Sfaturi de ingrijire bebelusi si copii mici vara
Nou nascutii si copiii mici sunt foarte vulnerabili in sezonul estival. De aceea, este important sa cunosti cateva reguli esentiale pentru ingrijirea sugarilor pe timpul verii. Eruptiile de caldura, deshidratarea, eritemul de scutec, pierderea poftei de mancare sunt probleme care pot aparea des.
Dar noi, mamele, stim foarte bine cum sa invingem toate aceste mici obstacole din viata copiilor nostri. Asadar, iata cateva sugestii si sfaturi cu privire la modul de ingrijire a sugarilor pe timpul verii.
Sfaturi pentru ingrijirea sugarilor in timpul verii
Tine cont de aceste sfaturi, dar nu uita sa te odihnesti, sa te bucuri de vremea insorita alaturi de puiul tau si sa petreceti o multime de clipe distractive impreuna.
- Fii atenta ca micutul sa ramana hidratat. Daca primeste doar lapte matern, trebuie sa-l hranesti des, ca sa ramana bine hidratat, pentru ca transpiratia duce la pierderea de lichide din corp.
- Evita soarele arzator. Pentru a evita eruptiile de caldura sau arsurile solare, evita sa iesi cu bebelusul intre orele 11 si 16. Pielea sugarilor este foarte vulnerabila la caldura soarelui. Prin urmare, este indicat sa nu scoti bebelusul cand soarele este puternic.
- Alege hainute potrivite pentru bebelusul tau. Daca vorbim de un nou - nascut, atunci te poti rezuma doar la un scutec din bumbac. Renunta la paturica groasa si grea.
- Masajul pentru sugari. E bine sa faci masaj bebelusului inainte de baita, dar ar trebui sa tii cont de anumite lucruri in timpul verii. Nu exagera si alege cu atentie uleiurile de masaj.
- Reglarea temperaturii corpului la nou -nascuti. Evita schimbarile bruste de temperatura. Cand esti in casa incearca sa mentii viteza constanta pentru ventilator sau aer conditionat si ai grija sa nu fie curent.
- Pentru bebelusii care au inceput diversificarea, alege sucuri si bauturi hidratante preparate in casa.
- Pentru bebelus foloseste doar apa plata sau apa filtrata sau fiarta. Daca ii dai apa minerala, ai grija ca sigiliul sticlei sa fie intact. In timpul verii, copiii mici ar trebui sa consume circa 355 ml de apa pentru a preveni deshidratarea.
- Fii atenta la eventualele simptome ale deshidratarii (o cantitate mica de urina este unul din aceste simptome).
- Hainutele trebuie sa fie lejere si chiar mai lungi pentru a nu expune pielea bebelusului la muscaturile de insecte.
- Aerul conditionat nu dauneaza sugarilor, dar ar trebui ca temperatura sa sa fie mentinuta la circa 26 grade Celsius.
- Asigura-te ca pui tot ce trebuie in geanta de maternitate cand mergi la piscina, la plaja, in parc etc. Nu uita de scutece, palarii, textile, dopuri de urechi de inot pentru a preveni infectiile urechii medii, sticla cu apa etc.
- Nu lasa niciodata copilul mic nesupravegheat intr-o cada sau o piscina cu apa, chiar daca are putina apa in ea.
- Cauta hainute confortabile din bumbac. Aceste hainute din bumbac sau bumbac organic permit o mai buna circulatie a aerului. Nu mentin caldura pe piele, ci asigura racoare corpului. Apoi, hainutele din bumbac organic nu provoaca reactii alergice si nu irita pielea sensibila.
- Ingrijirea la baita. Evita sa faci baie bebelusului cu apa foarte calda, in timpul verii. Foloseste cotul pentru a testa temperatura apei sau un termometru de baita. Evita prea multe baite intr-o zi, pentru ca acestea pot afecta temperatura corpului celui mic.
- Fereste-l pe bebe de tantari si insecte. Pentru asta, alege haine de culoare deschisa si solutiile naturale/ bio de combatere a insectelor. Exista mai multe produse pe piata ce respecta aceste cerinte si pot fi folosite in siguranta in preajma copiilor.
- Pastrati temperatura confortabila in camera - 24 - 26 grade. Temperatura nu ar trebui sa fie foarte scazuta pentru ca bebelusul poate raci. Cand doarme, bebe ar trebui sa fie imbracat sumar in body din bumbac.
- Laptele matern sau formula pot fi administrate mai frecvent pentru a combate deshidratarea. Micutii isi vor lua necesarul de apa din lapte. Pastreaza intotdeauna pachetele de lapte cu formula in recipiente resigilabile.
- Uleilul de cocos este preferat pentru masajul bebelusilor. Acesta ofera un efect racoritor asupra corpului pentru ca are o textura usoara si se absoarbe usor in piele. Poti lua in considerare si uleiul de migdale.
Mami, tine cont de aceste sfaturi si vei intampina mai putine probleme cu bebelusul pe timpul verii. Cu toate acestea, inevitabilul se poate intampla, iar cand se intampla asta, nu uita sa-ti pastrezi calmul, sa fii tu si sa-ti asculti instinctul matern. Vei sti deja ce trebuie sa faci!
O vara frumoasa!