Sa creezi un mediu sigur pentru somnul bebelusului tau poate fi o sarcina descurajanta, pentru ca exista atat de multe optiuni pentru imbracamintea adecvata a celui mic si atat de multe sfaturi. Cu toate acestea, sacii de dormit pot fi una din cele mai eficiente alegeri pentru un somn mai simplu, pentru ca elimina unele riscuri cu privire la siguranta si temperatura nepotrivita.

 

Ce este sacul de dormit pentru bebelusi?

Sacul de dormit este un accesoriu special pentru copiii mici, creat pentru a le oferi un mediu mai sigur, mai familiar si mai confortabil de somn, cu o temperatura adecvata si constanta. Sacul inlocuieste necesitatea de a infasa copilul pe timpul noptii, lasandu-i libere manutele si partea superioara a corpului. Acest accesoriu de somn a devenit extrem de popular in ultimii ani, iar multi parinti declara ca bebelusii lor au un somn neintrerupt si mult mai odihnitor in sacul pentru dormit.

 sac-de-dormit-pentru-copii-fiocco-bleu_cf75e16e-8882-4eaa-b69f-cd42bd3eb1a5

De ce sacul de dormit este recomandat pentru bebelusi?

Cei mici adora sa se miste si sa se zvarcoleasca, chiar si in timpul somnului. Un sac de dormit tine piciorusele copilului la o temperatura potrivita, fara ca el sa se trezeasca pentru ca paturica i-a alunecat intr-o parte. In plus, deschiderea superioara de la baza gatului si posibilitatea de a tine manutele libere il impiedica pe cel mic sa alunece in interior.

Sacii de dorimit ofera un mediu familiar de dormit pentru micutul tau. Va fi mai usor sa stabilesti o rutina de somn pentru el, deoarece el va asocia sacul de dormit cu ora de somn. In plus, unii saci de dormit au functie multipla, putand fi folositi si ca paturica, plapumioara sau suprafata moale pentru zona de joaca.  

Alegerea celui mai bun sac de dormit pentru bebelus sau copil mic poate face diferenta intre un somn precar si prea des intrerupt, respectiv un somn odihnitor, de lunga durata. sac-de-dormit-puccio-roz-nanan

Trebuie sa te trezesti des ca sa-l invelesti pe cel mic? Renunta la acest obicei care iti afecteaza somnul si foloseste pentru el un sac de dormit confortabil. Spre deosebire de pilote, cearceafuri sau paturici care pot reprezenta un pericol de sufocare pentru cel mic, sacul de dormit ii lasa libera partea superioara - fata si mainile. In acelasi timp, corpul bebelusului va ramane cald si confortabil.


De cati saci de dormit ai nevoie?

Iti recomandam sa investesti intr-unul sau in doi saci de dormit. Daca ai doi saci de dormit, acest lucru te va ajuta in sezonul rece, cand spalarea si uscarea dureaza mai mult.

 

Beneficii sac de dormit bebelusi:

Esti in cumpana daca sa investesti sau nu intr-un sac de dormit pentru cel mic? Iata cateva avantaje extraordinare ale utilizarii unui sac de dormit pentru varsta 0 - 6 luni.

