Ce trebuie sa stim despre scutecele si lenjeriile bio si din bambus?

 
Ce este si cum se obtine bambusul?

Bambusul reprezinta un material natural, care este obtinut in urma unui proces organic, ceea ce inseamna ca nu s-au folosit niciun fel de pesticide, ingrasaminte sau erbicide in procesul de productie. Faptul ca bambusul este un material organic, face ca acesta sa devina unul dintre materialele ideale pentru a fi folosite in contact cu pielea sensibila a bebelusilor.

Produse bambus copii produse bambus bebelusi scutece bambus muselina bambus bebe produse bio bebe

Indiferent ca ne referim la scutecele din bambus sau alte produse cum ar fi paturici, lenjerii sau prosoape, fiecare dintre aceste produse reflecta calitatile deosebite ale acestui material natural, organic, care este in plus hipoalergenic, are proprietati antifungice si antibacteriene. In plus, produsele realizate din bambus permit pielii sensibile a bebelusului sa respire, ceea ce inseamna ca exista un risc mult mai mic ca bebelusul sa dezvolte alergii sau urticarii.

 

O circulatie optima a aerului si o absorbtie mai mare cu 70% fata de bumbac

Fiind un material natural, bambusul ofera o circulatie optima a aerului, dar si mentinerea unei temperaturi scazute la nivelul scutecului, ceea ce nu va permite dezvoltarea bacteriilor. Daca ne referim la capacitatea de absorbtie a bambusului, trebuie sa mentionam faptul ca acest material are posibilitatea de a absorbi cu 70% mai mult lichid decat bumbacul, ceea ce inseamna ca riscul de scurgeri este mult mai mic.

 

Aceasta calitate se datoreaza in principal faptului ca bambusul este un material poros, care dupa ce absoarbe lichidul reuseste sa creeze o bariera de protectie intre lichid si pielea bebelusilor. Scutecele din bambus au si proprietati termoizolante, adica reusesc sa pastreze o temperatura scazuta in timpul verii si o temperatura crescuta iarna. Produsele din bambus au un grad de elasticitate mai crescuta, prin urmare se vor adapta mai bine la corpul bebelusului si vor rezista miscarilor acestuia in timp ce se joaca sau se odihneste.

 

Bambusul, un material prietenos cu mediul inconjurator, dar si cu pielea sensibila a bebelusului

Pentru aceia dintre noi care sunt preocupati de protectia mediului inconjurator, trebuie sa mentionam si faptul ca scutecele de bambus sunt in plus biodegradabile in proportie de 100%. Acestea sunt confectionate dintr-un material natural, care poate fi usor inlocuit, devinind astfel o alternativa verde la variantele clasice de scutece.

Bambusul este considerat a fi o alternativa verde in ceea ce priveste culturile, datorita faptului ca are capacitatea de a absorbi o cantitate mare de dioxid de carbon, comparativ cu alte plante sau copaci. Atunci cand vorbim despre protectia mediului inconjurator, trebuie sa mentionam faptul ca produsele din bambus sunt prietenoase cu mediul ,din moment ce sunt fabricate dintr-o fibra organica, obtinuta in mod natural. Biodegradabila in proportie de suta la suta, obtinuta din culturi care genereaza o cantitate cu 30% mai mare de oxigen decat alte culturi, si care reduce dioxidul de carbon din atmosfera, bambusul imbogateste in acelasi timp si solul, avand si un proces de crestere extrem de rapid.

 

Produsele din bambus, incredibil de moi si confortabile la purtare

Incredibil de moi si confortabile la purtare, produsele din bambus ofera si avantajul de a se potrivi mai bine corpului bebelusilor. Scutecele din bambus sunt mult mai subtiri, ceea ce nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, acest lucru datorandu-se in principal calitatilor deosebite ale materialului si faptului ca nu vor fi necesare atatea straturi de material pentru a asigura o protectie sporita.

 

Datorita capacitatii mari de absorbtie, produsele realizate din bambus (indiferent ca vorbim de scutece, prosoape sau paturici) reprezinta o solutie ideala pentru a proteja bebelusul in timpul noptii, intrucat absorb umiditatea, dar au si proprietati termoizolatoare excelente.

 

Produse bio oferite de Camera Bebelusului

In Camera Bebelusului sunt disponibile pachete formate din 3 scutece textile pentru bebelusi, extrem de moi si confortabile realizate din fibre naturale de bumbac, extrem de rezistente, care pot fi folosite in siguranta si in cazul bebelusilor. Materialul textil din care sunt confectionate aceste scutece verzi BabyOno are proprietati antialergice, antiacarieni. Scutecele textile fac parte din categoria produselor multifunctionale, care pot fi folosite ca scutece de infasat, fiind extrem de absorbante, dar permitand in acelasi timp pielii sensibile a bebelusului sa respire, pot fi folosite ca scutec de alaptare, ca protectie pentru pat, carucior sau masa de infasat, dar si ca paturica. Ele pot fi folosite inca de la nastere. Setul de trei scutece BabyOno este decorat cu imprimeuri vesele si jucause, doua scutece fiind de culoare alba cu imprimeuri, iar cel de-al treilea fiind colorat in nuante atractive. In functie de amenajarea camerei bebelusului, putem sa alegem acel set care se potriveste perfect stilului de amenajare ales.

 

In Camera Bebelusului am pus la dispozitie o sectiune speciala de produse bio pentru bebelusi, care contine seturi de lenjerie pentru patutul bebelusului din bambus, dar si muselina, seturi de prosoape din bambus, cearceafuri, scutece, prosoape cu gluga, dar si gentute din bumbac organic pentru mamici.

 

Colectia bio Andy & Helen 2020

 

Incepand din aceasta primavera, in Camera Bebelusului vor fi disponibile produse si lenjerii bio din colectia Andy & Helen 2020. Setul pentru patutul bebelusului format din 3 piese din noua colectie Andy & Helen este confectionat din bumbac bio si este decorat cu ursuleti de culoare crem. Acest set de lenjerie poate fi folosit pentru toti copiii, avand proprietati antialergice, ceea ce il face potrivit inclusiv pentru copii cu o sensibilitate crescuta.

Setul este compus dintr-un cearceaf pentru salteluta patului prevazut cu elastic, care asigura o protectie ideala a saltelei, dar care se aseaza perfect pe suprafata acesteia, ramanand fixat indiferent de miscarile pe care bebelusul le va face. Avand in vedere materialele din care sunt confectionate, permit o aerisire optima si o protectie sporita a pielii sensibile a bebelusilor. Toate piesele pot fi utilizate pentru patuturi care au dimensiuni de 60 x 120 cm, 63 x 127 cm sau 60 x 127 cm.

Produsele bio din bumbac sau bambus urmeaza cele mai noi tendinte in materie de materiale, avand in vedere calitatile lor deosebite, accesibilitatea larga, dar si faptul ca sunt extrem de eco-friendly. Astfel, aceste produse devin alegerea ideala atunci cand ne dorim sa asiguram o crestere si o dezvoltare sanatoasa celor mici, un contact cat mai redus cu substante chimice, dar si o protectie eficienta a mediului inconjurator.