Fenomenul păpușilor Reborn ce a luat amploare în Statele Unite ale Americii în 2002, a ajuns de puțini ani și pe piața din România. Dacă la început a creat controverse, cu timpul românii au ajuns să vadă utilitatea acestor păpuși care imită perfect, din cap până în picioare un bebeluș, iar curiozitatea și creativitatea unor artiști au transformat acest fenomen într-o întreagă industrie. Le întâlnim din ce în ce mai des, iar denumirea lor este reborn baby dolls sau lifelike dolls. Sunt adoptate din ce în ce mai des de familiile moderne pentru a-și antrena aptitudinile de părinți, de mămicile fără copii sau de fetele mici cu dorință de joacă.

Fenomenul păpușilor reale a pornit inițial de la cerințele unor mame afectate de pierderea unui copil și din dorința lor de a avea un înlocuitor identic, însă în scurt timp utilitatea lor s-a extins și a creat multiple beneficii pentru persoane diferite. Datorită aspectului lor real, specialiștii au făcut cunoscută utilitatea lor și în cazul persoanelor bolnave de Alzheimer, a persoanelor depresive sau anxioase și al mamelor ce nu pot face copii. Psihologii susțin că este normală atitudinea pozitiva a oamenilor față de păpușile Reborn și o văd ca pe o experiență plăcută prin care corpul eliberează o substanță numită oxitocină sau hormonul fericirii în momentul în care persoana ține în brațe și îmbrățișează o păpușă ce redă o senzație realistă.

 

În ziua de astăzi utilitatea păpușilor Reborn a trezit interesul antreprenorilor români, iar vânzările magazinelor cu articole pentru copii și jucării pentru bebeluși cresc pe zi ce trece.

Odată cu deschiderea primului magazin fizic Camera Bebelușului, parte a grupului Anne Bebe și lansarea site-ului www.CameraBebelusului.ro au început să vină extrem de multe întrebări despre disponibilitatea păpușilor Reborn. A fost momentul în care am realizat că este un trend în toată regula chiar și în România. Cererea de pe piață ne-a condus către comercializarea păpușilor Reborn iar utilitatea lor ne-a adus clienți din mai multe rânduri. Există părinți ce achiziționează produse pentru fetițele lor, considerând jocul cu păpușile o activitate benefică pentru dezvoltare, mămici prea tinere sau nepregătite pentru un bebeluș real, colecționari de păpuși sau clienți ce cumpără multiple bucăți cu scopuri artistice.

 

Păpușile Reborn sunt atât de reale încât îți dorești să le atingi pentru a te convinge că nu sunt copii adevărați, majoritatea au greutatea de 1,8 kg, părul natural, corpul realizat din vinil moale și extremitățile articulate, sunt decorate cu vopsea specială pe obraji, buze, genunchi și unghii, iar ochii sunt realizați din sticlă, astfel asemănarea cu un bebeluș este izbitoare. Păpușile disponibile în magazinul Camera Bebelușului sunt fabricate în întregime în Spania, cu materiale de înaltă clasă și conțin accesorii diversificate în funcție de model, cum ar fi paturile de lână, hăinuțele, accesoriile și certificatele asemănătoare celor de naștere.

În cazul copiilor, păpușile disponibile pe Camera Bebelușului sunt recomandate începând cu vârsta de 3 ani, moment în care fetițele încep să își imite mamele și să își creeze propriul univers folosindu-se de imaginație. Pentru ele sunt ideale păpușile-bebeluș ce imita nou-născutul pentru formarea instinctului matern și primesc sentimente pozitive îngrijind-le.

 

Mamicile si copii care au cumparat asemenea bebelusi, îi alintă, îi îmbracă, iar cei excentrici optează pentru întreaga experiență și merg până la decorarea camerei bebelusului si achizitionarea pieselor de mobilier pentru acesta, alegând piesele în detaliu, de la pătuțul de bebeluș, lenjeria animată, comoda cu sertare pentru schimbarea bebelușului, lămpile cu lumină plăcută și ursuleți atașați, până la cărucioare , balansoare și jucării pentru cei mici.

Unul din magazinele din Bucuresti care dau spre adoptie Bebelusi Reborn este magazinul Camera Bebelusului by AnneBebe, situat in Unirea Shopping Center – etaj 3 sau pe site-ul acestora www.CameraBebelusului.ro.