Ce paletă de culori este indicată?

În mod tradițional, hăinuțele de botez au culoarea albă pentru a simboliza inocența și puritatea copilului. În funcție de materialul din care sunt confecționate, albul hăinuțelor poate să pară mai mult sau mai puțin intens. Dacă hăinuțele sunt realizate din satin sau mătase, acestea vor da impresia de un alb mai puternic. Pentru a estompa un pic din intensitatea albului, de obicei se apelează la tulle sau dantelă, care maschează și reduce luminozitatea, conferind în același timp un plus de eleganță. În cazul în care nu îți dorești hăinuțe de culoare albă, poți opta pentru culori pastelate sau accesorizate cu detalii în culori mai puternice.

 

Produse disponibile in magazinele AnneBebe

Cum se folosește lumânarea după botez?

Lumânarea de la botez este aprinsă și a doua zi, atunci când copilul este îmbăiat de nașă, iar mirul cu care a fost uns la biserică este spălat. O poți folosi în orice moment special din viața copilului, atât în momentele fericite cât și în momentele în care simți că ai nevoie de un sprijin suplimentar. Lumânarea de la botez reprezintă lumina Mântuitorului. Credința populară este aceea că lumina trezește sufletul noului creștin. Este bine ca lumânarea de la botez să fie păstrată în casă, atât ca amintire cât și ca un simbol al luminii cerești.

 

Cum trebuie să păstrezi lumânarea după botez?

Lumânările provenite din seturi sunt livrate în cutii de carton personalizate, cutii pe care le poți folosi și pentru a depozita ulterior aceste lumânări. Pentru a te bucura cât mai mult de acest obiect cu o puternică încărcătură emoțională, este indicat să folosești pânza albă de bumbac pentru ambalare. În plus poți să folosești ramuri de busuioc sfințit, pe care le poți așeza la icoană sau le poți folosi atunci când ai nevoie. Poți să folosești lumânarea de la botez în săptămâna Luminată de după Paște pentru a te ruga pentru copiii tăi.

 

Tradiții și obiceiuri creștine

Conform tradiției creștine, a doua zi după botez are loc și scoaterea din mir a copilului. În timpul acestui ritual, lumânarea de la botez trebuie să fie aprinsă. Conform tradiției, lumânarea de botez se păstrează după ce se îndepărtează toate podoabele. Cel mai indicat ar fi să se aleagă un loc uscat de păstrare, astfel încât lumânarea să nu se îndoaie sau să se rupă.

Indiferent cum alegi să folosești acest simbol, lumânarea de botez reprezintă un obiect cu o puternică încărcătură emoțională, un sipet pentru amintirile tale, dar și pentru speranțele și visurile pe care ți le vei făuri pentru copilul tău.

 

Hăinuțele de botez, asortate cu lumânările de botez Anne Bebe

Materialele din care este confecționată ținuta celui mic este bine să se regăsească și în designul lumânărilor de botez. Cel mai indicat ar fi să cumperi împreună hăinuțele de botez cu lumânările asortate. Ai la dispoziție o selecție extrem de variată de hăinuțe de botez, atât pentru fetițe cât și pentru băieți, într-o paletă coloristică extrem de bogată. Seturile compuse din hăinuțe și lumânări asortate sunt confecționate în fabrica proprie și sunt ideale pentru a marca intrarea în viață a bebelușului tău.

Produse disponibile in magazinele AnneBebe

Produse disponibile in magazinele AnneBebe