  • Bebelusul se simte mangaiat. Ii este bine si cald, iar tu nu ai nevoie de asternuturi suplimentare pentru el.
  • Bebelusul va avea temperatura potrivita pe parcursul intregii noptii. Pentru ca nu va impinge cu piciorusele paturica, nu va ramane dezvelit si nu se va trezi de frig.
  • Un sac de dormit reduce episoadele de trezire a bebelusului. Avand parte de o temperatura constanta si calda pe parcursul intregii nopti, riscul ca bebelusul sa se trezeasca de frig este mult diminuat.
  • Bebelusul doarme in siguranta. Nu exista cearceafuri sau paturi pe care sa le mototoleasca miscandu-se si care ar putea reprezenta o amenintare de sufocare. Sacul de dormit te ajuta sa creezi un mediu de somn mai sigur si mai confortabil pentru bebelus.
  • Cu un sac de dormit, elimini riscul ca bebelusul sa-si infiga si sa-si blocheze piciorusele in barele patutului.
  • Un sac de dormit este o asociere pozitiva cu somnul, astfel incat trecerea de la babynest/ cosulet la patut va fi mai putin descurajanta pentru bebelus, deoarece conditiile de somn vor ramane la fel.
  • Completeaza rutina de culcare cu un sac de dormit confortabil. Poti sa imbratisezi bebelusul si apoi sa-l asezi in patutul sau, ceea ce va face mai placuta rutina de somn.
  • Creeaza o asociere de somn pozitiva - bebelusul va dezvolta rapid o asociere de somn cu sacul de dormit, ceea ce inseamna ca de fiecare data cand il vei aseza in sacul de dormit, acesta va fi un indiciu puternic ca e timpul pentru somn.
  • Un sac de dormit este un mediu de somn sigur si familiar, iar acest lucru este util atunci cand plecati in vacanta sau dormiti intr-un hotel cu cel mic. Pentru ca bebelusul va avea cu el sacul de dormit , rutina de somn nu-i va fi afectata.
  • Sacul de dormit il ajuta pe cel mic sa doarma chiar si afara, in carucior sau landou. Va fi mai usor sa-l transferi in patut pentru a-si continua somnul.
  • Este foarte usor de folosit si nu contine piese ori componente ce ar putea reprezenta pericol de sufocare sau pericol pentru cel mic. Prinderea este lejera si poti aseza bebelusul in sac chiar si atunci cand doarme, fara a-l trezi.
  • Este usor si compact. Rulat, ocupa putin spatiu in bagaje atunci cand calatoriti sau mergeti in vizita la rude.

 sac de dormit bebelusi 6 luni

Este in regula sa folosesti paturici pentru a inveli bebelusul?

De secole intregi parintii folosesc paturici si pilote pentru a-si inveli bebelusii, iar sacii de dormit sunt un accesoriu modern, recent descoperit. De fapt, nu este nimic in neregula cu utilizarea paturicilor pentru bebelusi, dar este recomandat sa acorzi atentie acestui lucru pentru a elimina riscul de sufocare la bebelusii mici. In primele luni de viata este recomandat sa nu folosesti pe cat posibil paturici si pilote, sacul de dormit fiind o alternativa mult mai practica, sigura si confortabila.  

 sac-de-dormit-puccio-roz-nanan_1d45bf60-f6e7-4c6e-b0a1-bb923552a35c

Care este cea mai buna temperatura pentru camera bebelusului?

Profesionistii in domeniul sanatatii recomanda ca temperatura in camera bebelusului sa fie intre 16 si 20 grade Celsius; in mod ideal 18 grade Celsius. Sacii de dormit sunt astfel conceputi incat sa poata fi folositi pentru acest interval de temperatura. Totusi, daca in camera este mai rece sau mai cald, pur si simplu ajusteaza imbracamintea bebelusului. Pentru a mentine o temperatura constanta in timpul iernii, poti folosi un termostrat in camera sa.

 

Ce sa faci daca bebelusului ii este prea rece sau prea cald in sacul de dormit?

Daca bebelusul se trezeste pentru ca ii este frig, regleaza temperatura din camera sau schimba-l in haine mai calduroase. Daca ii este prea cald, indeparteaza un strat de haine si imbraca-l mai lejer inainte de a-l aseza in sacul de dormit.

 

Ofera speciala saci de dormit bebelusi

saci de dormit bebe

In octombrie iti oferim extra discount -20% pentru orice sac de dormit din oferta noastra. Vezi sacii de dormit roz pentru fetite si bleu pentru baietei. Poti opta pentru un sac Fiocco Bleu din polar fin, moale si calduros, perfect pentru sezonul rece sau pentru sacii de dormit Tato Nanan realizati din bumbac natural, cu dublu rol: sac de dormit si paturica.

Din creatia sacilor de dormit Nanan nu lipseste ursuletul de plus simpatic cusut pe suprafata exterioara, care va trezi curiozitatea si bucuria bebelusilor. Profita de oferta noastra in octombrie si comanda acum un sac de dormit cu extra reducerea de 20%.