În așteptarea bebelui, îi pregătești camera și îți imaginezi deja pătuțul în care cel mic va dormi, va plânge, se va juca, va gânguri și se va bucura la vederea voastră, a părinților. Bucuria venirii pe lume a unui copil nu cred că se poate măsura cumva sau exprima în cuvinte suficiente încât oamenii să înțeleagă cât de fericită poți fi. Cât de fericiți puteți fi, voi, părinții. 


Și ce poate fi mai plăcut decât să începi să decorezi camera cu pătuțul și celelalte piese de mobilier, să colorezi pereții în nuanțe pale care liniștesc și să îmbraci pătuțul în țesături confortabile?

Patut din Lemn Mars Alb cu Somieră Antiregurgitare Resigilat - Camera Bebelusului

Astăzi discutăm despre alegerea patului potrivit în care cel mic își va petrece o bună parte din primii ani de viață. Un pat pe care să-l alegi în funcție de preferințele tale, designul camerei, și, mai ales, recomandările specialiștilor. 


Alegerea patului nu este un aspect deloc de neglijat, pentru că somnul copilului, siguranța și menținerea stării de sănătate a acestuia depind și de calitatea pătuțului său. 


Continuăm cu cele mai importante criterii de alegere a patului potrivit pentru cel mic…

Cum alegi pătuțul perfect pentru bebele tău?


Deja te imaginezi cum îți plimbi mâinile ușor pe marginea patului din camera bebelușului, inima bătându-ți mai tare decât oricând. Simți cum emoțiile te copleșesc din ce în ce mai mult. Însă, în mijlocul tuturor alegerilor pe care trebuie să le faci, te întrebi: "cum pot să aleg cel mai potrivit pat pentru micuțul meu?", încât să se simtă confortabil și să doarmă liniștit?


Iată răspunsul mai jos, în cele 8 criterii de alegere a pătuțului. Sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi patul pentru cel mic:


  • Să fie din material solid. 
  • Materialul este foarte important, pentru că pătuțul trebuie să reziste în timp. Îți recomand un pătuț din lemn, oțel sau alt material rezistent, care să ofere siguranță celui mic și pe care să nu-l schimbi în scurt timp. 

    Patul din lemn este opțiunea cea mai populară printre părinți, având și un design plăcut. Iată acest pătuț cu sertar și laterală culisantă pentru băieței sau varianta pentru fetițe.  

    Patut bebelusi Fetite Oval Tato cu saltea inclusa Design Italian Alb Lemn de Fag Alb & Roz - Camera Bebelusului

  • Alege siguranța înainte de orice.

  • Știm că poate îți place mult un anumit model, dar nu sacrifica siguranța celui mic. Este cel mai important criteriu, siguranța ce se traduce în materiale rezistente, dar și în alte elemente, precum spațiul dintre bare, vopsea etc. 


    Fii atentă la spațiul dintre bare. Distanța maximă să fie de 3,5 cm, iar înălțimea să fie destul de mare, încât nici atunci când va crește și se va ridica în picioare, să nu poată cădea.


    Un alt aspect este vopseaua aplicată pe cadru, care trebuie să fie nontoxică. 


    Nu uita să parcurgi cu atenție manualul pentru a asambla pătuțul corect, pentru a fi sigură de stabilitatea acestuia. 


  • Ia în calcul și mărimea pătuțului. 

  • Optează pentru un pat care să se potrivească spațiului disponibil în camera bebelușului, dar și pentru nevoile tale de părinte. Există patru dimensiuni principale: pătuțuri mini, standard, mari și convertibile. Alege dimensiunea care se potrivește cel mai bine spațiului disponibil.

    Patut bebelusi Alb Tippy Jolie Lemn de Fag Design Italian Erbesi Italia - Camera Bebelusului

  • Cât de practic este?

  • Un pat multifuncțional, cu caracteristici practice poate fi o alegere excelentă. De exemplu, un pat care se poate transforma în canapea etc, poate fi o investiție valoroasă pe termen lung. Și, după cum știi, deciziile luate cu gândul la efectele pe termen lung, sunt cele mai bune. 


  • Nu neglija aspectul.

  • Este important și cum arată pătuțul, că doar îi vei face sute de fotografii, corect? Dincolo de acest aspect, îți recomand să alegi un design plăcut care să se alinieze și stilului de amenajare a camerei.


  • Asigură-te că dispui de bugetul necesar.

  • Știi că prețul este influențat în primul rând de materialele din care este confecționat pătuțul, așa că asigură-te că dispui de bugetul necesar. Ce sfat îți pot da? Nu investi în materiale de slabă calitate, fiindcă siguranța bebelui este cea mai importantă. 


    Mie, personal, îmi place acest pătuț Montessori Sweet Erbesi, design italian, din lemn masiv de fag. 

    Este adevărat că este costisitor, dar copilul tău merită ce e mai bun. Este un pătuț sigur, elegant și versatil, finisat cu vopsea pe bază de apă. Somiera saltelei este foarte solidă și reglabilă pe 3 poziții, iar lateralele sunt culisabile din exterior. Una din acestea se poate detașa și transforma în sofa. Este prevăzut și cu un sertar în care poți depozita lenjeria de pat, perne, plușuri. 

    patut bebelus transformatbil

  • Alege salteaua potrivită.

  • Bebelușii au nevoi specifice în ceea ce privește confortul și somnul lor. Alege un pat care oferă un suport adecvat pentru coloana vertebrală în dezvoltarea bebelușului și asigură-te că este echipat cu o saltea confortabilă.


  • Este dotat cu accesorii și opțiuni suplimentare?

  • Multe paturi pentru bebeluși vin cu accesorii suplimentare sau opțiuni de personalizare. Explorează aceste opțiuni și alege-le pe cele care îți vor face viața mai ușoară ca părinte. 

    patut pentru bebelusi

    În concluzie, dragă părinte, fiecare decizie contează. Fiecare detaliu este important, iar alegerea unui pat pentru bebeluș nu este doar despre confort, ci și despre siguranța micuțului tău. 


    Sper că aceste informații vor fi precum un ghid în alegerea celui mai bun pat pentru bebele tău.