleze (paturici absorbante de unica folosinta) si vei mai avea nevoie de fineturi, pe care sa le ai la indemana prin casa, intrucat bebelusii pot regurgita si astfel nu va fi nevoie sa speli tot timpul haine. 


Speram ca informatiile prezentate sa iti fie de folos!