Nascuti in pandemie. Bebelusii si COVID-19

Venirea bebelusului pe lume este un moment unic pentru parinti si familie, dar timpurile pe care le traim acum din cauza pandemiei COVID-19 fac ca aceasta experienta sa fie una de incercare. Pe langa frumusetea si gingasia nou-nascutilor, prima decada din viata are o importanta aparte pentru sanatatea lor.

Desi, conform statisticilor, cei nascuti in pandemie si bebelusii mici nu reprezinta una din cele mai vulnerabile categorii in fata virusului COVID-19, bebelusii sunt fragili; au nevoie de atentie si ingrijire speciala, de plimbari in aer liber, joaca in siguranta si o atmosfera propice, benefica si pozitiva, care sa le permita sa se dezvolte armonios, fizic si mental. Nici macar slujba de increstinare a nou-nascutilor nu mai este la fel, pentru ca adultii sunt nevoiti sa fie mai precauti, iar parintii si nasii trec de la petrecerea fastuoasa pe care o visau (si poate chiar o planificasera), la o intrunire restransa.

Pentru cei nascuti in pandemie si pentru proaspetii parinti, perioada aceasta este una cu totul speciala.

In aceasta perioada, copiii isi formeaza propriul sistem imunitar, iar corpul lor mic lupta impotriva unor factori naturali sau antropici, dand nastere unor anticorpi puternici care ii intaresc si ii protejeaza impotriva factorilor externi ce atenteaza la sanatatea lor.

Data fiind situatia exceptionala in care se afla omenirea in prezent, din cauza pandemiei de Coronavirus, pentru mamicile ce au nascut de curand, se prevede o perioada plina de provocari in relatia cu bebelusii lor. Este mai important ca niciodata ca parintii sa-si ingrijeasca atent bebelusii, atat in spatii interioare, cat si in medii externe, sa le ofere un mediu sigur si favorabil cresterii armonioase. Deciziile pe care le luati acum pentru bunastarea si sanatatea bebelusului, pot influenta considerabil dezvoltarea sa.

Grija corespunzatoare fata de micutii nostri pleaca de la igiena bebelusului, dar are legatura si cu modul in care sunt alese si mentinute lucrurile cu care acesta ia contact (mai ales daca urmeaza sa fie botezat). Iata cateva recomandari pentru protejarea bebelusilor in fata coronavirus, prin alegerile pe care le faceti pentru camera bebelusului, hainute nou-nascuti, mobilier bebelusi, patut nou-nascut, lenjerii, accesorii de igiena pentru bebelusi).

 

Cum sa-ti protejezi bebelusul de Coronavirus?

 

Igiena a fost dintotdeauna importanta pentru bebelusi, dar azi, cand nu mai avem nici macar certitudinea ca aerul pe care il respiram este sigur pentru plamanii nostri, igiena micutilor devine critica. Este de preferat ca dupa orice contact cu exteriorul, bebelusul sa fie schimbat si spalat, dupa ce parintele responsabil s-a dezinfectat si s-a schimbat de haine in prealabil. E important sa ai la indemana si sa folosesti doar hainute si materiale textile de calitate. Camera bebelusului trebuie sa fie frumos organizata, ergonomica, placuta, astfel incat tu sa ai intotdeauna la indemana produsele necesare pentru curatare si ingrijire.

 

In magazinul online camerabebelusului.ro, iti oferim o multime de idei originale si sigure pentru a putea amenaja o incapere a bebelusului ca intr-un basm frumos – un mic refugiu, unde sa stii ca bebelusul tau si tu sunteti in siguranta, departe de amenintarile unui virus puternic care a dat peste cap o Lume intreaga.

La noi vei gasi o multime de solutii pentru toate esentialele de care bebelusul tau are nevoie - de la textile si hainute pentru copii, pana la piese de mobilier si accesorii pentru viata de zi cu zi sau pentru botez: costum bebelusi, set piese nou nascut, patuturi, comode, dulapuri pentru bebelusi, carusele patut si alte jucarii potrivite pentru copiii mici, lenjerii si perne bebelusi.

