Co-sleepingul aduce o multime de beneficii pentru parinti si bebelusi, mai ales in primele saptamani de viata ale celui mic. Mama este mai aproape de bebelusul sau, il stie in siguranta, iar bebe pur si simplu pare mai linistit si doarme mai bine.

Citeste aceste sfaturi privind co-sleepingul

 

Unii parinti aleg sa doarma impreuna cu bebelusul lor, ceea ce inseamna ca fie impart acelasi pat mare de adulti, fie opteaza pentru un patut co-sleeping care se lipeste de patul parintilor. A doua varianta este preferata intotdeauna si mult mai sigura pentru bebelusul tau. Astfel, poti evita sa-l ranesti accidental cand te intorci noaptea.

Co-sleepingul corespunzator te va ajuta sa-ti mangai bebelusul usor atunci cand are nevoie de tine si sa-l hranesti fara sa te ridici din pat, riscand sa fii obosita foarte tare a doua zi.

 Pat bebe atasabil Co-Sleeper Contact cu saltea

Sfaturile noastre privind co-sleepingul

Daca optezi pentru co-sleeping, asigura-te ca bebe va avea patutul sau lipit in mod corespunzator de patul tau mare. Stim ca unii parinti aleg sa-l aduca pe bebe direct in patul lor, dar acest lucru nu este igienic si nici sigur pentru cel mic. Tine cont de urmatoarele lucruri:

- foloseste un patut co-sleeping corespunzator pentru bebe (lipit de patul tau)

- asigura-te ca in patutul bebelusului nu exista perne, cearceafuri, paturi sau orice alte articole care ar putea deveni un pericol pentru cel mic sau ar putea sa-l supra-incalzeasca.

- evita sa lasi animalele de companie sau alti copii mai mari in patutul bebelusului

- asigura-te ca patutul co-sleeping este bine fixat si nu aluneca pe roti (daca are)

- asigura-te ca bebelusul nu va cadea din pat si nici ca va fi prins intre salteaua patutului sau si salteaua patului tau.

 Pat-bebe-atasabil-Co-Sleeper-Contact

Exista situatii cand co-sleepingul nu este recomandat?

Da. Si este important sa stii ca exista aceste circumstante in care co-sleepingul poate deveni periculos pentru cel mic. Iata care sunt aceste situatii:

- tu sau partenerul tau fumati (chiar daca nu fumezi in dormitor)

- tu sau partenerul tau ati baut alcool sau ati luat droguri ori pastile de somn

- bebelusul s-a nascut prematur (inainte de 37 saptamani)

- bebelusul s-a nascut cu o greutate mica (2.5 kg sau mai putin de atat)

- nu adormi niciodata pe canapea sau in fotoliu alaturi de bebelusul tau pentru ca acest lucru poate creste riscul de moarte subita in somn

 patut co-sleeping

Alaptarea bebelusului si co-sleepingul

Trebuie sa stii ca alaptarea reduce riscul de moarte subita in somn, prin urmare nu e o idee rea sa-l alaptezi pe cel mic si noaptea, atunci cand este in patutul sau de co-sleeping. Totusi, daca simti ca adormi in timp ce il alaptezi, iti recomandam sa te asiguri ca patutul sau este sigur, fara perne, paturi sau alte obiecte. Este extrem de important sa nu adormi niciodata in mod accidental cu bebelusul pe o canapea sau intr-un fotoliu. Daca iti este foarte somn este mai bine sa muti bebelusul intr-un loc sigur.

 Pat-bebe-co-sleeping-Contact-Art-cu-salteluta-inclusa

Sa dorm sau nu alaturi de bebelusul meu?


Co-sleepingul este o chestiune personala, asa ca te sfatuim sa-ti asculti instinctul. Citeste toate aceste informatii si ia cea mai buna decizie pentru tine. Totusi, daca alegi co-sleepingul, nu imparti acelasi pat cu bebelusul tau, ci aseaza bebelusul in patutul sau co-sleeping, lipit de patul tau.

 patut bebe

Pot sa asez bebelusul intr-un babynest si sa dorm cu el in pat?

Nu. Acest lucru nu este recomandat de catre specialistii in puericultura. Daca totusi trebuie sa dormi cu bebelusul tau in acelasi pat, asigura-te ca salteaua este plata, ferma si ca nu exista perne, paturi sau alte obiecte langa voi.

 

Te-ai decis ca este o idee buna sa dormi alaturi de bebelusul tau in primele sale luni de viata? Vino in magazin sa vezi oferta noastra buna cu zeci de modele de patuturi co-sleeping.