De ce este important sa alegem o saltea de calitate?

Un bebelus sanatos obisnuieste sa doarma in medie circa 18 ore pe zi. Aceasta perioada este necesara pentru a asigura o crestere si dezvoltare normala a copilului. Din aceasta cauza este important sa ne acordam timp suficient atunci cand dorim sa achizitionam un patut pentru camera bebelusului, dar mai ales cand vine momentul sa cumparam o saltea. Avand in vedere faptul ca bebelusul va petrece o perioada indelungata in patut in primele luni de viata, atat pentru a se odihni cat si pentru a desfasura diferite activitati, este deosebit de important sa alegem un produs de calitate, pentru a investi inca de pe acum in resurse capabile sa asigure dezvoltarea armonioasa a copilului si un somn odihnitor.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem dimensiunea potrivita a saltelei?

Unul dintre criteriile cele mai importante pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand achizitionam salteaua pentru patutul bebelusului este cel legat de dimensiune. Pentru a nu prezenta un risc, salteaua trebuie sa fie aleasa la dimensiunea potrivita patutului. De obicei este recomandat sa achizitionati la pachet patutul impreuna cu salteaua. In cazul in care acest lucru nu este posibil, este indicat sa cunoasteti dimensiunea exacta a saltelei de care veti avea nevoie. Puteti sa va dati seama daca o saltea are dimensiunea potrivita, in cazul in care intre saltea si peretii patutului nu incap mai mult de doua degete.

Ce trebuie sa stim despre materialele din care este confectionata salteaua?

 Acordati o atentie deosebita materialelor din care sunt confectionate saltelutele. De cele mai multe ori, saltelele sunt disponibile in trei variante de baza - realizate din spuma, cu arcuri sau cu din materiale organice. Putem intalni in magazinele de specialitate saltelute care sunt confectionate dintr-o combinatie a acestor materiale. In cazul in care bebelusul este mai sensibil sau prezinta anumite afectiuni medicale, este indicat sa luati in considerare materialele care au fost folosite pentru realizarea acestor saltele, pentru a va orienta catre varianta optima. De cele mai multe ori, varianta ideala este reprezentata de saltelele realizate din materiale organice.

 Spuma folosita pentru realizarea saltelutelor trebuie sa asigure un suport ortopedic optim, dar in acelasi timp un grad optim de elasticitate combinat cu fermitatea caracteristica acestor produse. Salteaua pentru patutul bebelusului cocos 3D imbina materiale diferite, capabile sa confere o sustinere ideala si o protectie pe masura celui mic. Nucleul acestei saltele este realizat din fibra de cocos, incadrat de spuma flexibila cu celulatie deschisa. Fibra de cocos folosita confera avantajul unei fermitati optime pentru bebelusi, dar si confortul unei ventilatii coraspunzatoare. Este deosebit de important ca salteaua sa fie ventilata pentru a rezista o lunga perioada de timp dar si pentru a asigura un confort sporit bebelusului.

 Salteaua pentru patutul bebelusului cocos 3D este realizata printr-o tehnologie speciala, care permite incasetarea nucleului principal din fibra de cocos intr-un strat de spuma flexibila, folosind ca liant latexul natural. Calitatea acestui produs este certificata OEKO-TEX Standard 100.

 In alegerea celei mai potrivite saltele, trebuie sa tinem cont si de materialul textil folosit pentru acoperirea acesteia. Acesta trebuie sa aiba proprietati anti-transpiratie, anti-alergice, anti-sufocare si anti-acarieni. Unele produse, precum salteluta pentru bebelusi cocos 3D sunt confectionate din materiale textile de distantare 3D, capabile sa asigure un confort sporit bebelusilor in timpul somnului.

 In cazul in care salteaua este confectionata din nuca de cocos si hrisca, este recomandat in primele luni de viata ca bebelusul sa doarma pe fata fabricata din cocos. Stratul de cocos din care este realizata aceasta saltea este deosebit de ferm, ideal astfel pentru primele 6 luni de viata ale micutului. Dupa varsta de 6 luni, poate fi folosita fata fabricata din hrisca a saltelei din nuca de cocos si hrisca. Acest material prezinta avantajul dar a se mula perfect pe corpul celui mic, oferind in acelasi timp o sustinere deosebita. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca semintele de hrisca au proprietati bacteriostatice, inhiband dezvoltarea acarienilor si garantand in acelasi timp o excelenta aerisire. Dupa varsta de 6 luni, se recomanda ca salteaua, indiferent de tipul acesteia, sa fie intoarsa de pe o parte pe cealalta la fiecare schimbare a lenjeriei.

  Ce detalii trebuie sa urmarim pe eticheta produsului?

Eticheta produsului va poate oferi informatii extrem de importante cu privire la tara de provenienta, dimensiunile produsului, dar mai ales cu privire la materialele folosite. Se recomanda sa se verifice daca aceste produse sunt testate dermatologic, care sunt indicatiile producatorului cu privire la intretinere si igienizare dar si detalii cu privire la dimensiune si grosime. Salteaua poate fi fabricata in Romania, cum este cazul saltelei pentru patutul bebelusului Cocos 3D realizata la Sibiu, saltea care poate fi folosita pentru grupa de varsta 0 - 4 ani. Saltelele fabricate in UE in conformitate cu cerintele de siguranta si calitate reprezinta de asemeni alegeri optime in ceea ce priveste raportul calitate-pret.

Cat de usor se spala sau se intretine o saltea?

 Pentru a asigura o intretinere si o igienizare corespunzatoare, saltelele sunt realizate din materiale speciale, pentru a permite migratia fluidelor, avand si proprietati anti-umezeala. Acestea asigura absorbtia excesului de umiditate dar si protectia fata de eventualele pete sau mirosuri neplacute. In plus, fiecare saltea este prevazuta cu o husa de protectie. Aceasta husa este detasabila si lavabila la masina la 60 de grade, putand fi spalata ori de cate ori este nevoie.

 Salteaua pentru patut Soft Butoni si Soft Cristale este prevazuta cu husa din bumbac cu fermoar, lavabila si anti-alergica. Aceasta saltea ofera gradul optim de fermitate, sustinand corect coloana copilului si asigurand astfel o crestere si o dezvoltare sanatoasa.

patut bebelusi cu saltea inclusa soft butoni annebebe camera bebelusului design camere bebelusi

In cazul in care ne dorim un design mai deosebit pentru saltea, putem alege salteaua Elegant Andy and Helen, care asigura pe langa proprietatile anti-alergice si non-toxice, anti-acarieni, anti-transpiratie, anti-sufocare si un plus de eleganta, fiind decorata cu ursulet dragalasi care vor insoti bebelusul in lumea minunata a visului!

  Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!