 

Hainutele bebelusului si protectia impotriva Covid 19

Hainutele pentru bebelusi si celelalte materiale textile pe care le gasesti la noi sunt atent selectionate si create din materiale organice, compatibile cu pielea fina a bebelusului. Vezi cele mai frumoase hainute casual, rochite fetite, hainute organice, accesorii bumbac bio. Hainutele din materiale organice vor fi usor de igienizat si isi vor pastra aspectul si calitatile, chiar si dupa mai multe spalari.

Materialele bio, precum bumbacul organic, sunt renumite pentru compatibilitatea crescuta pe care o au cu pielea sensibila, pentru confort si durabilitate, cat si pentru faptul ca nu permit dezvoltarea unui mediu bacterian. In acest mod, poti preveni dispersia germenilor si a virusilor in mediu ambiant si contactul cu pielea sau fata bebelusului, lucru ce-i poate influenta de altfel imunitatea si sanatatea. Utilizarea unor textile poroase, care agreseaza si irita pielea sau igienizarea cu agenti puternici ii poate sensibiliza si mai tare pe bebelusi in lupta cu diferite bacterii si virusul Corona.

 

Igiena bebelusului si protectia impotriva Covid 19

Igiena bebelusului trebuie, de asemenea, sa fie una corespunzatoare, deloc agresiva, ci mai degraba, minutioasa si atenta.

Fiecare particica a corpului trebuie igienizata cu atentie, prin miscari usoare, cu solutii adecvate pentru bebelusi, iar ulterior pielea se va sterge prin tamponare usoara.

Manichiura bebelusilor are si ea un cuvant important de spus, dat fiind faptul ca acesti copii mici sunt adevarati exploratori si pun mana pe toate lucrurile din jurul lor. Nu este exclus ca intr-un moment de neatentie bebelusul sa ia contact cu diferiti virusi si bacterii care gasesc mediul perfect de dezvoltare si convietuire sub unghiutele lor. Bebelusii au dezvoltat un adevarat tabiet din bagarea degetelelor in gurita sau frecarea mainilor de fata, astfel ca riscul infestarii este sporit. De aceea, trusa bebelusului iti poate fi de mare ajutor.

Trusa bebelusului contine toate ustensilele necesare pentru ca parintii sa igienizeze corespunzator manutele si sa scurteze unghiutele simplu si rapid, fara durere, astfel incat sa previna propria vatamare corporala data de unghiutele mari sau infectarea cu diferiti virusi.

Trusa-bebelusului

 

Alegerea accesoriilor si protectia impotriva Covid 19

Accesoriile pentru pat (saltele patut, lenjerii bebelusi, baldachine nou nascuti, jucarii pentru copii) protejeaza bebelusii impotriva unor incidente neplacute si le creeaza o senzatie confortabila pentru un somn odihnitor. Bebelusul isi va cladii apoi treptat acea tentatie de a cerceta si de a descoperi lucruri noi. Va incepe sa capete primele deprinderi catre primii pasi. Instinctul de evadare” se va declansa, iar bebelusul o poate lua la pas prin locuinta si poate intra in contact involuntar cu o serie de lucruri posibil contaminate. 

Accesoriile potrivite, precum jucariile amplasate deasupra patutului, prezenta unui baldachin sau a unei protectii pentru patut vor contribui la crearea unui spatiu sigur, igienic si sanatos pentru cel mic.

In cele din urma, alegerile pe care le faceti pentru rutina bebelusului (hainute bebelus, mobilier pentru nou nascuti, accesorii si produse de igiena pentru bebelusi) pot face diferenta dintre un mediu nefast, vulnerabil in fata coronavirus si un mediu sigur, sanatos, favorabil cresterii si dezvoltarii bebelusilor nascuti in pandemie.